Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

O nouă LISTĂ CU FERMIERI – DEBLOCATĂ DE APIA. Cine intră la PLATA FINALĂ ÎN ACESTE ZILE!

Fermierii care așteaptă tranșa a doua din subvenții primesc o veste uriașă la final de an. Funcționarii agenției de plăți din toată țara au primit ieri, marți – 19 decembrie, lista albă (white list – în termenii APIA) pentru un nou prag de fermieri și anume beneficiarii care lucrează între 50 și 250 de hectare! De la 4 decembrie de când au debutat plățile finale autorizarea banilor era posibilă doar pentru fermierii mici, a căror plată nu depășea 1.250 de euro pe exploatație! 

Mai mulți funcționari ai agenției de plăți din țară au confirmat pentru Agrointeligența-wwww.agrointel.ro că ieri au primit lista albă cu fermieri mari. Mai excat este vorba despre cei care lucrează între 50 și 250 de hectare.

Vestea proastă este că cei care au fost controlați prin teledetecție mai au de așteptat pentru autorizarea banilor până pe 15 ianuarie 2018.

Reamintim că cele mai recente cifre făcute publice de APIA arată că luni – 18 decembrie s-au făcut plăți de 6,67 de milioane de euro, bani ce vor ajunge în zilele următoare în conturile a 26.099 de fermieri, a declarat pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro directorul general al APIA, Adrian Pintea. Fermierii pentru care s-au făcut autorizări sunt beneficiarii plăților integrale după ce, până pe 30 noiembrie, APIA a achitat avansul din subvenția pe 2017.

Numărul fermierilor care au primit până acum plățile integrale de la APIA a ajuns la 447.021, iar sumele achitate în această fază sunt de 110,40 de milioane de euro.

Vă reamintim că Agrointeligența-www.agrointel.ro a dezvăluit că sistemul informatic de la APIA a permis inițial achitarea plăților finale numai pentru micii fermieri. Adică acei beneficiari ale căror plăți totale nu depășesc 1.250 de euro pe exploatație.

Acum se achită atât plăți pe suprafață, cât și pentru animale. Nu se plătesc însă sprijinele cuplate din sectorul vegetal și ajutoarele naționale tranzitorii, scheme care vor putea fi autorizate anul viitor.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


4 comentarii

  1. Lucrez aproape 32 de ha. Să înțeleg stimabililor guvernanți că nici de anul nou nu primesc tranșa a doua?!?De nu v_ar muri mulți înainte 😈😈😈

  2. Pentru guvernanti suntem niste gandaci pe care ii storcesc in pucioare cum vor, suntem la mila lor,cumputeti dormi linistiti cu atatea rautati pe care le faceti,guvernantilor,va dau un sfat, priviti in sus la D-ZEU ca o sa va judece dupa fapte AMIN

    1. Nesimtiti mai sunt…ce se intampla cu ceu care au fost la teledetectie…cei cu teren sub 50 de hectare…se face discriminare.
      Este inadmidibil asa ceva…toti iasa in strada…functionari apia…politisti..magistrati…dar noi fermieri de ce nu am iesi?
      Le permitemi sasi bata joc in halul acesta de noi si sa ne tot minta cu fel si fel de motive si pretexte.?

Scrie un comentariu