Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

VESTE BUNĂ pentru FERMIERII CARE AȘTEAPTĂ PLATA FINALĂ DIN SUBVENȚII!

Fermierii care așteaptă plata finală din subvențiile pentru Campania 2017 primesc o veste bună de la un reprezentat al Guvernului. Deși prin presă a circulat informația că Executivul ar pregăti o hotărâre pentru a da liber bugetarilor în perioada dintre Crăciun și Revelion, ministrul Muncii a negat, în mod public, această informație. Asta înseamnă că agenția de plăți câștigă trei zile pentru a face transferuri de bani în conturile fermierilor! 

Concret, Lia Olguța Vasilescu a scris astăzi pe contul său de Facebook că 27, 28 și 29 decembrie 2017 nu vor fi zile libere pentru angajații de la stat. „27, 28, 29 decembrie NU vor fi zile libere! Ministerul Muncii și Justiției Sociale nu a elaborat vreo hotărâre de Guvern în acest sens și nici nu intenționează să o facă. Aceste zile sunt foarte importante pentru ordonatorii de credite care trebuie să închidă anul bugetar și este necesar ca Trezoreria să lucreze”, a declarat ministrul muncii.

Salariații de la stat și cei din sectorul privat vor primi liber în prima și în a doua zi de Crăciun, adică pe 25 și 26 decembrie 2017. Apoi, aceștia vor mai sta acasă în primele două zile din 2018. Zilele de 27, 28 și 29 decembrie 2017 vor fi lucrătoare.

Cu mai puțin de două săptămâni rămase din acest an, funcționarii Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) continuă autorizarea la plată a fermierilor care așteaptă plățile finale.

Plățile APIA de ieri, luni – 18 decembrie, se ridică la 6,67 de milioane de euro, bani ce vor ajunge în zilele următoare în conturile a 26.099 de fermieri, a declarat pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro directorul general al APIA, Adrian Pintea. Fermierii pentru care s-au făcut autorizări sunt beneficiarii plăților integrale după ce, până pe 30 noiembrie, APIA a achitat avansul din subvenția pe 2017.

Numărul fermierilor care au primit până acum plățile integrale de la APIA a ajuns la 447.021, iar sumele achitate în această fază sunt de 110,40 de milioane de euro.

Vă reamintim că Agrointeligența-www.agrointel.ro a dezvăluit că în acest moment, sistemul informatic de la APIA permite achitarea plăților finale numai pentru micii fermieri. Adică acei beneficiari ale căror plăți totale nu depășesc 1.250 de euro pe exploatație. Sunt însă semnale că până la finele anului, problemele informatice vor fi soluționate, astfel încât și restul fermierilor să își poată primi sumele ce li se cuvin.

Acum se achită atât plăți pe suprafață, cât și pentru animale. Nu se plătesc însă sprijinele cuplate din sectorul vegetal și ajutoarele naționale tranzitorii, scheme care vor putea fi autorizate anul viitor.

Sursă selectivă: www.avocatnet.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


6 comentarii

 1. Dle ing.agr.rupt de realitate Paul Scrimint.
  Am un tractor Deutz Fahr, 1987, revizia am facut-o cumparand piese din Spania, noi pentru revizie capitala motor si second-hand discuri de frana conditie cu uzura 10%. Pe un disc ticalosii de la Bucuresti cereau 1000 euro, deci pt doua 2000 euro. Bilet avion Barcelona, dus-intors 100+ 80x2discurile = 260 euro. De rusine am mai cumparat una alta de knce vreo 150-200 euro. Cu nici 600 euro am rezolvat problema. Daca aveam vouchere ce faceam cu ele? Sunt un om care deja cumpar vauchere la sul de la Kaufland, de ce ar trebui sa primesc si de la stat altele? Ca sa incurajam specula cu ele in defavoarea agricultorului cum s-a practicat si in trecut cand le vindeai pe nimic?
  Nu prea sunteti cuplat cu “economia” rahitica din care face parte agricultorul roman.

 2. Sa platit numai la cei fermieri mici cu pana in 5 ha , l-a 26000 , restul de 84000 , la nici un sfer ..Cu teledetectia , o smecherie pusa la cale de acesti mincinosi care zic ca sa platit sunventia …La teledetectie au gasit chipurele nereguli , tot felul de aberati ..Am inteles jumatate de ha , un ha , este in neregula …Dar restul de ha ,care le are fermierul de ce nu au dat bani ? Trebuie da-ti in judecata vinovati care se folosesc de bani ..Bani ne revin pri lege , Uniunea Europeana au trimis bani ..Hoti se folosesc de ei …Chipurele se dau pana la 15 ianuarie …Sa plateasca hoti dobanda incepand , din 16 oct. 2017 …Nu mai eu sa ii dau in judecata , toti trebuie sa ii de-a in judecata ..pe mincinosi astea …Ce au gasit pe jumatatea acea , la teledetectie , balari si minciuni ..Am solicitat de la Apia comisi la fata locului …Cand a fost facuta teledetectia ,care sa facut de elicopterul armatei , sediul la Timisoara , si cei de la Apia au terpretat dupa plansa foto , din data de 2 sep 2017 …Va da-ti seama …Cand terenul era gol si trebuia pregatit pt 2018 ..Eu sunt agricultor de 15 ani , din 2007 de cand sunt sunt sunventile , nici o data nu sa intamplat magaria aceasta …in 16 ani ..

 3. am mai spus-o si repet: este absolut necesar
  ca aceste subventii sa se acorde sub forma unor vauchere cu care sa se poata procura doar imputuri pentru tehnologia de cultura a plantelor agricole [samanta certificata, pesticide, ingrasaminte chimice, etc ] deoarece in f. multe cazuri acesti bani sunt deja directionati in cu totul alte directii

  1. Asa este dl inginer aveti perfecta dreptate. Mafiotii au pus mana pe banii de pe subvetie.Sa se dea subventii doar acelor care produc proceseaza valorifica.

Scrie un comentariu