Ştiri agricoleUtilaje și tehnologii

Scădere drastică a IMPOZITULUI PENTRU TRACTOARE ȘI COMBINE. Ce măsură se pregătește ÎN PARLAMENT!

Scădere uriașă a impozitul! Dările datorate către stat de către fermieri sunt prevăzute să scadă drastic pentru multe dintre autovehiculele înmatriculate, de la motociclete până la tractoare, într-un proiect de lege care va intra în dezbatere în perioada următoare. Astfel, pentru motociclete, impozitul este prevăzut să scadă la jumătate sau chiar mai mult în cazul celor cu o capacitate de peste 1.600 cmc, în timp ce pentru un autoturism cu 1.800 cmc scade cu peste 30%. La capacități mari de peste 3.000 cmc, reducerea este de peste 80% sau 90%. 

Este menționat, totodată, argumentul că menținerea unui nivel ridicat al impozitelor pe autovehicule în România va încuraja, în continuare, căutarea unor soluții alternative de înmatriculare, în alte țări membre ale Uniunii Europene, conducând, ca și până acum, la o diminuare a impozitelor colectate. În prezent, impozitul pe mijlocul de transport este calculat în funcție de capacitatea cilindrică a acestuia, prin înmulțirea fiecărei grupe de 200 cmc sau fracțiune din aceasta cu suma corespunzătoare din tabelul următor:

Iată care sunt noile sume propuse pentru impozit:

Precizăm că prevederile proiectului legislativ nu se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie adoptat de Parlament, promulgat de către președintele României şi publicat în Monitorul Oficial.

Citiți și:

Cum se calculează impozitul la tractoare și combine agricole

Continuarea pe: www. profit.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


2 comentarii

Scrie un comentariu