Ştiri agricole

PROTESTUL APIA. Funcționarii au intrat la NEGOCIERI ÎN MINISTERUL AGRICULTURII!

Protestul funcționarilor APIA la București! Angajați din toate centrele din țară au sosit în această dimineață în Capitală pentru a picheta sediul Ministerului Agriculturii. La nici o oră de la începerea manifestării, liderii sindicali au intrat la negocieri în Ministerul Agriculturii.

Funcționarilor veniți din toate colțurilor țării li s-au alăturat și colegi din APIA Central. Aceștia s-au arătat solidari cu echipele din țară la care, de la 1 ianuarie le vor scădea salariile după transferarea contribuțiilor de la angajator la angajat.

În jur de 400-500 suntem sigur. Am primit un semnal ca de la ora 11.30 să intrăm la negocieri cu directorul general al APIA și cu cei din Ministerul Agriculturii. Din partea noastră va merge o delegație cu reprezentanți din sindicat și colegi din centre. O delegație de cinci persoane”, ne-a declarat Octavian Mateescu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din APIA.

La mitingul de la București au sosit funcționari din cele mai îndepărtate județe ale țării, inclusiv din Maramureș. Oamenii au călătorit în autobuze toată noaptea pentru a ajunge la protestul din fața ministerului.

Au venit funcționari din toată țara, inclusiv Timiș, Arad. Din informațiile mele, sunt colegi din toată țara pentru că toți suntem nedreptățiți de noua legislație pentru salarizare. Sperăm ca printr-o Ordodonanță de urgență să se rezolve situația, adică să trecem și noi pe grila aparatului central, ceea ce ar fi de bun-simț și o rezolvare normală întrucât nu suntem două agenții, suntem o singură agenție. (…) Promisiuni avem din primăvară și bugetul zilele acestea se finalizează și noi rămân de la 1 fără bani la salarii”, a mai declarat Octavian Mateescu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din APIA.

Vă reamintim că astăzi, miercuri – 22 noiembrie, funcționarii APIA, protestează în Capitală nemulțumiți că de la 1 ianuarie le vor scăderea salariile. Până la această oră, ministrul Petre Daea nu a ajuns la sediul MADR unde are loc manifestarea.

Sursa foto: Facebook.com – Grupul APIA


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu