Ştiri agricole

LUCIAN BUZDUGAN la Gala Trofeelor AGROINTELIGENȚA-BT VIDEO – MEDIAFAX: ”Mă mândresc că LUCREZ ÎN AGRICULTURA ROMÂNIEI”

Mă mândresc că lucrez în agricultura acestei țări, a mărturisit dr. ing. Lucian Buzdugan, președintele C.A. Agricost Insula Mare a Brăilei, premiat în cadrul primei ediții a Galei Trofeelor Super-Ferma României și Super-Hrana României. Evenimentul organizat de Mediafax și Agrointeligența – BT Video a avut loc marți, 12 decembrie, la Hotel JW Marriott din Capitală și a reunit peste 150 de invitați – fermieri, procesatori, parlamentari și oficialități ale statului, responsabili din sectorul agro-alimentar.

În cadrul Galei, Lucian Buzdugan a primit premiul ”Întreaga carieră în slujba agriculturii naționale”, un trofeu oferit cu sprijinul Asociației Producătorilor de Porumb din România (APPR).

Cariera mea, să îi zicem pusă în slujba agriculturii este singurul lucru cu care, în afară de familia mea, mă pot mândri. Mulțumesc juriului, mulțumesc organizatorilor pentru această desemnare care mă onorează foarte, foarte tare. Sigur că eu, în sufletul meu, simt că s-a făcut și o nedreptate în sensul că alături de mine ar fi trebuit să fie foarte mulți dintre cei din sală și dintre cei care nu sunt în sală în această seară pentru că trebuie să vă mărturisesc, și nu fac o declarație de paradă, că practic eu mă mândresc că sunt român și, în mod deosebit, mă mândresc că lucrez în agricultura acestei țări. Dacă ar fi să judecăm ce s-a întâmplat în ultimii 27 de ani sau, mai exact, în ultimii 10 ani, cred că ramura economică a României cea mai spectaculoasă a reprezentat-o agricultura. De aceea sunt mândru”, a spus dr. ing. Buzdugan care lucrează în agricultură de 47 de ani și încă reușește să inoveze acest domeniu prin noi tehnici agricole de semănat, fertilizat sau chiar prin proiectarea de echipamente agricole la cel mai înalt nivel.

Specialistul din Insula Mare a Brăilei a vorbit despre saltul deosebit pe care agricultura națională l-a făcut în ultimii 10 ani, un salt care ne-a apropiat foarte mult de agricultura celorlalte state europene.

Sigur, meritul este al dumneavoastră, al fermierilor care lucrați de dimineață până seara, dar, de ce nu, și al Ministerului Agriculturii, cei care își duc activitatea acolo. Sigur că aici aș adăuga și organizațiile de fermieri și învățământul superior, și institutele de cercetare, dar și firmele partenere care ne-au asigurat inputuri deosebite și ne-au asigurat numai lucruri de valoare. Am parcusrs astăzi 200 de kilometri, am parcurs Bărăganul României și sigur și o parte din Câmpia Română. Nu este nicio diferență între ce ceea ce, m-am întors recent din Vest, respectiv din Germania, și vreau să vă spun e mai frumos la noi. Câmpul arată mult mai spectaculos, mult mai îngrijit, ceea ce dovedește că suntem pe un drum bun. Nu ne rămâne decât să încercăm să înlăturăm lucrurile care nu ne sunt specifice nouă și nu ar trebui să ne fie specifice nouă, adică să fim noi, agricultorii, ceva mai uniți, o tagmă mai unită, și împreună să parcurgem drumul care ne este deschis. Următorii 10 ani cred că vor schimba în totalitate fața României și cred cu tărie că pe lângă IT, agricultura poate să primeze și aceasta depinde numai de noi”, a mai spus dr. ing. Lucian Buzdugan.

Iată lista premiilor și a câștigătorilor de la prima ediție a Galei Trofeelor Super-Ferma României și Super-Hrana României:

1. LUCIAN BUZDUGAN ÎNTREAGA CARIERĂ ÎN SLUJBA AGRICULTURII NAȚIONALE – SUPER-FERMA
2. RADU TIMIȘPERSONALITATEA ANULUI 2017 – SUPER-HRANA
3. DIMITRIE MUSCĂCEL MAI PERFORMANT FERMIER ÎN 2017 – SUPER-FERMA
4. COOPERATIVA CARREFOUR – VĂRĂȘTICEA MAI BUNĂ INIȚIATIVĂ DE SPRIJIN A PRODUCĂTORULUI ROMÂN ÎN 2017 – SUPER-HRANA
5. ZIUA PORUMBULUI ÎN FERMA LUI NICOLAE SITARUEVENIMENTUL CU CEA MAI MARE VALOARE ADĂUGATĂ ÎN RÂNDUL FERMIERILOR ÎN 2017 – SUPER-FERMA
6. AECTRA – BLACKJAKPRODUSUL CU CEA MAI MARE VALOARE ADĂUGATA PENTRU FERMIERI – SUPER-FERMA
7. AGRICOVER CREDITPRODUSUL FINANCIAR AL ANULUI PENTRU FERMIERI: CREDITUL PENTRU MOTORINĂ CU PLATA LA RECOLTĂ – SUPER-FERMA
8. PREMIU SPECIAL MINISTRUL AGRICULTURII PETRE DAEA – PENTRU CELE MAI BUNE DOUĂ MĂSURI ADMINISTRATIVE LUATE PENTRU FERMIERI: INVESTIȚIILE ÎN IRIGAȚII ȘI PROGRAMUL TOMATA
9. PREMIU SPECIAL – ALEXANDRU STĂNESCU – PENTRU LEGILE BUNE DATE PENTRU FERMIERII ȘI PRODUCĂTORII ALIMENTARI ROMÂNI
10. GHEORGHE ALBUCEL MAI PERSEVERENT FERMIER AL ANULUI 2017– SUPER-FERMA
11. AGROCONCEPT TRACTORUL NEW HOLLAND T7.165 – CEA MAI BUNĂ MAȘINĂ AGRICOLĂ ÎN 2017 – SUPER-FERMA
12. BAYER AGRO SOLUTION CEA MAI BUNĂ APLICAȚIE INFORMATICĂ PENTRU FERMIERI ÎN 2017 – SUPER-FERMA
13. NICUȘOR ȘERBANCEL MAI EFICIENT FERMIER DIN ZOOTEHNIE ÎN 2017 – SUPER-FERMA
14. CARTAGRIS, CARTARE AGROCHIMICĂEXCELENȚĂ ÎN CALITATEA SERVICIILOR OFERITE FERMIERILOR ÎN 2017 – SUPER-FERMA
15. FERMA PISCICOLĂ PĂSTRĂVĂRIILE CEAHLĂULUIPERFORMANȚĂ ÎN ACVACULTURĂ ÎN ANUL 2017 – SUPER-HRANA
16. LIMAGRAIN – CEA MAI INOVATIVĂ COMUNICARE CU FERMIERII ÎN 2017 – SUPER-FERMA
17. SMITHFIELD COMTIMREPUNEREA ROMÂNIEI PE HARTA INDUSTRIEI AGRO-ALIMENTARE GLOBALE – SUPER-HRANA
18. HOLSTEIN ROCEA MAI PERFORMANTĂ ASOCIAȚIE DE FERMIERI ÎN 2017 – SUPER-FERMA
19. JIDVEIPRODUCĂTORUL DE VIN AL ANULUI 2017 – SUPER-HRANA
20. PREMIUL SPECIAL MEDIAFAXPENTRU SPRIJINUL ACORDAT AGRICULTURII NAȚIONALE ȘI INDUSTRIEI ALIMENTARE PRIN SERIA DE CONFERINȚE ”FERMIERII ROMÂNIEI” ȘI ”PRODUCĂTORII ROMÂNIEI
21. PREMIUL SPECIAL AGROINTELIGENȚAPENTRU POZIȚIA DE LIDER AL PRESEI AGRICOLE DIN ROMÂNIA
22. TELEMEAUA DE IBĂNEȘTICEL MAI BUN PRODUS TRADIȚIONAL ROMÂNESC – SUPER-HRANA
23. MAGIUNUL DE TOPOLOVENI (SONIMPEX SRL)PRODUSUL ALIMENTAR AL ANULUI 2017 – SUPER-HRANA


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

  1. Agricultura românească se va apropia şi mai mult atunci când se vor compacta majoritate ternurilor in suprafeţe cât mai mari de unde se vor scoate producţii mari. Pe o solă mare , cu utilaje performante si cu tehnologii aplicate corect, se pot obţine profituri maxime dar de pe bucăţele nu se pot face producţii nu se pot aplica tehnologii. Un exemplu foarte clar este cu arătura şi lucrările efectuate de a lungul curbei de nivel ce combat eroziunea solului sau păstrarea apei în sol. Deci agricultura performantă se poate face numai pe terenuri cu suprafeţe mari compacte , cu utilaje de ultimă generaţie şi cu tehnologii moderne. Înainte de 1989 agricultura noastră era performantă si eram “grânarul Europei” prin simplul fapt că terenurile erau comasate in totalitate în suprafeţe mari se respectau nişte norme tehnologice ăsta ar trebui să ne fie viitorul.

Scrie un comentariu