Ştiri agricole

APIA – comunicat oficial DESPRE FERMIERII CONTROLAȚI PRIN TELEDETECȚIE!

Comunicat din partea APIA! ”Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința publicului larg că prin colaborarea dintre Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Ministerul Apărării Naționale, destinată realizării serviciilor de aerofotogrammetrie şi realizare de ortofotoplanuri color, instituția noastră a reușit să respecte termenele în îndeplinirea activităților pe care România, prin APIA, și le-a asumat pentru anul în curs, condiție indispensabilă pentru absorbția fondurilor europene alocate schemelor de sprijin în domeniul agriculturii într-o proporție consistentă”, se arată în document.

Pe parcursul anului 2017, datorită bunăvoinței și profesionalismului de care au dat dovadă structurile de specialitate din cadrul Ministerului Apărării Naționale, s-a reusit aerofotografierea, producerea de ortofotoplanuri color și recepționarea de către APIA a unei suprafețe de 99.169 de kilometri pătrați (din suprafața totală a țării de 240.323 kmp), aceasta fiind cea mai mare suprafață aerofotografiată și procesată în decursul unui an, de la începutul colaborării între cele două ministere”, se mai arată în comunicatul de presă.

Prin realizarea ortofotoplanurilor color pentru această suprafață, s-a reușit înlocuirea ortofotoplanurilor vechi și recuperarea întârzierilor pe care statul nostru le înregistrase în achizița acestora.

Actualizarea periodică a Sistemului de identificare al parcelelor agricole pe baza de ortofotoplanuri noi are ca obiectiv principal creșterea calității identificării suprafețelor agricole utilizate de fermieri în scopul depunerii unor cereri corecte în conformitate cu modificările survenite în teren”, concluzionează APIA.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


7 comentarii

 1. D-Costea te rog fi mai explicid,cei care dau terenul in arenda ,il dau in baza unui ctr. De arendare si nu pot sa-si mai ia subventia,pentru ca Primaria nu le elibereaza adeverinta pentru Apia.Mai grav este ca nu exista obligatia ca ei sa justifice prin facturi prcuratea si desfacerea cetealelor.Dar in 2018 sunt obligati sa lucreze corect ca persoane juridice.

 2. Normal si corect ar fi ca ceea ce declara fermierul la Apia sa corespunda cu ce exista in teren numai ca realitatea din teren este alta.Au fost cazuri dovedite cand fermierul avea declarat terenul cultivat la Apia iar in realitate terenul nu era cultivat sau era cultivat cu totul altceva. Eliminarea fermierilor declaranti de la plata subventiilor se poate face cu ajutorul celorlalti fermieri corecti. Curatenia trebuie facuta prima data din interior fermierii de buna credinta muncitori si devotati acestui domeniu nu trebuie amestecati cu cei de rea credinta care vaneaza beneficiile si subventiile in dorinta apriga de imbogatire peste noapte.

 3. Nici macar ortofotoplanurile nu sunt corecte. Au pozat campurile fara sa tina cont ca acolo sunt si copaci . De asemenea, unde au existat razoare s-au oprit acolo cu pozatul ca, cica, mai in jos nu mai exista teren.

 4. Fermierii care au teren intre doua asociatii au cazut de la plata.Sau suprapus. Chiar daca au acte ,asociatiile au dreptate.Deci telefotografieriledecacat sunt bune .Alta dispozitie PSD de valoare.

 5. Asa si?
  Totusi ce se inyampla cu fermieri controlati prin teledetectie.
  De ce nu sunt autorizati la plata…de ce sunt aruncati la o parte…de ce nu sunt si ei prioritari?
  Cea ce se intampla este ilegal …Discriminare.
  Rusine.

  1. pai da, fermierii care au picat la teledetectie trebuie sa fie mindri de asta ,nu e la indemina oricui,e o onoare. nici nu mai conteaza ca nu primesc banii,asta-i pe plan secund, sau chiar la coada . norocosilor!!

Scrie un comentariu