Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

EXCLUSIV! TERMENUL la care Ministerul Agriculturii VREA SĂ ÎNCHEIE PLATA SUBVENȚIILOR!

Plata subvențiilor – termenul limită până la care toți fermierii să aibă banii în conturi. Ministrul agriculturii, Petre Daea, spune că ”sub nicio formă” agenția de plăți nu va ajunge la 30 iunie, data limită pentru achitarea tuturor subvențiilor așa cum prevede regulamentul european. 31 martie este ultima zi în care agenția de plăți ar face ultimele transferuri de bani pentru toate schemele. Pot exista și excepții iar Agrointeligența – www.agrointel.ro vă spune care sunt acelea! 

”Sub nicio formă nu mergem până în iunie. Noi avem termen până la 31 martie, este termen în programul de guvernare, însă anul acesta, anul agricol vorbesc, anul viitor termenul va fi scurtat. Iată că acum am dat 70%. Dacă în luna decembrie dăm tot, rămân puține scheme care nu pot fi procesate anul acesta datorită faptului că sunt niște condiționalități pe care trebuie să le respecte și trebuie să le verifice în câmp, cu sprijinul cuplat, ajutorul național tranzitoriu care este în altă filă bugetară, înțelegând bugetul de anul viitor, sunt lucruri care se respectă. Toate obiectivele prevăzute în programul de guvernare au fost realizate cu o singură excepție, anume aceea a observațiilor pe care le-am făcut în programul de susținere a suinelor, a porcilor. Am făcut un alt program, este în Parlamentul României, îl vom implementa în anul care vine. Toate celelalte obiective au fost realizate la timp, așa cum am stabilit prin programul de guvernare”, a declarat ministrul agriculturii Petre Daea pentru Agrointeligența – www. agrointel.ro.

Singurele scheme care ar putea trece de data-limită pe care și-o propune Ministerul Agriculturii sunt cele legate de Sprijinul Cuplat Vegetal (SCV) pentru care fermierii au termene pentru prezentarea unor documente justificative legate de producție care ajung și în luna mai 2018.

Interviul integral cu noutățile despre subvenții îl puteți urmări aici:


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu