Ştiri agricole

ULTIMA ORĂ: PRIMELE AUTOCARE cu angajați APIA au plecat SPRE BUCUREȘTI! Funcționarii vor manifesta ÎN FAȚA MINISTERULUI AGRICULTURII!

Funcționarii Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, în drum spre București. Unii salariați ai agenției de plăți au de parcurs sute bune de kilometri pentru a fi mâine, miercuri 22 noiembrie, prezenți la protestul din fața Ministerului Agriculturii. Angajații APIA sunt nemulțumiți de legislația nouă de salarizare care, prin mutarea contribuțiilor de la angajator la angajat, va conduce la o scădere majoră a salariilor în toate centrele din țară.

Funcționarii APIA de la Timiș sunt primii care au pornit la drum spre București. Dintr-o poză postată pe Facebook se văd două autocare care vor aduce angajații APIA în Capitală. Din informațiile anterioare făcute publice de oficialii de la APIA Timiș, echipa din acest județ a organizat plecarea împreună cu APIA Arad.

„Mergem la București, ne cuplăm cu Aradul, sper că intrăm într-un autocar de 60 de persoane. Cam atât, că trebuie să rămână și înlocuitor la locul de muncă. Vom face cerere, nu ne intimidează acel e-mail, suntem funcționari publici, nu au ce să ne facă. Vrem să mergem acolo, pentru că aici facem degeaba proteste, nu suntem ascultați, ni se micșorează salariile de la 1 ianuarie, domnul ministru ne-a lăudat o vară întreagă, iar acum se pare că nu mai este APIA cum a lăudat-o dânsul. Salariile scad între 600-700 de lei până la 2.800 de lei la funcțiile de conducere”, a declarat pentru Libertatea, Adela Vasiu, lider de sindicat APIA Timiș.

Dacă inițial era anunțat un singur autocar pentru cele două județe, din imagine se pare că funcționarii Timiș-Arad vor veni cu două mașini. Imediat după publicarea pozei au început să curgă zeci de comentarii din partea colegilor APIA din restul țării care le-au urat timișorenilor și arădenilor să aibă drum bun și să ajungă cu bine la București.

Protestul funcționarilor APIA a fost aprobat de Primăria Capitalei pentru a avea loc mâine în fața Ministerului Agriculturii, în intervalul orar 11.00-14.00. Nu se știe exact numărul salariaților ce vor picheta sediul MADR întrucât directorii din teritoriu au anunțat că în ciuda protestului, activitatea din centre și plățile nu vor fi perturbate.

La acest moment, liderii sindicali nu au făcut publice informații despre o eventuală discuție programată cu ministrul agriculturii. În prima zi a protestului, joia trecută, ministrul Petre Daea s-a aflat la APIA Olt unde a refuzat să discute problema salariilor, solicitând funcționarilor să nu întrerupă munca.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

  1. Cine scormoneste musuroiul (Guvernul), primeste formic-aturi si intepaturi pe masura. Cei care gresesc trebuie sa lase din marinimie si sa REvina cu picioarele pe pamantul ROMANESC. Discriminarea este la moda printre romani, clase privilegiate numai de la conducatori plecate (pensiiii speciale – promotor parl.Daea, pensionari cu dedicatie, la 42 ani!!, pensionari si RE-angajati la STAT, angajari la STAT – STAT cu doua carti de munca -DAJ TM, etc.)
    Cine lupta isi castiga un loc demn sub soare, iar discriminarea moare. Nimeni nu trebuie sa se lase intimidat de o nelegiuire deoarece este de partea lor C.C., Avoc. Pop. etc.

Scrie un comentariu