Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

REVOLTĂ LA APIA! S-au strâns deja 1.000 DE ADEZIUNI pentru UN PROTEST NAȚIONAL! Decizia de care DEPIND SUBVENȚIILE FERMIERILOR!

Sindicaliștii APIA la masa discuțiilor cu ministrul agriculturii, Petre Daea. Vestea că salariile funcționarilor agenției de plăți vor fi reduse drastic de la începutul anului viitor s-a răspândit repede printre angajații care plătesc subvențiile fermierilor. Potrivit surselor Agrointeligența -www.agrointel.ro, cei care le reprezintă drepturile salariațiilor s-au aflat astăzi față în față cu șeful de la agricultură și cu directorul APIA, Adrian Pintea. Dacă nu vor obține o decizie de anulare a scăderilor salariale, funcționarii APIA sunt deciși să intre în grevă până în prezent fiind deja peste 1.000 de adeziuni pentru demararea protestelor! 

La nici 24 de ore de când anunțul privind scăderile salariale a fost lansat în spațiul public, funcționarii agenției de plăți s-au organizat și sunt deciși să înceapă protestele dacă nu se va interveni de la nivel central.  Sunt peste 1.000 de adeziuni în rândul angajaților ca aceste manifestări să înceapă, din 4.859 de posturi de angajați câți sunt în toată țara.

Mai mult, reprezentanți sindicali au fost prezenți la orele 14.00 la Ministerul Agriculturii pentru a căuta soluții cu șeful de la agricultură și directorul general al agenției de plăți, Adrian Pintea. În urma discuțiilor nu s-a tras însă o concluzie clară urmând ca joi sau vineri să se facă o videoconferință cu ministrul agriculturii și să se ia deciziile care se impun.

Nemulțumirile angajaților APIA s-au văzut și online. După ce Agrointeligența -www.agrointel.ro a publicat articolul privind scăderea salariilor, comentariile funcționarilor au început să ”curgă” iar cu ele și reproșurile privind orele suplimentare neplătite sau stresul imens la care au fost expuși.

Vă reamintim că un economist din cadrul instituției a realizat o simulare legată de salariile pe care funcționarii le vor încasa de la 1 ianuarie 2018, iar concluzia a fost una de-a dreptul șocantă. Creșterile salariale vor fi infime, la o parte dintre angajați, în timp ce marea masă vor pierde sute de lei.

Deși salariile brute sunt mai mari, veniturile nete pe care angajații APIA le vor încasa, de la 1 ianuarie 2018, vor fi mai mici. În total, din 23 funcții analizate, de la director de filială județeană și până la funcția de debutant, parcurgând ordonanța prin care Guvernul Tudose a aprobat transferul plății contribuțiilor de la angajat la angajator, doar la cele mai mici dintre funcțiile salariile vor crește cu sume cuprinse între 76 și 164 lei.

Pentru marea majoritate a angajaților APIA, oameni cu vechime mare, salariile vor scădea cu sume cuprinse între 635 și 2.858 lei. ”La APIA Cluj mulți dintre salariați sunt consilieri superiori cu gradațiile patru sau cinci. În aceste cazuri, la gradația 4, salariul va scădea cu suma de 635 lei, în timp ce la gradația cinci, suma în minus este de 672 lei. Pentru un director suma pe care o va primi mai puțin va fi de 2.858 lei”, spune un angajat, citat de Evenimentul Zilei. 

Citiți totul despre scăderea salariilor de la APIA și comentariile funcționarilor agenției de plăți:

Ce SALARII vor încasa FUNCȚIONARII APIA de la 1 IANUARIE: Ne gândim SĂ INTRĂM ÎN GREVĂ. Să meargă MINISTRUL DAEA SĂ NUMERE OILE!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


11 comentarii

 1. E un act de dreptate al noii legi a salarizării această scădere a salariilor nesimțite de la APIA. De ce să le dai 5000-60000 lei salariu (sau mai mult, că le e și rușine să ne spună cât au)pentru că lucră cu „bani europeni”, când milioane de români lucrează pe 1000-1500 lei. Funcționarii de bancă tineri nu primesc, mai nou, mai mult de un sfert din din salariile de la APIA, și au răspundere mai mare.

 2. Şi noi avem familii, şi noi avem mândrie profesională şi, mai presus de orice, am avut si vrem să avem grijă de tine taran (fermier) roman– dar vrem să fim plătiţi corect şi nu vrem să ne plătiti salarii “nesimtite”, fiindcă nu e cinstit, nu e normal, nu e moral. E ceasul al doisprezecelea, iar noi, cei din APIA, nu mai avem de ales: dacă guvernul nu-şi ţine promisiunile, dacă guvernul nu s-a uitat ca printre singurele agentii romanesti care au facut eforturi mari de a absorbi bani europeni , acesata a fost APIA si pana acum nu am facut nici un fel de protest, am dus tot ce ni s-a cerut : lucrat sambata si duminica , autorizari la miez de noapte, prelucrare 800 si chiar 1000 de dosare de functionar cand media europeana este sub 250 , instrumentare sute de parcele si zeci de scheme de plata , discutii cu mii de fermieri , stress intr-un cuvant , iar acum ce dorim : ceva foarte simplu ceea ce s-a promis , adica “nici un salariu nu va scadea dupa 01 ianuarie 2018” .Cerem ceva absurd ? Daca nu atunci , va rugam sa reanalizati situatia noastra.
  APIA ca un tot unitar, aparat Central si centre judetene .Cine a reusit sa faca diferentierea intre acestea , si care a fost logica. Aceiasi intrebare domnule ministru , de ce se face diferentiere intre APIA si AFIR , amandoua agentii acreditate european? Au grad mai mare de absobtie ca noi, APIA ?.

 3. Adevarul este ca aceasta minunata lege unica a salarizarii a creat mai multe discrepante si inegalitati decat inainte.Nu se respecta Constitutia tarii care spune la munca egala – plata egala. APIA, AFIR sunt cele doua agentii ale statului , de ce salariatii de la cele doua agentii nu sunt platiti la fel ?! sa nu mai zic ca majoritatea sumelor platite de AFIR sunt pe masurile delegate instrumentate tot de “prostii” de la APIA pe care DAEA i-a dus de nas cuma vrut.La fel tot “prostii” de la APIA consiliaza fermierii la depunerea cererii (le digitizeaza parcelele si le fac cererea pe calculator caci asa sunt facute procedurile de complicate, cati fermieri s-ar descurca cu aceasta cerere imbarligata ?!! ..) Daca nu ar face acest lucru 90% din fermieri nu ar putea sa depuna cerere nefiind initiati in identificarea terenului,animalelor,digitizarea parcelelor si in folosirea calculatorului.APIA ar trebui vazuta ca un intreg , nu centrul si teritoriul , daca nu ar fi teritoriul sa consilieze fermierii, sa primeasca cererile si sa le autorizeze , ce ar mai plati centrul si ce ar mai centraliza marele Minister al Agriculturii si cu ce s-ar mai lauda tot guvernul cu realizarile marete din gricultura : subventiile fermierilor????!!!!

 4. bai nene a ti omorat o lume ca fermierul munceste non stop da ce face el tot timpul pe deal gadila plantele la talpa? oare ceilalti care nu facem agricultura dormim toata ziua si asteptam sa vina fermierul sa ne aduca ” mancare ieftina ” parca de aia se dau subventiile? ce muncesc fermierii toata ziua ca doar in campanii muncesc in rest o bat in cap. sunt milioane de romani care muncesc pe salariul minim din zori pana in noapte si nu se mai plang . sunt milioane de romani datori pe viata ptr o garsoniera si nu se plang . sunt milioane de romani care nu au cu ce hrani copiii sau cu ce i trimite la scoala su nu se plang. dar vine un impertinent de fermier cu un tupeu jegos si zice ca statul nu il ajuta dupa ce primeste miliarde subventii tot el se schelalaie. dupa ce intr un an castiga cat altii in 10 vieti nu i este rusine . stau in vile au masini de lux isi fac concediile prin afara in timp ce la tarani le scapa printre degete vreo 300-400 kg/ha arenda . astia sunt fermierii din ziua de azi avari evazionisti stapani de sclavi totul se cuvine numai lor nimeni . afara sunt fermieri bogati din generatii in generatii la noi sunt bogati dupa un an bogat ca 2017 sunt miliardari pacalesc statul si proprietarii de teren si apoi ne rad in nas.HUOOO.

 5. E cam greu sa procesez informatia, prin care unui director, ii scade salariul cu 2852 lei!Pai ce salariu are???.Nu contest raspunderea pe care o au, dar si altii au raspundere, care, oricum se poarta mult mai frumos cu cei care, implicit, ii asigura salariul!.Nu stiu cine ii tine legati de scaune acolo, sa vina in productie, atunci vor vedea cum se castiga banii, nu stand la birou. Ma ofer sa-i ocup locul si cu un salariul micsorat cu aceasta fabuloasa suma pentru un truditor al pamantului!

 6. La APIA s-au incadrat frizeri , ceasornicri …. de toate , numai specialisti in agricultura nu , cate ore lucreaza efectiv si cat de stresati sunt cand iau salariilr , fata de alte categorii bugetare , faceti dreptate si sa protesteze , asa mai ies din birouri

 7. Băi fraților da cu ce sunt de vină fermierii faceți treaba iar după aia faceți proteste câte vreți, și eu aș vrea bani mai mulți pe ha, dar voi nu vă interesează de fermieri ci de voi , apropo în slujba cui sunteți, ce bine ar fi dacă ați fi plătiți de fermieri atunci alta ar fi treaba

  1. Eu in locul functionarilor Apia as face niste controale la sange si le-as arata nivelul fermierilor. Pai sa te denigreze in asa hal niste analfabeti ajunsi plini de bani trebuie schimbat ceva . Functionariu au studii superioare masterate doctorate cursuri de specializare si vine un tracorist i manivela si da el cu noroi in functionarii Apia. Mai hahalelor nu uitati de unde a ti plecat si cine sunteti ca doar baniii din subventii v au adus aici ca mintea voastra e cat un bob de porumb.

Scrie un comentariu