Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

EXCLUSIV! DOCUMENTUL care ARUNCĂ ÎN AER PLATA SUBVENȚIILOR către FERMIERI!

Document care aruncă în aer plata subvențiilor agricole! Sumele care au rămas de achitat producătorilor agricoli ajung la aceștia cu ”țârâita” în zilele următoare. Ceea ce părea un plan bine pus la punct, cu termene clare și sume virate în conturi, a fost aruncat în aer. Totul a pornit săptămâna aceasta de o simulare strecurată în presă de un economist din cadrul instituției care a făcut un calcul matematic ce duce la o scădere drastică a lefurilor pe care urmează să le primească angajații APIA începând din ianuarie 2018. 

Agrointeligența-www.agrointel.ro a intrat în posesia cererii care a fost depusă de sindicaliștii APIA la Primăria Capitalei pentru autorizarea unui protest care ar urma să aibă loc miercurea viitoare, 22 noiembrie, în fața Ministerului Agriculturii în intervalul orar 11.00-14.00.

În această perioadă fermierii trebuie să primească restul de bani care au mai rămas de achitat din avans dar și plățile pentru zootehnie, mai exact pentru crescătorii de vaci de lapte, carne și bivolițe. Astăzi a fost prima zi în care trebuia să debuteze autorizarea la plată. Mai mult, de la 1 decembrie, dacă lucrurile nu se vor rezolva și nu vor vedea negru pe alb decizia care le menține nivelul actual al salariilor, funcționarii sunt deciși să boicoteze plata subvențiilor integrale către fermieri.

Citiți și:

ULTIMATUM! Funcționarii APIA AMENINȚĂ că NU VOR MAI PLĂTI SUBVENȚIILE de la 1 DECEMBRIE!

Vă reamintim că astăzi, 16 noiembrie, în intervalul 9.00-12.00, funcționarii APIA au protestat în fața centrelor din toată țara. Motivul nemulțumirii lor este legat de legislația nouă ce mută contribuția de la angajator la angajat, ceea ce va duce la o scădere considerabilă a salariilor din agenția de plăți. În replică la acțiunea funcționarilor, ministrul Petre Daea a declarat: ”Ei au o singură misiune: munca. O muncă cinstită, pe bani remunerați corect. Nu cred că sunt în situația să se plângă acum de salarii. Eu asta le-am spus angajaților Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură: ‘Stați liniști și munciți!’ Asta le transmit și acum tuturor funcționarilor din APIA, pe care îi respect: să fie liniștiți și să muncească, până la începutul anului mai este. Acum, trebuie să dați subvențiile, pentru că avem bani în buget și aceștia trebuie să plece către fermieri, nu să-i blocăm prin minister, pentru că s-ar putea să dăm socoteală pentru treaba asta. Repet, asta le transmit: să muncească, pentru că sunt plătiți cu salarii bune, și să muncim toți, în frunte cu mine. Eu, uneori, sunt sub nivelul unor funcționari din APIA din punct de vedere al salariului”.

Citiți și:

EXCLUSIV! FUNCȚIONARII APIA IES MÂINE ÎN STRADĂ! Activitatea – BLOCATĂ ÎNTR-O ZI IMPORTANTĂ pentru PLATA FERMIERILOR!

EXCLUSIV! FUNCȚIONARII APIA IES MÂINE ÎN STRADĂ! Activitatea – BLOCATĂ ÎNTR-O ZI IMPORTANTĂ pentru PLATA FERMIERILOR!

REVOLTĂ LA APIA! S-au strâns deja 1.000 DE ADEZIUNI pentru UN PROTEST NAȚIONAL! Decizia de care DEPIND SUBVENȚIILE FERMIERILOR!

Ce SALARII vor încasa FUNCȚIONARII APIA de la 1 IANUARIE: Ne gândim SĂ INTRĂM ÎN GREVĂ. Să meargă MINISTRUL DAEA SĂ NUMERE OILE!

GALERIE FOTO: A ÎNCEPUT PROTESTUL LA APIA! Mii de funcționari AU IEȘIT ÎN STRADĂ, PLATA SUBVENȚIILOR A FOST SISTATĂ!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


9 comentarii

 1. Angajatii APIA nu cer marirea salariilor ci doar sa nu scada.Cat despre fermieri Dorin are dreptate.Multi dintre fermierii de azi cu jeep-uri nu au 10 clase, in 2007 le plangeai de mila astazi sunt niste oameni de afaceri prosperi.Orice padura are si uscaturi…Ma intreb, stie vreun fermier ca noi anul acesta am fost chemati la serviciu la 3 dimineata sa intocmim liste de plata si sa le dam fermierilor bani,stiu ca noi am lucrat sambete si duminici pentru a le rezolva problemele lor incalcite,cu masuri de agromediu,cu sprijin cuplat, animale solicitate pe mai multe scheme etc…

 2. Cei care instiga la boicotare,cei ce ameninta ca vor boicota precum si cei ce vor boicota,sa fie dati afara imediat si deferiti justitiei pentru sabotarea agriculturii!Trebuie identificat cel se semneaza “Dorin”si tras la raspundere pentru modul jignitor in care se adreseaza beneficiarilor de subventii!Indivizi ca el nu au ce cauta la APIA!

 3. La boicotare se pricep foarte bine.Sa nu uitam anii trecuti când ne boicotau primirea subventiilor iar salariile lor erau la fel de mari.Dar eu am o nelamurire-ANGAJATII APIA CARE AU FERME PE NUMELE LOR SAU SOTIILOR ;COOPIILOR;etc sunt incompatibili?Ce zice ANI?A verificat curtea de conturi modul cum un functionar APIA isi calculeaza subventiile?Cati dintre acestia au fost la teledetectie sau supracontrol?

 4. Va cunoaștem,caci pe la noi treceți toți.Marea majoritate habar nu aveți nici după 10 ani pentru ce veniți pe la noi .Confundați subvențiile cu ajutoarele sociale de la primărie .Daca era sa ne bazam numai pe voi sa ne arătați in IPA parcelele pe care le lucrați absorbția fondurilor europene erau undeva sub 30%.Ar fi cazul sa va abțineți de a face aprecieri in necunoștința de cauza .Daca vecinul ar primi 200 de euro la hectar si tu ai primi 100 ce ai spune??¿??

  1. Vai!…Ce „genial” esti tu Dorinee!…Pai fermierii nici nu ar trebui sa va arate voua pe IPA ce parcele lucreaza, voi ar trebui sa le identificati, caci pt asta sinteti platiti si, mai ales, dispuneti de tehnica de teledetectie.
   Cum este posibil ca un fermier care lucreaza terenul de 15-20 de ani in acelasi loc sa fie umilit de un functionar APIA sub pretextul ca nu-si poate identifica terenul in IPA?
   Nu sint de acord sa va scada salariile, dar nici voi nu trebuie sa-i nvinuiti pe fermieri, nu fermierii va stabilesc salariile.
   pî.sî.Cereti-le mafiotilor Dragnea si Tariceanu sa va mentina salariile si sa nu faca lege NECONSTITUTIONALA pt a acorda SINECURI de peste 25 de milioane de euro anual pt cocina”regala” a Margaretei Duda si, cu banii economisti, sa va pastreze salariile actuale

 5. Dacă boicotează, de ce sunt plătiți? Ori e grevă și nu muncesc, ori nu e gravă și-și fac treaba pentru care primesc un salariu baban, altfel să li se dea un salariu normal, de 2.000 lei sau deloc!

Scrie un comentariu