Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

ULTIMA ORĂ de la APIA! Când se plătește TRANȘA A DOUA pentru MAJORITATEA FERMIERILOR!

Plăți efectuate de APIA doar pentru fermierii mici. Informația publicată pe surse de Agrointeligența-www.agrointel.ro conform căreia momentan plata finală a subvențiilor este posibilă doar pentru fermierii care nu au mai mult de 1.250 de euro pe exploatația de încasat, a fost confirmată oficial.

Atât directorul APIA Galaţi, Alexandru Sîntion, cât şi şefa Serviciului Autorizare Plăţi, Aurica Lucaş, au confirmat pentru “Viaţa liberă” a că plăţile finale ale subvenţiilor agricole se fac deocamdată numai pentru fermierii cu suprafeţe mici, care au de primit sume de până în 1.250 de euro.

Urmează să începem şi plata pentru ceilalţi, cei cu suprafeţe mari, dar nu există o dată certă, depinde când va fi pus la punct sistemul, posibil până la sfârşitul anului. Banii aceştia sunt luaţi de la buget pentru plata avansurilor şi plăţile finale, pentru că plătim noi şi decontează Uniunea Europeană, în baza listelor de plată”, a spus directorul APIA Galaţi, Alexandru Sîntion, amintind că 93% dintre fermierii care au depus cereri pe 2017 au primit plăţi în avans.

Acesta a subliniat că blocajul survenit la APIA ”este o chestiune la nivel naţional, nu doar la nivelul Galaţiului”. ”(…) La Galați s-au făcut plăţile finale pentru în jur de 11.000 de fermieri, cu sume mai mici de 1.250 euro. Până la 19.000… Mai sunt şi în curs de autorizare. Dar să ştiţi că, după regulament, angajamentul de plată este cu data de 30 iunie 2018. Deci APIA poate achita plăţi finale în perioada 1 decembrie 2017 – 30 iunie 2018”, a spus şi Aurica Lucaş, şefa Serviciului Autorizare Plăţi Galați.

Citiți și:

ULTIMA ORĂ! Dezvăluire APIA: ”Numai FERMIERII MICI pot intra LA PLATA FINALĂ A SUBVENȚIILOR!”

Sursă selectivă: www.viata-libera.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


9 comentarii

 1. Domnul Ministru ,,tuna si fulgera” sa se depuna cererile pana la 15 mai, ca mai apoi sa spuna ca banii vor intra in conturile noastre mult mai devreme, poate cel mai devreme fata de alti ani..nu si in cazul nostru care la data de 15 decembrie nu am primit nici macar avansul dara-mite cea de-a doua transa!

 2. Pai daca este dupa termene, regulamente, data de 30 iunie. Haideti sa respectam legile tarii,asa cum si angajatii Apia ar trebui. Dar nu. Ei fac greve. Pai daca erati la privat faceati greva ca va scad salariile? Dupa cum se vede nu prea mai sunt bani la buget de la atatea pomeni electorale.

 3. la prahova nu sau primit subventiile avem de arat, avem de achizitionat imputurile care sunt reduse pana la 31.12.2017 cu 20% 30%,sa nu spunem de ingrasaminte care cresc la pret si ele.Inrebare cine suporta creterea
  preturilor

 4. Cei mici, sub 1250 de euro, chiar ca au nevoie de bani ca vin sarbatorile sa puna si ei ceva pe masa. La cei mari nu sunt probleme ca au bani cu ce face sarbatorile. Sa se aprope PACul si sa plafoneze cuantumul de acordare a subventiilor catre fermieri.

 5. Pai ce facem domnule ministru?
  Pana acum tunati si fulgerati ca sunteti primul care a facut plata subventiilor la timp si ati facut invidioase toate statele uniunii pe performantele dumneavoastra…si acum?
  Stati linistit, noi cei cu capul pe umeri ne-am dat seama ca va este foarte greu sa va controlati gura.

Scrie un comentariu