Ştiri agricole

ADEVĂRUL.RO: Salariile APIA – ÎN GUVERN! Cine este ministrul care VREA SCĂDEREA SALARIILOR FUNCȚIONARILOR!

Salariile funcționarilor APIA, discutate în cadrul echipei guvernamentale. Jurnaliștii Adevărul.ro anunță, pe surse, că problema scăderii veniturilor din cadrul agenției de plăți a fost adusă la cunoștință tuturor miniștrilor. Cu o zi înainte de protestul din fața Ministerului Agriculturii, situația rămâne indecisă. Motivul: un ministru-cheie susține că funcționarii iau mai mulți bani decât alți salariați ai statului, așa că scăderea nu îi va afecta.

Sute de angajaţi ai APIA vor picheta mâine, miercuri – 22 noiembrie, sediul Ministerului Agriculturii, după ce noua lege a salarizării, elaborată de Lia Olguţa Vasilescu, le diminuează lefurile cu sume cuprinse între 700 şi 2.800 de lei. Legea, care intră în vigoare la 1 ianuarire, nu-i afectează pe angajaţii APIA Bucureşti. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, face presiuni pe directori ca oamenii să renunţe la grevă pentru că afectează imaginea Guvernului.

Legea adoptată în vară are două grile de salarizare pentru angajaţii APIA: una pentru structura centrală (Bucureşti), alta pentru structurile din teritoriu. Dar nu suntem toţi angajaţi ai Ministerului Agriculturii? Nu suntem acelaşi organism? Angajaţii din ţară lucrează dosarele pentru fermieri şi tot ei fac controlul pe teren. Cei de la Bucureşti doar virează banii, pe responsabilitatea noastră, a celor din teritoriu.Vrem salarii egale“, a declarat, pentru „Adevărul“, Octavian Mateescu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din APIA.

Surse din PSD au declarat pentru „Adevărul“ că Petre Daea, ministrul Agriculturii, a discutat în Guvern problema salariilor diferenţiate, numai că cea care s-a opus vehement unei majorări a fost Olguţa Vasilescu, pe motiv că „angajaţii APIA au, oricum, salarii mai mari ca restul bugetarilor“. „Problema e bugetul pe 2018. Olguţa nu mai ştie de unde să adune bani ca să acopere majorările salariale“, au declarat sursele citate pentru „Adevărul“.

Refuzat de Olguţa Vasilescu, Daea i-a convocat la minister pe directorii APIA din ţară şi le-a cerut să-i potolească pe oameni, pentru a nu afecta imaginea sa şi a Guvernului Tudose. „Daea le-a spus că angajaţii APIA din ţară au salarii mari, chiar şi cu această scădere, aşa că să fie mulţumiţi. Unii directori, cei numiţi politic, au dat din cap, dar alţii au spus că muncesc pentru acei bani, nu-i fură, aşa că vor continua protestele“, au declarat surse din ministerul Agriculturii pentru „Adevărul“.

Citiți continuarea articolului pe www.adevarul.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


9 comentarii

 1. Cel mai bine ar fi ca UE sa elimine total subventiile din orice tara membra si asa vom avea preturi reale la produsele agricole si mult mai putine batai de cap cu plata subventiilor.

 2. @Marc : il stii pe Marcu ? Bai evazionistule sugator de subventii rozator de facilitati si beneficii din agricultura. Stii cat munceste un functionar Apia ? Stii cati bani au virat functionarii Apia ? Tu stii doar pe ale tale. Veniti pe la Apia cu cu fetele alea de milogi unii sunt analfabeti nu stiu macar sa semneze unii nu au documentele in regula unii sunt grei de cap unii sunt cu un tupeu fantastic etc da toti stiu de ” sugventii ” ca asa le zic vb de mii de euro si se urca in limuzine cand pleaca de la Apia si apoi critica si arunca cu mizerii in functionari. Mai nasoilor nu va este rusine . Furati oamenii la arenda furati la cantar furati statul nu aveti angajati delapidati . Sunteti daunatori agriculturii.

  1. @Vasile
   Rusine sa iti fie tie !!!!!!!!! Nu stii decat sa vii cu saru mana la APIA sa ceri “sucventie”! Cererea nu stii sa o completezi, nu stii sa citesti sau sa scrii…vii cu miloaga ! Atunci suntem buni cei de la APIA, apoi ne criticati pe toate drumurile ! Si noi lucram tot anul nu doar cateva saptamani !!!!! Apoi nu inteleg ce te framanta pe tine…noi ne cerem drepturile in fata celor care ne conduc, nu in fata fermierilor!

 3. Cu ce se lauda Guvernul sambata la Baile Herculane ? cu subventiile record date de Apia ;cu uriasa crestere ecomomica a Romaniei care este si datorita agriculturii ,agricultura care este truda fermierului, nu a lui Daea ,Olguta ,Tudose,Dragnea etc,fermier ajutat de efortul functionariilor Apia sa isi incaseze subventiile la timp . Cu ce se aleg acestia ?cu munca pana la epuizare/deces ,cu minciuna ,cu denigrarea si mai ales cu amenintarea . Asta e rasplata ! Cresterea salariilor e la ministere/conducerea centrala, nu la cei de jos. Ne-am saturat de MINCIUNA,AROGANTA si mai ales de INCOMPETENTI.NU ne mai luati de fraieri ! Noi va facem munca! JOS cu INCOMPETENTA ,SERVILISMUL POLITIC ,MEDIOCRITATEA .VREM RESPECTUL MUNCII NOASTRE ,NU BATJOCURA INCOMPETENTEI VOASTRE!!!!

  1. @Marc
   E de datoria ta sa iti ceri drepturile! Daca iti place acolo unde esti…ramai acolo sau cere-ti drepturile !!!!!!! Te asteptam in echipa Apia daca crezi cumva ca aici curge lapte si miere !

 4. DEMISIA !!!! dupa sute de asigurari ca NICI UN salar nu va scadea, ce face GUVERNUL MINCINOS ? ignora ,umileste si denigreaza ;pe cine ? ,chiar pe cei a caror eforturi supraomenesti uneori au dus din pacate la moartea functionarilor chiar la locul de munca ,pe cei care s-au increzut in asigurarele repetate ale ministrului agriculturii,ale conducerii Apia Central, ale Guvernului mincinos ‘ si ale lui Dragnea care culmea ce fac ? cu tupeu si nesimtire se lauda peste tot cu banii ue /subentiile record acordate fermierilor. Functionarii au fost MINTITI ca vor avea salarii/grila egala cu cei din apartul central . Veniti noaptea , sambata ,duminica ,ramaneti peste program ca noi ne crestem salariile noastre iar voua sa va fie rusine ca vreti dreptate si egalitate cu noi (vorba Olgutei ca si asa aveti salarii prea mari. Dar ale voaste nu sunt nesimtite?) DEMISIA !!! DEMISIA!!! DEMISIA!!!

 5. O poftes pe doamna Vasilescu sa vina sa stea intr-o campanie alaturi de noi la primirea cererilor! Sa vada cum e sa stai sa primesti cereri intr-un biroul de 70 mp unde sunt 10 functionari si mai intra inca 150 -200 de fermieri pe zi! Cei mai multi dintre fermieri au peste 65 de ani! Nu stiu sa scrie, nu vad, nu aud, nu inteleg etc.Unii vin cu hainele direct din grajd si degaja un miros greu de suportat! Doamna Ministru noi nu plecam acasa cand se termina programul asa cum faceti dvs, noi stam pana lucram cererea ultimului fermier de la usa !Adevarat ca salariile sunt peste media salariilor altor functionari, dar nu se compara! Sunt prim arii unde invart cateva hartii si nici programul nu il stau toate cele 8 ore, pe cand angajatii APIA gestioneaza sute de dosare , lucreaza cel putin 8 ore pe zi pe calculator, ii gasesti mereu la locul de munca (uneori sambata si duminica ) si chiar si la ora 24 atunci cand vii sa autorizezi dosare (de milioane de eurO ). Va asteptam la noi doamna Ministru Vasilescu poate ne dati o mana de ajutor !

Scrie un comentariu