Creșterea animalelorŞtiri agricoleSubvenţii APIA 2018

DIRECTORUL APIA: 442,07 EURO/VACA DE LAPTE – SPRIJIN CUPLAT PE 2017! Care sunt RESTUL SUBVENȚIILOR pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este pregătită să dea drumul banilorde avans și pentru crescătorii de animale! Începând de joi, 16 noiembrie, agenția de plăți va demara plățile pentru fermierii din sectorul zootehnic, cei care nu au primit avans pe vegetal din subvenție în Campania 2017. 

Iată care sunt cuantumurile stabilite pentru Campania 2017 și din care se va plăti avans,  în euro și lei comunicate pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro de directorul general al agenției de plăți, Adrian Pintea. Șeful APIA a  menționat că sumele ajung în conturi în lei și sunt achitate la cursul de 4,5993 de lei pentru un euro, cursul stabilit la 30 septembrie 2017 de către Banca Centrală Europeană:

Sprijinul Cuplat (SCZ) pentru Vaci de lapte 2017: 442,0798 de euro pe cap de animal adică 2.033,2577 de lei. În avans se plătesc 309,46 de euro pe cap de animal adică 1.423,299378 de lei;

Sprijinul Cuplat (SCZ) pentru Taurine de carne și metișii acestora 2017: 519,9658 de euro pe cap de animal adică 2.391,4786 de lei. În avans se plătesc 363,98 de euro pe cap de animal adică 1.674,053214 de lei;

Sprijinul Cuplat (SCZ) pentru Bivolițe de lapte 2017: 187,6676 de euro pe cap de animal adică 863,1394 de lei. În avans se plătesc 131,37 euro pe cap de animal adică 604,210041 de lei. 

De precizat că pe lângă aceste sume APIA tranferă bani și crescătorilor de ovine, mai exact avans de 70 la sută pentru oierii care se încadrează la Sprijinul Cuplat Zootehnie. Cauntumul acestuia pentru anul 2017 a fost stabilit la suma de 22,8572 de euro.

Din 1 decembrie agenția de plăți urmează să facă plățile regulare, mai exact restul sumelor rămase după achitarea avansurilor.

Ministrul agriculturii a transmis un mesaj foarte clar : absolut toți fermierii trebuie să aibă bani în avans în conturi pentru Campania 2017. De aceea a decis ca pentru plățile privind crescătorii de animale să transfere bani doar către acei fermieri care nu au luat avans pentru teren ci dețin doar animale, adică pentru circa 1.600 de fermieri.

”Deci pe data de 16 noiembrie dăm avansul la crescătorii care, atenție, nu au primit bani dacă au avut pe cererea unică și teren. Că dacă au avut pe cererea unică și teren și au primit banii pentru teren, nu le putem da două avansuri. Și atunci rețineți, pe data de 16 noiembrie vor intra la plată, noi știm exact, aproximativ 1600 de fermieri, care nu au avut cerere pentru teren, urmând ca ceilalți, diferența, să intre începând cu data de 1 decembrie. Lucrurile acestea trebuie să fie foarte clare și ei trebuie să le cunoască, în așa fel încât gradul de așteptare să fie corect dimensionat”, a arătat ministrul.

Referitor la plata Ajutoarelor Naționale Tranzitorii (ANTZ), ministrul agriculturii Petre Daea a arătat într-un interviu pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro că sumele se vor regăsi în bugetul național pe 2018, iar sumele vor fi achitate în lunile ianuarie-februarie. Nu s-a stabilit încă un cuantum pentru aceste scheme.

Citiți și:

EXCLUSIV! Ce spune MINISTRUL DAEA despre PLATA SUBVENȚIILOR către FERMIERII intrați LA CONTROLUL APIA!

SUBVENȚII APIA. Ministrul PETRE DAEA anunță când începe PLATA ANT-urilor în VEGETAL ȘI ZOOTEHNIE!

EXCLUSIV! TERMENUL la care Ministerul Agriculturii VREA SĂ ÎNCHEIE PLATA SUBVENȚIILOR!

MINISTRUL DAEA: Crescătorii de vaci care intră la PLATA AVANSULUI sunt CEI CARE N-AU LUAT BANI PE TERENURI!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


10 comentarii

  1. Dar cum se poate sa primesti pe o vaca sprijin anual mai mult decat valoarea acesteia.De anul viitor sprijinul cuplat o sa fie in jur de 170 euro si consider ca aceasta e o subventie rezonabila.La valoarea care a fost in 2015 si 2016,era tentant pentru nemti sa se mute in Romania.

  2. Cu acest comunicat s-a aratat adevarul existent la ministerul agriculturii…cu tota ramurile sale… daea…este un prost analfabet folosit de barosani pe post de …papagal…. Ei vor face ce stiu ei. ASti vazut, bani numai pentru…barosani cu ferme….chipurile enorme, prostimea cu 3,4 5…vaci…bani la anul si la multi ani.. Scarbe de prim rang…Traiasca pesedeul si prostii care i-au votat(…ca sunt mii, zeci de mii care se plang pe aici.)..vai, vai…vai

  3. Ce se întâmplă cu noi care am fost eșantion de control și la animale și la pamânt si la dsv și la teledetecție și nu avem nici masuri ne am sărăcit făcând nutreț in seceta ăsta și nu primim nimic vom vEni cu 10 vaci și le vom lega de gardul domnului ministru Deea și Dragrea sa le dea ei de mâncare mai plătim și factura pt control oficial al producției Mulțumim de sprijin .ceiCe nu fac nimic sunt o siau luat avans și noi nu avem cu ce semăna si recolta de pe câmp.

    1. Noi trebuie să muncim lasă Doamna că iau hoții bani nu noi care nu avem nici o zii libera sau sărbători de concedii nu mai zic…ei nu știu cum arată o vacă răpăi cum se întreține..

Scrie un comentariu