Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

VESTEA AȘTEPTATĂ DE CRESCĂTORII DE ANIMALE: CÂND ÎNCEP PLĂȚILE APIA pentru BOVINE!

Veste așteptată de toți crescătorii de animale! Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale Petre Daea a făcut anunțul cu privire la începerea plăților pentru avansul fermierilor care cresc bovine de vaci de lapte și de carne.

În deschiderea Târgului Indagra, Petre Daea a anunțat că până la acest moment s-a autorizat la plată suma de 722 de milioane de euro, acești bani fiind direcționați către agricultori și crescătorii de ovine. Din 15 noiembrie va începe și plata avansului pentru crescătorii de bovine, a promis Petre Daea. Conform declarațiilor anterioare, acești producători agricoli vor putea încasa o parte din sprijinul cuplat pe zootehnie.

Informația cu privire la data începerii plăților a fost prezentată anterior de către Agrointeligența în cadrul unui interviu realizat cu secretarul de stat în MADR, Daniel Botănoiu.

Citiți și:

PETRE DAEA a anunțat CIFRELE APIA! PROCENTUL LA PLATA AVANSULUI: 78%!

SĂPTĂMÂNA BANILOR pentru FERMIERI: Sumele ce TREBUIE SĂ AJUNGĂ ÎN CONTURI!

PRIMII FERMIERI CU BANII ÎN CONTURI. În ce județe S-A ÎNCASAT AVANSUL APIA!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


4 comentarii

  1. Sa mai zic su eu ce patesc cu oile ca nu mai am pe unde le paste ca au arat astia toate dealurile din goana pentru subventii. Au inchis toate drumurile d e nu mai pot trece cu oile dintro parte in alta decat prin culturile lor . Cand au nevoie ne cheama sa le pastem lor inverzirea a2a care ii pusa la misto nu stiu ce face statul daca tot ii pune ptr cultura verde sa le puna dle sa cultive ceva ca lumea nu sa intoarca in primavara. Cu un tractor mare poti face multe lucrari dar la oi totul se face manual. Este prea mare diferenta la subventii intre cultura mare si sectorul zootehnic ar trebui schimbate criteriile de acordare a subventiilor acolo unde este munca manuala sa fie subventii mai mari. Sunt multi smecheri care fac doar cultura mare si stau la oras si saracesc taranii pacalind taranii. Cine are peste 100 ha la Apia ar trebui sa aiba ori un sector zootehnic ori legumicol ori altceva nu doar un singur obiect de activitate. Un ex un fermier are 300-400 ha cultura mare ara discuie seamana in campanie munceste cateva zile in rest sta cu burta la soare subventiile vin oricum faci nu faci subventiile vin ba dincontra dau astia calamitati. Oaia sau in general animalele trebuie sa stai in permanenta langa ele sa le tratezi hranesti curatenie sa le mulgi de 3 ori pe zi sa faci branza sa mergi la piata sa o vinzi . Nu chemi Tirul pe deal si vinzi tot.

  2. Acest sector zootehnic trebuie sprijinit pentru ca necesita forta de munca permanenta nu exista zilele libere trebuie sa fii in permanenta intre animale sa le hranest sa le dai apa sa le faci curatenie nu este ca la cultura mare azi nu ma duc la arat ma duc maine. aici nu este vara sau iarna nu este sarbatoare este o munca non stop 24/24 ore. Aici statul trebuie sa intervina si sa acorde facilitati nu gasim oameni sa munceasca iar daca vin nu stau fug aici nu este ca la cultura mare unde cu un utilaj mare faci multe lucrari si mai mergi in primavara pe camp. animalul trebuie supravegheat im permanenta .

Scrie un comentariu