Creșterea animalelorŞtiri agricole

TRANZACȚIE URIAȘĂ ÎN AGRICULTURA ROMÂNEASCĂ. Fermele, cumpărate de un FOND DANEZ DE INVESTIȚII!

Tranzacția anului în agricultura românească, mai exact în sectorul de creștere a animalelor. Numărul doi în creșterea porcilor din țara noastră trece de la un acționariat privat al unor danezi în portofoliul unui fond de investiții din Danemarca. Evaluarea achiziției se ridică la peste 130 de milioane de euro, sumă ce include și datoriile acumulate de Premium Porc în ultimii ani.

Potrivti informațiilor publicate de Ziarul Financiar, fondul de investiţii Polaris Capital Management, care administrează active de 8 mld. dolari, urmează să preia compania DCH International ce deţine fermele Premium Porc în România. Principala activitate a companiei daneze DCH International este în România, unde sub brandul Premium Porc există mai multe companii. La nivel de grup danezii sunt al doilea cel mai mare jucător din piaţa producătorilor de carne porc după Smithfield care are acţionari chinezi.

Danegro, Premium Porc Negreni şi Premium Porc SRL sunt principalele companii. Din grupul Premium Porc fac parte în total 11 companii cu activităţi în producţia de porcine, de furaje şi cereale, precum şi transportul mărfurilor şi gestiune de proiect pentru proiectele de investiţii, potrivit reprezentanţilor companiei. Din datele de pe site-ul DCH International rezultă că toate activităţile de producţie ale grupului sunt în România.

La nivel de grup de companii, anul 2016 s-a încheiat cu o cifră de afaceri de aproximativ 55 mil. euro, spun oficialii companiei. Anul trecut, prin fermele din cadrul grupului au fost produşi circa 400.000 porci la un efectiv de aproape 12.000 scroafe. Compania comercializează porcii vii către abatoare din Romania, având ca principali clienţi cele mai mari abatoare din Romania, întreaga producţie din 2016 fiind destinată pieţei româneşti.

DCH International este o companie care şi-a construit imperiul în România în ultimii 11 ani. Grupul este deţinut direct de acţionari danezi (primary Danish shareholders) în proporţie de 98%. Acum urmează să fie preluat de fondul Polaris tot din Danemarca, potrivit presei daneze care înaintează suma de 500 mil. coroane daneze (67 mil. euro) după scăderea datoriilor (500 mil. coroane daneze) ca valoare a tranzacţiei. Acordul urmează a fi încheiat până la finalul anului.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


6 comentarii

  1. lasa sa vina strainii sa cumpere tot terenul ca si asa foarte multi romani lucreaza peste hotare si asa o sa devenim o tara de bugetari. terenul nu este ca o fabrica sa o falimentezi o tai di vinzi la fier vechi lasi pe drumurii mii de oameni si in loc la fabrica creste un mall. terenul o sa fie aici pe vecie ori ca il lucreaza un strain ori un roman productiile tot afara ajung numai ca strainul aduce ceva nou creeaza locuri de munca se cunoaste in zona unde vin strainii sunt zone foarte dezvoltate unde sunt patroni romani ajutoare sociale saracie crunta lasa romanii

  2. Lasa sa vina straini seriosi cu dare de mana sa ne dezvolte ei agricultura , o sa fie locuri de munca bine platite , statul o sa incaseze impozitele . Vai de mine da ce nationalisti am devenit asa de o data , cum asa ? Dar cand Dl Porumboiu a vandut la straini atunci nu a ti comentat? Asta este economie de piata cine are capital cumpara. Sa se liberarizeze piata terenurilor din România si sa vina cat mai multi straini in agricultura.

    1. Stimate domnule ”Aristotel”, nu pot decat sa-ti urez sa iesi la pensie lucrând la ”strainii cu dare de mână care-ți dezvoltă agricultura” și să ai pe masă doar produse din afacerile lor în agricultură!
      Doamne ajută!

  3. Adunatura de destepti,Romania cu ce se alege din treaba asta ? Ca Danemarca am vazut ! Mai idioata natie pe pamantul asta n-am vazut !

Scrie un comentariu