Creșterea animalelorŞtiri agricole

OIERI, se înființează ASOCIAȚIA CIOBANILOR ADEVĂRAȚI! Ce își propune NOUA FORMĂ ASOCIATIVĂ!

Ciobanii vor să se reunească într-o nouă asociație, cea mai puternică din țară! ”Asociația Ciobanilor Adevărați” ar urma să fie înființată în curând și sunt invitați să adere toți crescătorii de ovine care vor ca forma asociativă din care fac parte să se ”bazeze numai pe adevăr nu pe minciuni, pe hoții, ca altele”.  

”Salut ciobănași! De azi începem demersurile pentru o asociație, care se va numi Asociația Ciobanilor Adevărați, care vreți să vă alăturați nouă, lăsați mesaj în privat. Exact fiecare cu câte animale deține și noi împreună cu dvs. vrem să facem cea mai puternică asociație din țară. Este mult de muncă trebuie făcute multe acte, sunt multe de zis dar toate au un început! Această asociație se bazează numai pe adevăr nu pe minciuni, pe hoții, ca altele! Totul este transparent și toți membrii trebuie să știe tot ce se petrece și tot ce vom face. Cred că numai așa mai putem avea un cuvânt de spus în tot ce se întâmplă în România în sectorul nostru! Sper să fie într-un ceas bun și să avem izbânda pe care ne-o dorim. Doamne ajută!”, a anunțat Ioan Suciu, oier din Făgăraș pe grupurile de Facebook dedicate crescătorilor de ovine.

Agrointeligența – www.agrointel.ro a luat legătura cu crescătorul de ovine care a făcut publică intenția de a se fonda o nouă asociație a oierilor. Ioan Suciu a declarat pentru publicația noastră că forma asociativă va fi legată și de un sindicat care să apere drepturile ciobanilor. Mai mult, în noua asociație se vor putea înscrie toți crescătorii de ovine. ”Principiul nostru ar fi să ne cerem drepturile, să știm tot ce se întâmplă în România, ca toți crescătorii de oi și capre să fie la curent cu tot ce se întâmplă în țară, ce subvenție se primește, când se dau banii, să ne putem vinde marfa (mielul, lâna, brânza). Cine poate accesa, cine nu poate accesa. Cine se poate înscrie, cine nu se poate înscrie. De exemplu, eu am 800 de oi și vând mielul cu 7 lei, dacă o să fim uniți, o să avem alta șansă. Deci, una este când vinzi 20.000 de miei și alta este când vinzi 800 sau 1.000 de miei, se negociază altfel. Noi vrem să facem totul limpede, totul transparent, totul la lumină. Vreau sa facem ceva să știe toată lumea cine suntem, de unde suntem, ce producem, cum producem, deci tot ce ține de oaie și capră”, a spus oierul pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro.

În prezent la nivel național există 164 de asociaţii ale  crescătorilor de ovine/caprine legal constituite care au depus documentele prevăzute de OMADR nr. 573/2014


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


3 comentarii

  1. Da oare care sunt ciobanii falși? Nu cumva pe la stani se lucrează cu minori ? Oare cum Apia acordă subvenții fără să verifice cum sunt direcționati acești bani sau sa vadă cu cine lucrează fermierii?

  2. Măi nea Ioane dar ce gânduri frumoase ai măi !!! Dar oare tu sti ce inseama 20.000 de miei ? Daca esti atât de bin negociator de ce nu-ți faci un srl al tău si să tot negociezi la zeci de mi de miei ( pe bani tai nu pe munca membrilor asociați )

Scrie un comentariu