Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

MINISTRUL DAEA: Crescătorii de vaci care intră la PLATA AVANSULUI sunt CEI CARE N-AU LUAT BANI PE TERENURI!

Start pentru plata avansului din subvenții pentru crescătorii de animale! Mai puțin de o săptămână mai au de așteptat fermierii din zootehnie până la primele autorizări la plată care se fac din 16 noiembrie. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a explicat într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro cum va fi efectuată această plată și cine sunt fermierii care intră pe listele APIA! 

Ministrul agriculturii a transmis un mesaj foarte clar : absolut toți fermierii trebuie să aibă bani în avans în conturi pentru Campania 2017. De aceea a decis ca pentru plățile privind crescătorii de animale să transfere bani doar către acei fermieri care nu au luat avans pentru teren ci dețin doar animale, adică pentru circa 1600 de fermieri. ”Deci pe data de 16 noiembrie dăm avansul la crescătorii care, atenție, nu au primit bani dacă au avut pe cererea unică și teren. Că dacă au avut pe cererea unică și teren și au primit banii pentru teren, nu le putem da două avansuri. Și atunci rețineți, pe data de 16 noiembrie vor intra la plată, noi știm exact, aproximativ 1600 de fermieri, care nu au avut cerere pentru teren, urmând ca ceilalți, diferența, să intre începând cu data de 1 decembrie. Lucrurile acestea trebuie să fie foarte clare și ei trebuie să le cunoască, în așa fel încât gradul de așteptare să fie corect dimensionat”, a arătat ministrul.

Petre Daea a reiterat care sunt motivele pentru care crescătorii de animale, mai exact cei de bovine lapte /carne  și cei de bivolițe nu ai intrat la plată începând din 16 octombrie. ”(…) Se știu aceste lucruri, însă avem două probleme aici și trebuie să recunosc, pentru că dumneavoastră faceți parte din echipajul nostru de comunicare și vreau să vă felicit că sunteți corecți și mai tot timpul lângă noi pentru a informa la timp fermierii în așa fel încât să ne putem desfășura activitatea în cunoștință de cauză. Da, începând de pe data de 16 noiembrie, când practic se termină cele 6 luni de retenție pentru taurine, 6 luni de pe data de 15 mai, când s-a depus care ne-a dat posibilitatea să ajungem aici, la 6 luni și să putem intra în flux cu plățile”, a mai spus șeful de la agricultură pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro.

În plus, în cadrul interviului acordat Agrointeligența, șeful de la MADR arată că ajutoarele naționale tranzitorii pentru sectorul vegetal și zootehnie vor fi achitate din bugetul de anul viitor, deci după 1 ianurie 2018.

Interviul integral cu noutățile despre subvenții îl puteți urmări aici:


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


8 comentarii

  1. Deci din nou…guvernantii o freaca de-o rup…. De ce nu s-a pomenit nimic de subventia la animale….prioritara? la teren…au dat 70Euro de hectar(,,,deci undeva la 40%- si nu 70 cat au mintit)… acumca se apropie 16 decembrie…hopa, nu dam la toti crescatorii de animale, dam numai la o parte care nu au primit avans… Alta hotie si alta magarie… Mai bovina de ministru, macar stii sumele care se acorda pe cap de bovina ..catine asa…!!!? Sunteti niste excroci fara egal…hoti de drumul mare… Numai minciuna, demagogia si hotia aveti in cap…. Se plateste in cateva zile…si nu se stie cat… RUSINE SA VA FIE…huliganilor….

  2. MINCIUNI! Astia au o problema de memorie. Uita de declaratiile făcute anterior unde spuneau ca noi crescatorii de animale vom primi avans pe bovine dupa 16 noiembrie cand expira perioada dd retenție. Nu e un dublu avans asa cum afirma ministul. E același avans dar pentru alta componență din cererea depusă. Nu am depus doua cereri disticte pentru vegetal si zootehnie. Am depus o cerere unica. De ce crescatorii de ovine au primit avansul din SCZ si noi nu il primim? Astia doar vorbesc din birou si din targuri sau expoziții. Majoritatea dintre ei habar nu au cu ce se mănâncă agricultura.

  3. Aștept subventia asta pe sprijinul cuplat de 2 ani anul trecut am avut control și nu am luat nimic pe motiv că nu mi-a fost complet dosarul acum alta se amână până pe 1 Decembrie…nici nu știu ce să mai cred..mă descurajez de tot…

Scrie un comentariu