Ştiri agricole

BANI APROBAȚI pentru FERMIERI în ședința DE GUVERN!

Bani aprobați pentru producătorii agricoli în ședința de Guvern, sumele urmând să ajungă până la finele anului în conturile tuturor agricultorilor și crescătorilor de animale din România. Ajutorul de stat de care beneficiază, în acest an, agricultorii pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură a fost majorat cu 116,968 milioane lei. Vă reamintim însă că bugetul cerut de Ministerul Agriculturii a fost aproape dublu, așa că până la finele anului, agricultorii ar putea primi doar parțial banii ce li se cuvin. 

Printr-o Hotărâre adoptată astăzi, 6 decembrie, Guvernul a modificat suma alocată pentru plata ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, în anul 2017, de la 436,925 milioane lei, la 553,893 milioane lei pentru a se asigura resursele financiare necesare pentru plata ajutorului de stat.

Sprijinul constă în aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorinei utilizate la efectuarea lucrărilor mecanizate în sectoarele vegetal, zootehnic și îmbunătățiri funciare.

Fondurile sunt asigurate de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2017.

Este cea de-a doua majorare din acest an. Suma alocată acestei scheme de sprijin a fost inițial în valoare de 349,4 milioane lei, suma fiind ulterior majorată la 436,9 milioane lei.

Schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură a fost aprobată în 2014 (prin Hotărârea Guvernului 1174/ 2014). Valoarea maximă a schemei de ajutor de stat pentru perioada de aplicare 2014-2020 este de 3.334 miliarde de lei.

Pentru anul 2017 valoarea efectivă a sprijinului este de 1,4185 lei/litru şi reprezintă diferenţa dintre rata accizei standard prevăzute de Legea nr. 227/2015 şi rata accizei reduse.

Citiți și:

PLATĂ PARȚIALĂ pentru O SUBVENȚIE AȘTEPTATĂ DE TOȚI FERMIERII!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


2 comentarii

Scrie un comentariu