Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

FERMIERI, VERIFICAȚI CONTURILE! BANII VIRAȚI ASTĂZI DE APIA!

EXCLUSIV! Șeful agenției de plăți, anunț pentru fermieri! Tranșa a doua din plata finală, așteptată cu nerădare de producătorii agricoli începe să meargă bine iar primii agricultori confirmă deja că banii au ajuns în conturi. 

”Astăzi, 14 decembrie la plata finală avem 44.286 de fermieri iar suma transferată este de 11,13 milioane euro. În total de pe 4 decembrie când am demarat plățile și până în prezent avem 387.596 de fermieri iar suma plătită este de 95,36 milioane de euro”, a explicat în exclusivitate pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro, Adrian Pintea.

Atenție! Șeful APIA a explicat că banii care se achită din  Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), adică schemele ce includ SAPS-ul, Plata Redistributivă, Înverzirea, Tânărul Fermier și Sprijinul Cuplat Zootehnic pentru ovine și bovine, ajung în conturile fermierilor chiar a doua zi după ce se face transferul în contabilitate. Sigur aici un rol major în are și banca cu care lucrează fermierul și promptitudinea acesteia.

În cazul plăților efectuatuate din bugetul  Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADER) ”circuitul” sumelor poate dura însă chiar și 7 zile. De precizat că aici se încadrează Măsurile 10, 11 și 13.

Numărul total de beneficiari pentru plata finală a fost comunicat astăzi și de ministrul agriculturii, Petre Daea în fața comisiilor reunite de Buget-Finanţe din Parlament unde a fost votat bugetul MADR pe 2018. ”Am spus că vom acorda la timp subvenţiile şi am făcut acest lucru. Este pentru prima dată în România când dăm plata regulară în acest moment. Sunt 354.000 de beneficiari ai plăţii regulare şi de asemenea este pentru prima dată când dăm sprijinul cuplat la zootehnie, începând cu toamna acestui an, dar şi plata pentru înverzire. Cum am reuşit să facem acest lucru? Având pe o parte banii în buget, iar pe de altă parte organizându-ne perfect”,  a spus ministrul.

Fermierii au început să confirme că banii au intrat în conturi

Pe grupurile dedicat fermierilor, producătorii agricoli încep să cofirme că primele sume din tranșa a doua au intrat în conturi.

 

Reamintim că plăţile finanțate din FEGA se efectuează la cursul de schimb de 4,5993 lei pentru un euro, iar plăţile finanțate din FEADR la cursul de schimb de 4,5390lei pentru un euro.

Citiți și: 

EXCLUSIV! ȘEFUL APIA anunță CÂȚI FERMIERI AU INTRAT pe listele de PLATĂ CU TRANȘA A DOUA!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


22 comentarii

 1. Sa vedeti unde merg banii din subventii cu o simpla cautare pe google “fraude cu subventii” cititi cu atentie si o sa va ingroziti . Primari , fermieri, functionari Apia o multime de oameni sunt implicati in fraudarea acestor bani. Miliarde de euro s au sifonat si in loc sa ajunga in agricultura au ajuns in buzunarele “baietilor destepti” sau au ajuns “in statul paralel”.

 2. Ptr NENICU : hai bă nene că am mai lucrat şi noi pe afară şi nu e chiar aşa cum zici matale , se vede că nu prea ai ieşit din lanul cu porumb sau de la coada vacii. Am lucrat în multe state di U.E. cum ar fi Italia, Germania, Suedia , Belgia sau Anglia în toate am lucrat în agricultură. În statele astea patronul are angajaţi (cu forme legale , până ce nu ai toate avizele nu te lasă să pui mâna pe nimic) plăteşte începând de la 8 Euro pe ora de munca timp de 8 ore pe zi de luni până vineri iar ce trece peste 8 ore pe zi iar sâmbăta şi duminica eşti plătit dublu. Patronul munceşte cot la cot cu muncitorii , iar averea ce a moştenit o este din generaţie în generaţie , nu ca în România apar fermieri putrezi de bogaţi peste noapte.În ţara noastră, patronii,caută să munceşte pe ţigări şi băutură, din cauza fermierilor găseşti numai beţivi sau asistaţi sociali pentru că nu au altă variantă. Mafioţii sun mână cu instituţiile statului care trebuie să vegheze la buna aplicare a legilor ţării. Suntem peste 5 MILIOANE de români , care am vrea să ne întoarcem în ţară să muncim , dar din cauza acestor patroni care se cred stăpâni de sclavi şi a salariilor mizerabile fac ca mai mulţi români să emigreze peste hotare să dezvolte alte tări. Dacă până acum cei plecaţi peste hotare trimiteau miliarde de euro în ţară , acum foarte mulţi aleg să se stabilească peste hotare să obţină cetăţenie şi să uite complet de această ţară. O să rămână în ţară bugetarii , pensionarii şi aceşti aşa zişi patroni. RUŞINEEEEEE.

 3. Subventiile sunt platite din bani publici deci si din banii mei. Eu cred ca sunt si unii fermieri de buna credinta dar cei mai multi din ei sunt oportunisti care urmaresc subventiile pentru a se imbogati iar cand acestea nu se vor mai acorda se vor lasa de agricultura. Daca subventiile sunt bani publici vreau ca statul sa aiba grija de ei si sa i dirijeze acolo unde trebuie si sa puna niste conditii clare sa nu ajunga la persoane dubioase.

 4. Chiar nu sesizează nimeni minciuna și propaganda tipic comunistă de la madr ? Este o diferența uriașă între declarațiile ministrului și banii virați in conturile fermierilor…
  Chiar așa, presa nu este interesată de ADEVĂR. Ar trebui sa întrebați (și sa verificați) care este suma VIRATĂ efectiv in conturi și mai ales cât reprezintă din total. Gogorițele de genul “s-a plătit 99% din SAPS” sunt pentru aurolacii din Gara de Nord !

 5. stau cu limba scoasa dupa aceste subventii. le curg balele dupa banii astia nemunciti ajutoare sociale toxice agriculturii. sa acorzi bani fara sa ceri nimic in schimb ca ai cultivat ceva sau nu banii tot vin de la apia. lipsa unor controale riguroase in teren duce la distrugerea satuluu romanesc. cum sa acorzi subventii de miliarde la unul ce nu are un angajat ? cu cine lucreaza el terenurile ? mai vine cate un evazionist si spune eu cu nevasta mea lucram 100 de ha . serios ? da cum ? hai mars. el ara el discuie el da ingrasaminte el seamana el alimenteaza semanatoare el aduce semintele el face absolut totul . superman ? or veni strainii si il vor lua la ei si pierdem comoara de fermier. munca la negru evaziunea fiscala extrem de ridicata asta e agricultura romaneasca. hai sa mergem in primavara prin tara cand sunt campaniile pri vii livezi sere solarii pe campuri de la cartofi la grau sa vedem oamenii ce lucreaza in agricultura au orme legale. flagelul asta cu munca la negru este genocid. statul pierde enorm din cauza acestor fermieri

  1. Ioan esti un cancer al sitemului rominesc, nu ìntelegi nimic, dar nimic, nici ìn ceea ce faci tu, zi de zi. De aceea nu ìntelegi nimic,legat de agricultura.

  2. @Ioan ,ba inteligentule tu nu ițelegi ca subvenția se dă la nivel European nu numai in Romania?2.subventia se acorda ca o bonificatie sa Acopere preturile de productie la produsele agricole….adică pe înțelesul tau…sa vand eu grâul cu 58 bani si nu cu 1 leu pe kg…etc?ce draci tot trambitezi pe aici când tu esti un retardat?

  3. Ioane as putea sa scriu aici ca esti prost , idiot , imbecil , ofticat dar nu are rost sa te insult , nu castig nimic . Hai sa-ti explic putin cum sta treaba cu agricultura .In tarile din vest fermierul este cel care (in majoritatea cazurilor) a mostenit ferma de la parinti si trebuie sa o lase mai departe copiilor . Fermierul francez se scoala la 4.30h , la 5h e in sala de muls impreuna cu cele 50 de vaci , la 6h intra la dat de mancare la animale si la curatenie . La 7h ia micul dejun iar la 7.30 h deja e in tractor . La 12h vine la masa de pranz si la 13.30h e din nou in tractor . La 17h e din nou la muls si apoi da de mancare la animale . La 19 h intra in casa si ..treaba lui ce face . A doua zi incepe din nou . Si uite asa un om lucreaza 100ha singur si are 50 vaci . Sotia il ajuta la muls , la predat laptele cand vine camionul dupa el .Asta au vazut fermierii romani care au fost in excursiile organizate de MADR .
   Tu crezi ca noi avem acelasi program ca tine Ioane ?In ceea ce te priveste , sincer , imi pare rau de un singur lucru si anume acela ca o sa mori prost .

 6. hotii draqului am picat la teledetectie am acceptat penalizarea azi am bagat cardul si nimic….maresalului antonescu nu i.a facut nimeni o coliva poate ne.ar fi scapat de ciuma rosie

 7. in medie sub 250 euro/”ferma” au platit pana acum… si vezi in ce judete, in cele care voteaza PeSeDeul, pe la moldoveni…isi iau oamenii tuica de banii astia si trec Sarbatorile ametiti si fericiti…

 8. Chiar așa, nu verifică nimeni vorbele in vânt aruncate către fermieri prin intermediul presei ?
  Cum poate o “fosilă comunistă” să prostească o țară întreagă ???
  Sume mici către fermierii f.mici, cam asta se plătește !!!
  Ca număr dau bine cifrele, mai rău e când se face totalul la bani (dar cine sa-l facă dacă toți dau “slavă partidului și conducătorului iubit”)…
  D’aea n’are ursul coada, și vulpea de-abia o cară !

 9. Nu stiu la cine au intrat baniii.
  La noi la fermierii conturile sunt goale.
  Cred ca cineva isi bate joc de noi
  Multumim pentru aceste minciunii
  Sa aveti sarbatori feicite

 10. De ce aceasta discriminare pentru esantionul ce a fost la control ?
  Termenul de finalizare control a fost 1 oct . Sunt fermieri care primesc suma intergral si cei de la control … nimic ! Am inteles pentru avans dar nu ar fi normal ca cei care nu au incasat nimic sa fie primii la plata , in conditiile in care s-au incheiat toate formalitatile aferente controlului ? Din pacate avand in vedere preturile puternic afectate de aceasta politica de subvetii , trebuie sa ne bazam pe ele …si se pare ca acum suntem blocati .

 11. Fix 246 de euro de fermier. Fermieri mici care produc pt autoconsum.(multe voturi). Ne-am saturat de laude. Am platit atatia fermieri… sa spuna mai exact pt cate ha au efectuat plati.

Scrie un comentariu