• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • EFORTURI: La un pas de DEBLOCAREA EXPORTULUI de bovine și ovine CĂTRE ISRAEL!

    agrointeligenta.ro -

    O veste excelentă pentru fermierii crescători de animale care trimit la export berbecuți și tăurași. După nici două săptămâni de când europarlamentarul Daniel Buda critica încă o dată politica neprietenoasă a Israelului de a bloca importul de animale vii din România, făcând apel la Comisia Europeană să intervină, se pare că israelienii revin la sentimente mai bune față de țara noastră. O comisie de specialitate din această țară a vizitat județul Prahova – fermele și Direcția Sanitar Veterinară, același protocol fiind urmat și în județele Constanța, Cluj și Bistrița Năsăud. 

    Conform publicației Ziarul De Prahova, importul în Israel de tineret de ovine și de bovine – berbecuți și tăurași – ar putea fi reluat, după ce va fi finalizată procedura și din punct de vedere sanitar-veterinar. Marți, pe 24 octombrie, o delegație din Israel, formată din medici veterinari, a fost prezentă în Prahova pentru a vedea condițiile în care sunt crescuți în fermele specializate din județ atât tăurașii, cât și berbecuții. Potrivit directorului executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Prahova, Mihai Terecoasă, delegația israeliană a vizitat și sediul DSVSA, unde se pare că au fost încântați de laboratorul sanitar-veterinar care funcționează în cadrul instituției.

    Medicii veterinari din Israel care au fost prezenți atât în Prahova, cât și în Constanța, Cluj și Bistrița Năsăud reevaluează condițiile în care sunt crescute ovinele și bovinele în centrele specializate din România, după ce – în luna martie a acestui an – a fost suspendat importul de berbecuți și de tăurași din țara noastră.

    Potrivit unor surse, printre motivele pentru care a fost sistat importul în Israel s-a aflat faptul că în unele ferme din România nu s-a fost folosită metoda nesângeroasă pentru castrarea animalelor. Pentru că, înainte ca animalele să fie trimise în Israel, există obligativitatea castrării berbecuților și a tăurașilor, însă din cauza folosirii metodei care provoacă sângerare, israelienii au refuzat să mai importe din România.

    Recent, și o delegație din Arabia Saudită a fost prezentă în Prahova și în alte județe din România, pentru a stabili condițiile în care se poate relua – după aproape 30 de ani – importul de bovine și ovine din țara noastră, în acest moment fiind aproape de finalizare protocolul sanitar-veterinar.

    Vă reamintim că pe data de 17 octombrie, europarlamentarul Daniel Buda anunța că a solicitat Comisiei Europene să sprijine România în cazul blocării exporturilor de bovine și ovine către Israel.

    Citiți și:

    ISRAELUL – ÎNCĂ BLOCAT pentru EXPORTUL DE ANIMALE! Eurodeputatul DANIEL BUDA, apel la Comisia Europeană pentru DESCHIDEREA PIEȚEI!

    ÎNCĂ O LOVITURĂ! ISRAELUL A BLOCAT DIN NOU TRANSPORTUL DE ANIMALE VII DIN ROMÂNIA!

    REACȚIA ȘEFULUI ANSVSA după blocarea EXPORTURILOR DE OVINE ȘI BOVINE din România CĂTRE ISRAEL!

    SCANDAL INTERNAȚIONAL după ce 100 DE VACI DIN UNGARIA AU MURIT în drum spre Israel!

    BLOCAREA EXPORTURILOR – UN JOC COMERCIAL. Dr. Mary Pană, ACEBOP: Se vrea SCĂDEREA PREȚULUI!

    FERMIERII ROMÂNI au pierdut ACEASTĂ PIAȚĂ în fața FRANȚEI! Cine plătește?


    Te-ar mai putea interesa

    Pericle Sălceanu – student bursier și om de bază în ferma de 3.000 de oi a familiei Satul cu cea mai gustoasă brânză. Oile pasc iarbă pe soluri sărăturate și bogate în minerale Preț carne 2024. Cât costă un kilogram de carne de porc cumpărată de la un mic fermier

    Ultimele știri

    O dronă militară a căzut în zona fermei Filipoiu din Insula Mare a Brăilei – primele imagini Au apărut, în piață, primele roșii românești. Prețul lor – dublu față de cel al cărnii Porumbul de talie mică de la STINE a fost desemnat produsul anului în SUA