• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • ULTIMA ORĂ! Ministrul agriculturii PETRE DAEA, declarații despre PROTESTUL FUNCȚIONARILOR APIA!

    agrointeligenta.ro -

    Ultima oră! Declarațiile șefului de la Agricultură despre protestul funcționarilor APIA! Ministrul Agriculturii, Petre Daea, le-a transmis angajaților APIA din teritoriu, care au anunțat că vor începe joi protestele, nemulțumiți fiind că le vor scădea salariile din 2018, ”să fie liniștiți și să muncească”, iar subvențiile să plece către fermieri, ”pentru că avem bani în buget”.

    Ei au o singură misiune: munca. O muncă cinstită, pe bani remunerați corect. Nu cred că sunt în situația să se plângă acum de salarii. Eu asta le-am spus angajaților Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură: ‘Stați liniști și munciți!’ Asta le transmit și acum tuturor funcționarilor din APIA, pe care îi respect: să fie liniștiți și să muncească, până la începutul anului mai este. Acum, trebuie să dați subvențiile, pentru că avem bani în buget și aceștia trebuie să plece către fermieri, nu să-i blocăm prin minister, pentru că s-ar putea să dăm socoteală pentru treaba asta. Repet, asta le transmit: să muncească, pentru că sunt plătiți cu salarii bune, și să muncim toți, în frunte cu mine. Eu, uneori, sunt sub nivelul unor funcționari din APIA din punct de vedere al salariului”, a declarat, pentru Agerpres, ministrul Agriculturii, Petre Daea.

    Citiți:

    GALERIE FOTO: A ÎNCEPUT PROTESTUL LA APIA! Mii de funcționari AU IEȘIT ÎN STRADĂ, PLATA SUBVENȚIILOR A FOST SISTATĂ!

    Angajații Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) din mai multe județe din țară au întrerupt astăzi lucrul, între orele 9.00 — 12.00, nemulțumiți că salariile vor scădea cu sume cuprinse între 700 și 2.800 de lei, începând din 2018, din cauza impactului Legii salarizării asupra veniturilor.

    Oamenii sunt pregătiți să înceapă de mâine (joi — n. r.) protestele la centrele județene ale APIA, din cauza impactului Legii salarizării asupra veniturilor, care vor scădea, începând din 2018, cu sume cuprinse între 700 și 2.800 de lei. Nu și la București, pentru că angajații de aici nu sunt afectați. Tocmai asta am și cerut: să ne treacă și pe noi pe aceeași grilă ca și angajații de la nivel central, pentru că suntem aceeași agenție. Va fi afectată de diminuarea veniturilor marea majoritate a angajaților din teritoriu, în afară de consilierii debutanți și asistenți, care sunt foarte puțini. Toți consilierii superiori și toți cei cu funcții de conducere vor avea o scădere a salariilor”, a declarat miercuri, pentru Agerpres, președintele Federației Sindicatelor din APIA, Octavian Mateescu.

    Acesta a precizat că nemulțumirile angajaților APIA din teritoriu au fost prezentate încă din vara acestui an, atât conducerii APIA, cât și ministrului Agriculturii, însă „ne-au tot amăgit că se va rezolva problema noastră”.

    Nu ne mai vedem nici cu ministrul (Petre Daea — n. r.), nici cu conducerea APIA. Mingea este acum la dânșii. Noi am așteptat din vară, când a fost proiectul Legii salarizării, dar ne-au tot amăgit că se va rezolva problema noastră și noi am făcut toate plățile și o să le facem în continuare. Nu cerem măriri de salarii, cerem să ni ne păstreze salariile actuale, dar este dureros când vezi că îți scade salariul. Mai ales că s-a tot spus că prin Legea salarizării vor exista măriri de salarii”, a explicat liderul de sindicat.

    Contactat miercuri de Agerpres, directorul general al APIA, Adrian Pintea, a anunțat că există un proiect de ordonanță de urgență care va reglementa problema salarizării, iar acest aspect le-a fost transmis liderilor de sindicat într-o întâlnire care a avut loc marți la minister.

    Într-adevăr, pe Legea salarizării 153/2017 este o problemă în ceea ce privește funcțiile de conducere și de execuție la nivel teritorial, până la nivelul de consilier superior. Este un proiect de OUG, care nu este azi pe ordinea de zi a Guvernului, dar care va reglementa anumite aspecte în ceea ce privește salarizarea în APIA. Ieri, am avut o întâlnire împreună cu domnul ministru și cu sindicatele în care s-a spus de această ordonanță și să vedem cum și când va ieși. Eu știu ce a însemnat și ce înseamnă munca fiecăruia dintre ei, pentru că zile și nopți am petrecut aici”, a precizat Adrian Pintea.

    APIA are în prezent 4.859 de posturi, din care în jur de 400 sunt la nivel central.

    Citiți și:

    EXCLUSIV! FUNCȚIONARII APIA IES MÂINE ÎN STRADĂ! Activitatea – BLOCATĂ ÎNTR-O ZI IMPORTANTĂ pentru PLATA FERMIERILOR!

    EXCLUSIV! FUNCȚIONARII APIA IES MÂINE ÎN STRADĂ! Activitatea – BLOCATĂ ÎNTR-O ZI IMPORTANTĂ pentru PLATA FERMIERILOR!

    REVOLTĂ LA APIA! S-au strâns deja 1.000 DE ADEZIUNI pentru UN PROTEST NAȚIONAL! Decizia de care DEPIND SUBVENȚIILE FERMIERILOR!

    Ce SALARII vor încasa FUNCȚIONARII APIA de la 1 IANUARIE: Ne gândim SĂ INTRĂM ÎN GREVĂ. Să meargă MINISTRUL DAEA SĂ NUMERE OILE!


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea se schimbă brusc. Alertă meteo de ploi, vânt puternic și ninsori în 22 de județe Plânsul viței de vie. De ce ”plânge” via primăvara Când se seamănă semințele de roșii

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte