Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

FERMIERII PLĂTIȚI ASTĂZI DE APIA!

Fermierii plătiți astăzi de APIA! Agrointeligența – www.agrointel.ro vă ține la curent cu cele mai noi informații și știri despre plățile APIA, despre plata subvențiilor agricole aferente anului de cerere 2017. Cu mai puțin de două săptămâni rămase din acest an, funcționarii Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) continuă autorizarea la plată a fermierilor care așteaptă plățile finale.

Plățile APIA de astăzi, luni – 18 decembrie, se ridică la 6,67 de milioane de euro, bani ce vor ajunge în zilele următoare în conturile a 26.099 de fermieri, a declarat pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro directorul general al APIA, Adrian Pintea. Fermierii pentru care s-au făcut autorizări sunt beneficiarii plăților integrale după ce, până pe 30 noiembrie, APIA a achitat avansul din subvenția pe 2017.

Numărul fermierilor care au primit până acum plățile integrale de la APIA a ajuns la 447.021, iar sumele achitate în această fază sunt de 110,40 de milioane de euro.

Vă reamintim că Agrointeligența-www.agrointel.ro a dezvăluit că în acest moment, sistemul informatic de la APIA permite achitarea plăților finale numai pentru micii fermieri. Adică acei beneficiari ale căror plăți totale nu depășesc 1.250 de euro pe exploatație. Sunt însă semnale că până la finele anului, problemele informatice vor fi soluționate, astfel încât și restul fermierilor să își poată primi sumele ce li se cuvin.

Acum se achită atât plăți pe suprafață, cât și pentru animale. Nu se plătesc însă sprijinele cuplate din sectorul vegetal și ajutoarele naționale tranzitorii, scheme care vor putea fi autorizate anul viitor.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


16 comentarii

 1. Un minister de cacat niste mincinosi ce care au fost la control le da la nai nici macar o transa nu a bagat ies la tv si spun fara rusine ca fac plati ca fac nus ce fac un cacat mincinosi jegosi huuuuă jos cu voi.

 2. Mihai stii cati bani din subventii sunt din partea statului? Iti spun eu doar ANT-ul care este de 17 euro pe ha asa ca nu mai manca cacat ca ne da statul f multi bani . Taci dracu din gura ca asa vorbiti ca prostii ca au fermierii subventii de miliarde. Tu nu stii ca noi avem cele mai mici subventii din UE, dar nu stii de ce. Pt ca avem multi prosti ca tine asistati sociali si doar vorbesc nu muncesc doar tin evidenta celor care muncesc si ii invidiaza si mai trece un an in care fermierii mai strang ceva tu tot prost ramai. Tine-o tot asa si poate pierzi numaratoarea din 2020.

  1. Aveti dreptate domnule John
   Ei nu stiu cum de lucreaza pamantul
   Ei tin cu ciuma rosie ca doar vin alegeri si le mai umple buzunarele de bani
   Sa le dea lor bani sa -si cumpere alcool
   Noua nu trebuie bani
   Rusine pentru acest guvern mincinos
   Sa aiba sarbatori fericite cum noi fermierii
   Ne-au mintit si de data aceeasta

 3. Ne-au prostit si de data asta,mai ies si cu declarații de astea comuniste,ca e singurul an care am plătit si inverzirea si avans si un drac…unde sunt banii?au dat la cei cu 2-3 ha si noua cu suprafete mai mari un mare 000..Mari mincinosi,

  1. Foate mincinosi…mari mincinosi.
   Eu nici acum nu am primit avansul macar..mai ales plata integrala.
   Cei de la Agrointeligenta sa nu le mai sistina minciunile si sa spuna licrurilor pe fata.

 4. Ref la comentariu Mihai:Trebuie avut în vedere ca de fiecare data când s-au dat tichete/bonuri valorice pt motorina, îngrășăminte a crescut subit prețul acestor inputuri, inclusiv odată cu anunțarea subventiilor mari anunțate în media, deși acestea(ex:SCZ) ajung la 5-10% din FERMIERI au avut impact asupra tuturor preturilor la inputuri. A scăzut TVA la inputuri agricole, vedem la produse la produse prețul vechi și prețul nou redus, afișat? Fermierii trebuie sa se gospodăresca sa preia și adapteze. Pe vegetal s-ar potrivi sistem danez de evaluare randamentului input-urilor din agricultură, bineînțeles în parteneriat public-privat cu institutele de cercetare din domeniu.

 5. Subventiile trebuiesc schimbate in produse necesare agriculturii nu trebuie virati bani direct in conturile fermierilor. Banii din subventii in loc sa ajunga in agricultura ajung un consum. Multa marfa din agricultura nu este trecuta prin evidenta contabila si rezulta evaziune fiscala. La cultura mare marfa cu documente este aia de la compensare ptr imputuri ce este peste se comercializeaza la negru. Din cauza asta nu se face mare scandal cand nu sunt subventiile acordate la timp mai latra cate unul dar asa timid. Multi fermieri oricum isi iau ce au nevoie pe datorie de la traderi ca primesc preturi mai bune la compensare. Subventiile au ajuns mai rele ca ajutiarele sociale sau sunt pomeni electorale ale politicienilor. A nu se uita faptul ca subventiile sunt si bani publici ale cetatenilor si trebuie justificati acesti bani.

  1. Oricum esti bine instruit.Tu crezi ca subventiile acopera costul inputurilor agricole?Pune mana si munceste baiatule ca habar nu ai cum se face painea.

  2. Da, singurul ban pe care pune taranul mana si ala vreti sa il luati si sa ii dati seminte sau alti draci de la firme internationale sau apropiate unui parlamentar.
   Bravo, tot asa.
   Sunt si fermieri cum ati mentionat si dvs dar sa nu bagam pe toti in aceiasi sac, lucrurile sunt mai complicate decat 9 randuri de cuvinte pe acest subiect.

 6. Minciuni.Se procedeaza exact ca acum doi ani.Au mintit ca nu fuctioneaza progranul.Nu cred ca mai exista un guvern sa minta asa.Nu toti suntem prosti.Pacat de tara asta ca nu suntem lasati sa ne facem treaba.Bani trebuiau virati mai ales in zonele calamitate.Nu mai suport pe toti debili care spun anomali la televizor si ne mint .

 7. Eu nu pot sa inteleg cum un sistem poate sa faca diferenta intre fermieri mici si fermieti meri. Un sistem are niste algoritmi de functionare si face ceea ce a fost programat sa faca. Asta este tampenie scoasa de minister pentru ca ne cred niste prosti fara creier. Sa le fie rusine, dovedesc ca sunt mincinosi.

 8. Cum o sa se rezolve problemele informatice daca cei de la Siveco nu ii ajuta? Daca nu s a facut licitatia pt soft. Vorbe in vant. Iar liderii fermierilor tac malc.probabil au vreun interes

Scrie un comentariu