Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

APIA – anunț OFICIAL DESPRE FERMIERII care AU PRIMIT AVANSUL 2017!

Noutăți despre plata avansului APIA către fermieri. Agenția de plăți a transmis Agrointeligența – www.agrointel.ro un comunicat de presă în care anunță sumele autorizate către beneficiari până astăzi, luni – 6 noiembrie.  Acești bani au fost anunțați și anterior de reporterii Agrointeligența.  

Citiți și:

ȘEFUL APIA anunță CELE MAI NOI SUME PLĂTITE DIN SUBVENȚIILE FERMIERILOR!

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că suma totală autorizată la plată până la data prezentei, reprezentând avans aferent Campaniei 2017, este de 875,25 milioane euro pentru un număr de 727.214 fermieri care au depus Cerere unică de plată.

Precizăm că 604,73 milioane euro s-au autorizat la plată din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), iar diferența de 270,52 milioane euro din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) și cofinanțare de la Bugetul Național.

De asemenea, informăm că în perioada 16.10.2016 – 06.11.2017, APIA a autorizat la plată suma de 2,765 miliarde euro, din care:

• 2,488 miliarde euro – Campania 2016 din FEGA (Fondul European de Garantare Agricola), FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala) + cofinanțare de la BN1 (Bugetul Național) și BN (Bugetul National)
și
• 276,83 milioane euro – Măsuri de piață și comerț exterior, Ajutoare de stat și alte reglări de plăți efectuate pentru Campaniile precedente.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


9 comentarii

 1. Cum naiba fermierii cauta numai lovele? Subventii ? Facilitati? Cica agricultura nu se merita . Sunt ajutati din toate partile si ei parjolesc tot. Bai avarilor.

  1. @Robert
   Incepe tu de la zero in agricultura sau cu 10-20 de ha in arenda sa vezi daca se merita sau nu, sa fii si tu “ajutat”.
   E usor sa dai din clanta cand esti pe margine, valabil in orice domeniu.

   O zi buna,
   Un fermier cu lovele.

Scrie un comentariu