Ştiri agricole

ULTIMA ORĂ de la Guvern! ANUNȚUL care POATE SCHIMBA SITUAȚIA LA APIA!

Anunțul de la Guvern care poate schimba complet situația din cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Deja cu un proiect de buget național publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor și o creștere consistentă pentru Ministerul Agriculturii, Executivul lasă portița deschisă și pentru a soluționa chestiunea neclară a salariilor funcționarilor APIA după 1 ianuarie 2018.

Guvernul a aprobat în ședința de astăzi, miercuri – 6 decembrie, un proiect de Ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, iar parte din modificările aduse vizează personalul din sistemul sanitar, precum și cadrele didactice. În cadrul comunicatului de presă, reprezentanții Executivului au inclus și o referire la salarizarea persoanelor care gestionează fondurile europene, aici putând fi incluși și funcționarii APIA.

Documentul adoptat de Guvern are în vedere și stimularea personalului care gestionează fonduri comunitare, prin stabilirea majorării salariale de până la 35%, față de maxim 25% cât prevede legea în prezent. Această majorare se va acorda în baza criteriilor stabilite prin regulament-cadru elaborat de MDRAPFE și aprobat prin hotărâre a Guvernului”, spun oficialii de la Palatul Victoria.

Exprimarea ambiguă lasă loc de interpretări, așa că funcționarii cu care am luat legătura – mulți din conducerea centrelor, spun că până nu se anunță ceva oficial, nu mai știu ce să creadă.

Vă reamintim că în ultimele săptămâni, funcționarii APIA au declanșat un val de proteste prin întreruperea orelor de lucru și chiar pichetarea Ministerului Agriculturii și Guvernului. Marea lor nemulțumire este legată de soarta incertă a salariilor lor despre la care o simulare ar indica o scădere după transferarea contirbuțiilor sociale de la angajator la angajat, din 2018. Cea mai importantă solicitare a angajaților APIA este însă cea legată de egalarea salariilor din teritoriu cu cele de la APIA Central.

Până la acestă oră, revendicările funcționarilor nu au primit nici un răspuns concret din partea ministrului Petre Daea sau a altui oficial din Guvern. Numai că astăzi, ministrul Agriculturii le-a trimis felicitări de Sf. Nicolae…


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


2 comentarii

Scrie un comentariu