Ştiri agricole

EXCLUSIV! Reacții privind BLOCAREA SUBVENȚIILOR APIA. Laurențiu Baciu, LAPAR: ”CEL MAI CORECT ESTE SĂ AȘTEPTĂM data de 1 DECEMBRIE”

Ce se întâmplă cu plata integrală a subvențiilor care este programată să înceapă de la 1 decembrie? Fermierii nu știu în acest moment ce se va întâmpla cu plata banilor din sumele finale pe care trebuie să le încaseze pentru Campania 2017.

Licitația pentru softul cu care ar urma să se plătească subvențiile fermierilor a ajuns într-un punct în care ițele s-au încurcat atât de tare că sunt șanse minime ca începând cu în ianuarie, APIA să mai poată vira fermierilor vreun leu din schemele restante aferente anului 2017. Un exemplu de schemă ”în aer” este plata pe înverzire, unde APIA nu poate achita drepturile fermierilor până la finalizarea licitației. Liderul LAPAR, Laurențiu Baciu, a avut o declarație temperată cu privire la acest subiect și a arătat că, dintr-o discuție mai veche, ministrul agriculturii, Petre Daea, i-a transmis că plățile nu vor fi întârziate!

”Este greu de spus până nu iau legătura și cu reprezentanții ministerului, pentru că dintr-o discuție mai veche cu ministrul Agriculturii, mi s-a spus că indiferent ce se va întâmpla, cine va câștiga licitația, care vor fi întârzierile, nu vor fi probleme cu plățile. Acum reproduc textual ce mi s-a spus. În rest, nu sunt la cunoștință cu problemele cu softul. Cel mai corect este să așteptăm data de 1 decembrie”, a explicat Laurențiu Baciu în exclusivitate pentru Agrointeligența -www.agrointel.

Ministrul Agriculturii a declarat într-un interviu acordat pe 7 noiembrie pentru Agrointeligența -www.agrointel.ro că au fost luate măsuri. ”Sigur că am luat măsuri, că altminteri nu puteam să plătim până acum ce am plătit, am spus că plătim avansul, dăm în continuare. Evident că sunt niște acțiuni pe care nu ai de unde să le poți influența, le lași să curgă, cum spune legea, însă suntem lângă fermieri”, a arătat ministrul.

Puteți urmări declarațiile ministrului aici: 

Citiți și: 

BOMBĂ LA APIA! Compania SIVECO – EXCLUSĂ din licitația APIA! Cine vrea SĂ PUNĂ MÂNA PE SOFTUL CU BANII FERMIERILOR!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu