IMPORTANTŞtiri agricoleSubvenţii APIA 2018

BALUL FERMIERILOR 2017. MINISTRUL PETRE DAEA, anunț oficial DESPRE SUBVENȚIILE APIA!

Balul Fermierilor 2017. Cel mai important eveniment non-corporate al anului a avut loc sâmbătă, 28 octombrie, la Palatul Parlamentului și a fost organizat de Agrointeligența BTVideo, având ca și co-organizator compania AECTRA. Ediția din acest an a Balului Fermierilor a reunit peste 350 de invitați – fermieri și top management din agribusiness, precum și oficiali de rang înalt din Parlamentul României, Ministerul Agriculturii și structurile subordonate.

Printre invitați s-a numărat și ministrul agriculturii, Petre Daea, care a anunțat începerea plăților în avans și pentru crescătorii de animale! Șeful de la agricultură a transmis celor peste 350 de fermieri prezenți la eveniment că începând cu data de 16 noiembrie agenția de plăți va demara în avans și plata pentru crescătorii de animale.

”În primul rând vreau să aduc salutul de respect tuturor fermierilor români. Pe dumneavoastră astăzi vă întâlnesc aici într-un loc unde se sădește sămânța legislativă pentru a fi viața mai bună în câmp și rezultalele să fie pe măsura efortului pe care îl faceți fiecare dintre dumneavoastră. Văd aici foști colegi de Parlament pe care vreau să îi salut și pe toți cei care sunt astăzi la mese. Îl văd pe președindele LAPAR, Laurențiu Baciu, cu care am avut o colaborare excepțională în acest an dat fiind faptul că tot timpul trebuie să iei contact cu realitatea iar momentele nu îți dau voie să fi la fața locului motiv pentru care apelez la cei care sunt reprezentanții fermierilor. Îi mulțumesc pentru tot sprijinul din acest an”, a rostit șeful de la agricultură în discursul de început.

Acesta le-a reamintim fermierilor prezenți în sală că începând cu 16 noiembrie agenția de plăți va da drumul banilor și pentru crescătorii de animale, în speță cei care au bovine și care erau cumva ”blocați” la plată din cauză că una dintre regulile pentru încasarea Sprijinului Cuplat Zootehnic (SCZ) prevede retenția animalelor pentru 100 de zile de la încheierea campaniei pentru depunerea cererii unice. Acest termen se încheie pe 15 noiembrie iar la o zi distanță agenția de plăți poate face primele plăți.

”(…) Dar vreau să vă mulțumesc dumneavoastră în această seară și vreau să închei spunându-vă un lucru: o singură dată veți fi la APIA și anume atunci ci doar atunci când veți depune cererea. Tot timpul va fi APIA la dumneavoastră iar până acum am demonstrat-o în acest an și vă dau semnalul că începând de pe data de 16 noiembrie începem să dăm și avansul la Sprijinul Cuplat în zootehnie. Vă mulțumesc pentru tot, bravo dumneavoastră pentru ceea ce faceți. Vă salut bravi făuritori ai hranei”, și-a încheiat ministrul discursul în aplauzele tuturor fermierilor din sală.

Agrointeligența – BTVideo și compania AECTRA au organizat sâmbătă, 28 octombrie, evenimentul anului în agricultură! Balul Fermierilor 2017 s-a desfășurat la Palatul Parlamentului unde peste 350 de fermieri de top și specialiști din agricultură au luat parte la cea de-a patra ediție a evenimentului anual care a devenit deja tradiție.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

Scrie un comentariu