Ştiri agricole

EXCLUSIV! PRIMELE DECLARAȚII ale noului PREȘEDINTE ASAS, VALERIU TABĂRĂ. Care sunt PRIORITĂȚILE PENTRU CERCETARE!

Proaspăt ales astăzi,  joi – 14 decembrie, în funcția de președinte al Academiei de Științe Agricole și Silvice Gheorghe Ionescu-Șișești (ASAS), Valeriu Tabără, a făcut pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro primele declarații. Profesorul Valeriu Tabără a explicat care sunt prioritățile în mandatul pentru următorii 4 ani dar și cum s-au desfășurat alegerile! 

”În primul rând, sigur că alegerile s-au desfășurat după statut, pentru că există un statut pe care trebuie să îl respectăm. Adică cu prezentarea activităților din perioada 2014-2017, cu tot ce s-a făcut, și problemele cu care ne-am confruntat. Sigur că după aceea s-a votat și exceptând pe cei doi vicepreședinți care au candidat pe două locuri, deci unul pe loc, în rest la toate celelalte categorii a fost turul doi de vot”, a explicat prof. Valeriu Tabără.

Acesta a trecut în revistă și proiectele imediate pe care le are în vedere pentru proaspătul mandat. ”În ceea ce mă privește, în mare parte sunt problemele care se știu, sunt multe pe care trebuie să le reașezăm astfel încât să devinăm mai funcționali. De pildă, eu susțin în continuare că noi trebuie să fim ordonatori principali de credite. Este important acest lucru ca să existe posibilitatea să ne putem planifica foarte bine activitățile. În al doilea rând, este vorba despre proiectele acestea de cercetare care ar trebui să fie nu pe 3 ani, ci pe termen ceva mai lung pentru a avea certitudinea rezultatelor. Probleme legate de o filială pe care am vrea să o întărim, să o dezvoltăm în Republica Moldova unde avem un număr semnificativ de membri de onoare, dar am vrea să le dăm un alt mod de funcționalitate. Mai departe este și problema Legii nr. 45 privind organizarea și funcționarea Academiei de Științe Agricole și Silvice Gheorghe Ionescu-Șișești și a sistemului de cercetare-dezvoltare din domeniile agriculturii, silviculturii și industriei alimentare mai exact modificarea acesteia. Sunt vreo 45 de puncte pe care le-am prezentat și colegilor”, a mai punctat noul președinte al ASAS.

Citiți și:

VALERIU TABĂRĂ a fost ales NOUL PREȘEDINTE AL ASAS!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu