RECOMANDĂRIŞtiri agricole

NICUȘOR ȘERBAN la Gala Trofeelor AGROINTELIGENȚA-BT VIDEO – MEDIAFAX: În februarie-martie, veți găsi pe piață produse din LAPTE DE LA VACĂ!

În mediul rural mai sunt multe de făcut, a fost mesajul fermierului Nicușor Șerban, administratorul Agroserv Măriuța – Ialomița, premiat cu titlul de „Cel mai eficient fermier din zootehnie în 2017” în cadrul primei ediții a Galei Trofeelor Super-Ferma României și Super-Hrana României.

Evenimentul organizat de Mediafax și Agrointeligența – BT Video a avut loc marți, 12 decembrie, la Hotel JW Marriott din Capitală și a reunit peste 150 de invitați – fermieri, procesatori, parlamentari și oficialități ale statului, responsabili din sectorul agro-alimentar.

Cred cu tărie că drumul pe care am plecat încercând să valorific cât se poate de bine producția vegetală, este un drum pe care mulți colegi care astăzi se ocupă cu producția vegetală ar trebui să-l facă, ar trebui să-l înceapă. Cred în pasul pe care suntem aproape să-l finalizăm și anume transformarea laptelui în materie primă, care astăzi este valorificat în România și în afara României. Să-l valorificăm prin produse lactate de cea mai bună calitate, produse lactate fără niciun fel de adaos altul decat laptele, cu speranța că în februarie-martie veți putea găsi pe piață aceste produse din lapte de la vacă”, a vorbit fermierul Nicușor Șerban despre direcția spre care se îndreaptă ferma sa care integrează producția vegetală de pe 3.500 de hectare în hrana vacilor Holstein, deținând efective ce reprezintă vârfuri ale zootehniei românești.

Cred că ar trebui să ne gândim la următorul lucru: în România, un agricultor dă hrană pentru 4 cetățeni. În America, un agricultor dă hrană la 44 de cetățeni. Cred că este o problemă de productivitate și cred că trebuie să ne gândim că cei care sunt astăzi în mediul rural au foarte multe de făcut în România. Problema pe care eu o văd este aceea de a-i pregăti, ca școala să-i dea cunoștințe și îndemânare pentru a face ca România să nu mai importe curele, să nu mai importe rulmenți, să nu mai importe semeringuri, pentru că suficient importăm combine și tractoare. Dacă, în viitorul apropiat, nu putem să facem combine, cred că accesorii pentru aceste utilaje am putea să facem pentru a nu am mai fi dependenți, zi de zi, de tot ce se produce în Europa sau în lume”, consideră fermierul care este și președintele Asociației Holstein RO.

Administratorul Agroserv Măriuța a vorbit și despre integrarea producției vegetale, un pas pe care el l-a făcut și pe care îl vede ca o oportunitate pentru alți fermieri.

Am ales ca și animal pentru valorificarea producției vegetale vaca de lapte, pentru că, dacă vreți, vaca este singurul animal care valorifică două culturi agricole în integralitate, vorbim de lucernă și vorbim de porumbul siloz. Gândiți-vă ca este singurul animal care valorifică o producție de 50-60 de tone de porumb siloz la hectar pe care îl transformă în lapte și carne. Și, mai departe, am putea să-l transformăm în energie. Este, din punctul meu de vedere, o oportunitate fantastică pentru fermierii care lucrează în zootehnia României: de a-și produce energia pentru consumul propriu și chiar pentru vânzare, pentru localitățile unde își desfășoară activitatea”, a explicat fermierul.

Iată lista premiilor și a câștigătorilor de la prima ediție a Galei Trofeelor Super-Ferma României și Super-Hrana României:

1. LUCIAN BUZDUGAN ÎNTREAGA CARIERĂ ÎN SLUJBA AGRICULTURII NAȚIONALE – SUPER-FERMA
2. RADU TIMIȘPERSONALITATEA ANULUI 2017 – SUPER-HRANA
3. DIMITRIE MUSCĂCEL MAI PERFORMANT FERMIER ÎN 2017 – SUPER-FERMA
4. COOPERATIVA CARREFOUR – VĂRĂȘTICEA MAI BUNĂ INIȚIATIVĂ DE SPRIJIN A PRODUCĂTORULUI ROMÂN ÎN 2017 – SUPER-HRANA
5. ZIUA PORUMBULUI ÎN FERMA LUI NICOLAE SITARUEVENIMENTUL CU CEA MAI MARE VALOARE ADĂUGATĂ ÎN RÂNDUL FERMIERILOR ÎN 2017 – SUPER-FERMA
6. AECTRA – BLACKJAKPRODUSUL CU CEA MAI MARE VALOARE ADĂUGATA PENTRU FERMIERI – SUPER-FERMA
7. AGRICOVER CREDITPRODUSUL FINANCIAR AL ANULUI PENTRU FERMIERI: CREDITUL PENTRU MOTORINĂ CU PLATA LA RECOLTĂ – SUPER-FERMA
8. PREMIU SPECIAL MINISTRUL AGRICULTURII PETRE DAEA – PENTRU CELE MAI BUNE DOUĂ MĂSURI ADMINISTRATIVE LUATE PENTRU FERMIERI: INVESTIȚIILE ÎN IRIGAȚII ȘI PROGRAMUL TOMATA
9. PREMIU SPECIAL – ALEXANDRU STĂNESCU – PENTRU LEGILE BUNE DATE PENTRU FERMIERII ȘI PRODUCĂTORII ALIMENTARI ROMÂNI
10. GHEORGHE ALBUCEL MAI PERSEVERENT FERMIER AL ANULUI 2017– SUPER-FERMA
11. AGROCONCEPT TRACTORUL NEW HOLLAND T7.165 – CEA MAI BUNĂ MAȘINĂ AGRICOLĂ ÎN 2017 – SUPER-FERMA
12. BAYER AGRO SOLUTION CEA MAI BUNĂ APLICAȚIE INFORMATICĂ PENTRU FERMIERI ÎN 2017 – SUPER-FERMA
13. NICUȘOR ȘERBANCEL MAI EFICIENT FERMIER DIN ZOOTEHNIE ÎN 2017 – SUPER-FERMA
14. CARTAGRIS, CARTARE AGROCHIMICĂEXCELENȚĂ ÎN CALITATEA SERVICIILOR OFERITE FERMIERILOR ÎN 2017 – SUPER-FERMA
15. FERMA PISCICOLĂ PĂSTRĂVĂRIILE CEAHLĂULUIPERFORMANȚĂ ÎN ACVACULTURĂ ÎN ANUL 2017 – SUPER-HRANA
16. LIMAGRAIN – CEA MAI INOVATIVĂ COMUNICARE CU FERMIERII ÎN 2017 – SUPER-FERMA
17. SMITHFIELD COMTIMREPUNEREA ROMÂNIEI PE HARTA INDUSTRIEI AGRO-ALIMENTARE GLOBALE – SUPER-HRANA
18. HOLSTEIN ROCEA MAI PERFORMANTĂ ASOCIAȚIE DE FERMIERI ÎN 2017 – SUPER-FERMA
19. JIDVEIPRODUCĂTORUL DE VIN AL ANULUI 2017 – SUPER-HRANA
20. PREMIUL SPECIAL MEDIAFAXPENTRU SPRIJINUL ACORDAT AGRICULTURII NAȚIONALE ȘI INDUSTRIEI ALIMENTARE PRIN SERIA DE CONFERINȚE ”FERMIERII ROMÂNIEI” ȘI ”PRODUCĂTORII ROMÂNIEI
21. PREMIUL SPECIAL AGROINTELIGENȚAPENTRU POZIȚIA DE LIDER AL PRESEI AGRICOLE DIN ROMÂNIA
22. TELEMEAUA DE IBĂNEȘTICEL MAI BUN PRODUS TRADIȚIONAL ROMÂNESC – SUPER-HRANA
23. MAGIUNUL DE TOPOLOVENI (SONIMPEX SRL)PRODUSUL ALIMENTAR AL ANULUI 2017 – SUPER-HRANA


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!