Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

ANUNȚUL AȘTEPTAT DE TOȚI FERMIERII despre PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

Anunțul așteptat de toți fermierii despre plata subvențiilor APIA din acest an! Într-o conferință de presă susținută de ministrul agriculturii Petre Daea și echipa extinsă din conducere din MADR, APIA și AFIR, șeful de la Agricultură a prezentat situația plăților subvențiilor agricole din acest an. 

”Reamintesc că primul obieciv în Programul de guvernare este acordarea la timp a subvențiilor. Vreau să vă spun că anul acesta am reușit să accesăm 99,9 la sută din banii plătiți prin Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA). Chiar astăzi am avut o întâlnire cu directorul adjunct de la DG Agri care ne-a felicitat pentru cât am lucrat și succesul din domeniu”, a punctat ministrul.

Acesta a informat că 749.315 de fermieri au primit subvențiile în avans, din 885.864 cât au depus cerere în Campania 2017.

”Vreau să vă asigur că și în această perioadă se lucrează, într-un ritm mai redus dar complexitatea schemelor este mai mare. Până în prezent am reușit să acoperit 82 la sută din suprafața agricolă care se încadrează pentru subvențiie”, a mai spus Daea. El a subliniat că nu toate subvențiile din acest an se pot plăti în luna decembrie, o serie de scheme fiind condiționate de reguli de eligibilitate care implică date calendaristice din anul următor cel depunerii cererii APIA.

Din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) s-au plătit 662,86 milioane euro, iar diferența de 296,88 milioane euro din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) și cofinanțare de la Bugetul Național.

Ministrul agriculturii a mai arătat că pe lângă schemele de plată pentru care s-a efectuat plata în avans, se va autoriza la plată finală și Schema de plată pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu (plata pentru înverzire) în cuantum de 57,1745 euro/ha, ”lucru care nu s-a mai întâmplat niciodată”.

Reamintim că plăţile finanțate din FEGA se efectuează la cursul de schimb de 4,5993 lei pentru un euro, iar plăţile finanțate din FEADR la cursul de schimb de 4,5390 lei pentru un euro.

 


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


21 comentarii

 1. Foarte multi din cei care fac comentri nu stiu ce inseamna sa lucrezi pamintul.Subventi s-au dat si la cei care au suprafete mari. Fiti oameni cu coloana vertebrala si nu circotasi.

 2. Foarte multi din cei care fac comentri nu stiu ce inseamna sa lucrezi pamintul.Subventi s-au dat si la cei care au suprafete mari. Fiti oameni cu coloana vertebrala si nu circotasi.

 3. Daca tot sunteti atat de nemultumiti(si eu la fel) unde este opozitia ?
  De ce nu face plangere penala impotriva ministruluu ca a mintit?
  Va spun eu de ce .Sunt toti pe -o mana si le e frica ca le taie Bruxellul toate fondurile UE. De aceea nu fac nimic si cat merfe merge .
  Totul este un ajutor social mascat .Si legile sunt impotriva fermierilor romani.
  Asta fac toti cand ajung la Butoane.

 4. Domnule ministru, felicitări pentru cifre. A ți dat bani fermierilor care, spuneti Dvs, sunt eligibili dar, va dau exemplu personal când instituția pe care o conduceti m a făcut neeligibil. Concret din suprafața declarată la APIA de 560ha 16ha sunt insamintarea cu lucrează de mai mulți ani, suprafața care a existat si la alte verificări, dar anul asta satelitul nu mai recunoaște suprafața de lucra si… Surpriza, nu mai sunt eligibil deci nu mai pot primi subvenții pina nu se știe când. Eu ce fac! Caut cumpărători străin sa investească sau lucrările mele pot aștepta pana când ??? Asta e adevarul d le ministru nu parangheliile la care participanți.

  1. Da ce productii ai facut tu de pe 560 de ha nu iti ajung? Omule esti avar sau ce naiba ? 560 ori 200 de euro la ha sunt 112 000 euro numai intr un an ce faci tu numai cu banii din sunbventii? tu stii ca altii platesc toata viata pentru o gaesoniera? iar tu intr un an primesti pomeni numite subventii de 112 000 de euro? astea ajutoare sociale . Câţi angajaţi ai tu ? Cum ajuti tu zona in care esti ?

 5. Eu cred ca ar trebui sa iesim si noi in strada, dar cu tot ce avem noi prin ferme, tractoare, vaci, oi, capre, si altele, poate asa ne baga si pe noi in seama cineva.

 6. Fermierii au dreptate si este de inteles nervozitatea lor ,pt. ca s-au platit subventii de 30-35% nu 70% cum sa laudat ministrul si cu preponderenta numai celor sub 1250 euro,fermieri mici si multi.
  Vad ca acuma ministrul Daea o da ca in APIA se lucreaza mai “putin”, adica sa intelegem ca se lucreaza doar 4 ore pe zi , sau 3 zile pe saptamina , sau numai 50% din calculatoare ?
  D.-le ministru , daca ai fi barbat , ceea ce nu esti , nu ai mai spune prostii , ca deja nu te mai crede nimeni, si ai lasa pe altii , evident profesionisti , sa faca treaba care o au in fisa postului.

  1. De ce minți fraere s-a plătit 70% eu din 17600 lei am primit de mai bine de 1vlună 13900 lei. Amul trecut am avut control şi a fost perfect. Ce zici de guvernul 0 al lui Cioloş care a plătit sunvențiile cu întârziere de pedte un an.Sau eşti usr-ist.

 7. cand ai 50% din popolatia tarii care locuieste la tara degeava pompezi miliarde de euro prn subventii si ajutoare iar fermierii nu creeaza lucuri de munca este genocid. daca criteriile de acordare ar fi stricte sa nu fie ca acum unul cu 400 de ha are diar grau porumb si floare nu au un angajat este crima. de ce nu combina cultura mare cu zootehnia ? toti profitorii fac agricultura doar ptr subventii.poate ministerul sesizeaza Anaf Itm Garda financiara A

 8. domnule ministru de ce nu se stabilesc niste criteririi clare de acordare a subventiilor , asta se intampla cand toti profitorii ajung la niste bani nemunciti. in teren e jale nu se fac controale nu corespund culturile din teren cu cele declarate la apia animalele la fel stau cu crotalele in sertare si incaseaza subventii. nu au angajati cu toate ca primesc miliarde din partea statului . banii din subventii ajung in vile si masini sau prin concedii in strainatste. cand 50% didin popolatia tarii

  1. mai Ioane,am 300 de capre,ti le dau cu cel mai mic pret de pe piata,ia tu subventia,stapaneste-le sanatos, ia- ti tu jeep, mergi tu in strainatate,ca eu m-am saturat de atata “bunastare”

 9. Mai animalule…Ai spus in p***a matii ca platesti avans de 70 %,,,si ai platit 70E, ai spus ca de la 1 decembrie platesti totul,,,acum este deja aproape 10,,,si umbli cu balbaiala,,,,, La fraierii cu pana la 10 vaci …le-ai dat-o prin gurita…Ce pot sa-ti spun cu adevarat: Daca mai apari prin targuri si piete….,,o iei cu maciuca in cap…din partea unui cioban adevarat,,,Poate doi!! Aurolacule,,,prost cat Tusose si Dracanea la un loc… Vai ce va trebuie voua…Batuti si fugariti pana in….Galapagos… Scarbe penale…De fapt eu am vazut ca asta-i retard,,,,!!

 10. Bai Nenea Ministrule, cum explici ca sunt fermieri care nu au luat nimic,nimic????? Si nu sunt la nici-un fel de control…. Ee ce zici? Ni sa cam luat de voi hotiilorrrrrr!!!!

 11. Mesajul ministrului agriculturii pentru fermieri care au de primit mai mult de 1250 euro subvenție. Acestor fermieri pe care-i respect le promit sa stea linistiti si sa munciti ca subvenție nu primiti. Acest lucru datorita APIA Central si mosului luminos in care conducerea ministerului asigura cele necesare bunului mers al subvențiilor. Le promit acestor fermieri sa autorizam la plata fermieri care au de primit mai putin de 1250 de euro asa cum luminos ne-a ordonat tovarăsul Liviu Dragnea pentru ca acestia sunt fermieri care ne voteaza.

Scrie un comentariu