• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • FUNCȚIONARII au decis: MUTĂ PROTESTUL LA BUCUREȘTI! Ministrul Daea, la centrul din Olt PENTRU A CONTROLA CONDICA DE PREZENȚĂ!

    Roxana Dobre -

    Situație fără precedent la APIA! După protestul de astăzi, din fața centrelor din teritoriu, funcționarii Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură au anunțat pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro că vor continua protestul și mâine, urmând ca săptămâna viitoare să vină la București pentru a picheta sediul Ministerului Agriculturii. Vizita pe care ministrul agriculturii Petre Daea a făcut-o astăzi la APIA Olt nu a condus la nici o concluzie întrucât șeful de la MADR nu a dorit să discute problema salariilor ce scad din ianuarie ci a dorit să verifice condica de prezență și activitatea de peste zi.

    Octavian Mateescu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor APIA, a declarat pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro că vizita ministrului Petre Daea la APIA Olt a fost una ce nu a adus nici o soluție la problema salariilor ce vor scădea în agenția de plăți începând din ianuarie. Mai mult, liderul sindicat a recunoscut că atitudinea șefului de la MADR a surprins pe toată lumea: ministrul nu a dorit să discute despre salarizări, ci a cerut la control mai multe documente, inclusiv condica de prezenţă a salariaţilor.

    Am ajuns să credem că domnul ministru crede că așa merităm, să ni se scadă salariile. Cam asta e percepția. La centrul județean când a venit erau aproape 40 de colegi și când l-am întrebat despre salarizare, nu a vrut să discute. Colegii au întrebat la fel, nu le-a răspuns. Percepția noastră este că el crede că nu merităm să rămânem la salariile actuale”, a spus liderul sindical pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro.

    Cum astăzi nu au primit nici un răspuns concret despre problema salariilor lor care scad de la 1 ianuarie, funcționarii APIA vor protesta și mâine, în același regim ca și astăzi. ”Colegii mi-au transmis că vor să continue protestele tot așa ca și astăzi, în fața instituției – o oră, două, fiecare cum consideră, iar săptămâna viitoare vom picheta ministerul. În principiu, miercuri, dar să vedem cum ni se aprobă solicitarea”, ne-a spus Octavian Mateescu.

    Federația Națională a Sindicatelor APIA a depus astăzi o cerere la autoritățile locale din Capitală pentru a se aproba un protest al funcționarilor în centrul Bucureștiului, în fața MADR și APIA, în ziua de miercuri. ”I-am spus domnului ministru că vom continua protestul, că sunt colegii nemulțumiți”, ne-a spus Mateescu.

    Vă reamintim că astăzi, 16 noiembrie, în intervalul 9.00-12.00, funcționarii APIA au protestat în fața centrelor din toată țara. Motivul nemulțumirii lor este legat de legislația nouă ce mută contribuția de la angajator la angajat, ceea ce va duce la o scădere considerabilă a salariilor din agenția de plăți. În replică la acțiunea funcționarilor, ministrul Petre Daea a declarat: ”Ei au o singură misiune: munca. O muncă cinstită, pe bani remunerați corect. Nu cred că sunt în situația să se plângă acum de salarii. Eu asta le-am spus angajaților Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură: ‘Stați liniști și munciți!’ Asta le transmit și acum tuturor funcționarilor din APIA, pe care îi respect: să fie liniștiți și să muncească, până la începutul anului mai este. Acum, trebuie să dați subvențiile, pentru că avem bani în buget și aceștia trebuie să plece către fermieri, nu să-i blocăm prin minister, pentru că s-ar putea să dăm socoteală pentru treaba asta. Repet, asta le transmit: să muncească, pentru că sunt plătiți cu salarii bune, și să muncim toți, în frunte cu mine. Eu, uneori, sunt sub nivelul unor funcționari din APIA din punct de vedere al salariului”.

    Citiți și:

    EXCLUSIV! FUNCȚIONARII APIA IES MÂINE ÎN STRADĂ! Activitatea – BLOCATĂ ÎNTR-O ZI IMPORTANTĂ pentru PLATA FERMIERILOR!

    EXCLUSIV! FUNCȚIONARII APIA IES MÂINE ÎN STRADĂ! Activitatea – BLOCATĂ ÎNTR-O ZI IMPORTANTĂ pentru PLATA FERMIERILOR!

    REVOLTĂ LA APIA! S-au strâns deja 1.000 DE ADEZIUNI pentru UN PROTEST NAȚIONAL! Decizia de care DEPIND SUBVENȚIILE FERMIERILOR!

    Ce SALARII vor încasa FUNCȚIONARII APIA de la 1 IANUARIE: Ne gândim SĂ INTRĂM ÎN GREVĂ. Să meargă MINISTRUL DAEA SĂ NUMERE OILE!

    GALERIE FOTO: A ÎNCEPUT PROTESTUL LA APIA! Mii de funcționari AU IEȘIT ÎN STRADĂ, PLATA SUBVENȚIILOR A FOST SISTATĂ!


    Te-ar mai putea interesa

    Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos Când se plantează roșiile în grădină – calendar Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA