Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

ȘEFUL APIA, MESAJ LA FINAL DE AN despre PLATA SUBVENȚIILOR ÎN 2017!

Finalul de an reprezintă un moment al bilanțurilor. La APIA, directorul general al instituției, Adrian Pintea, alături de colegii funcționari, încheie 2017 în focul plăților către fermieri. Pentru aceștia, dar și pentru întreg colectivul rețelei naționale care formează APIA, Adrian Pintea transmite prin intermediul Agrointeligența – www.agrointel.ro un mesaj de final de an. 

Anul 2017 a reprezentat un an al recordurilor absolute pentru Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, care a realizat performanțe remarcabile în domeniul absorbției fondurilor europene, reușind să plătească o sumă record de peste 3 miliarde de euro către fermieri, atât pentru schemele și măsurile de sprijin finanțate din fonduri europene cât și pentru cele finanțate de la bugetul de stat, transmite Adrian Pintea, directorul general al APIA, într-un mesaj de final de an pentru fermieri transmis prin intermediul Agrointeligența – www.agrointel.ro

Numai pentru Campania 2017 s-a autorizat la plată începând cu data de 16 octombrie și până în prezent, suma totală de 1,432 miliarde euro, din care plată regulară reprezintă suma de 473,18 milioane euro pentru un număr de 604.772 fermieri. În lumina celor de mai sus, doresc să mulțumesc tuturor colaboratorilor Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură pentru sprijinul constant si pentru eforturile conjugate depuse în vederea atingerii obiectivelor principale ale instituției. De asemenea, vreau să mulțumesc în mod deosebit fermierilor și să-i asigur că APIA va continua să îi sprijine şi să fie alături de ei și în anul care tocmai se pregătește să înceapă„, a subliniat șeful APIA în mesajul remis pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro.

Adrian Pintea reamintește că anul 2017 a fost unul plin de eforturi susținute ale Agenției, ale personalului acesteia, un an cu multe provocări, dar şi cu rezultate excepționale. ”Îmi doresc ca activitatea noastră să contribuie în continuare, cu sprijinul direct şi în interesul fermierilor, la modernizarea şi eficientizarea agriculturii, la dezvoltarea satului românesc și la creșterea economiei în ansamblul ei, pe termen mediu şi lung, în România. În final, aş dori să urez tuturor un an nou plin de realizări, belșug, sănătate și bucurii şi să-i asigur încă o dată pe fermieri că Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură este un partener de nădejde, al cărei scop principal este susținerea dezvoltării sectorului agricol din Romania şi a fermierilor români. La Mulți Ani 2018!”, mai spune șeful APIA în mesajul către fermieri.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


20 comentarii

 1. Cei de la apia Olt au declarat pe 27 că au autorizat la plată absolut toti fermieri 32 000mii!
  Mie nu m-ia intrat nici un leu pănă acum.,nici avans nimic !Pe cine să mai credem ? Aruncă pisica unii pe alti .Sunt toti nişte jigodii ordinare !
  LA MULTI ANI CU SĂNĂTATE ŞI SĂ AUZIM NUMAI DE BINE !

 2. La APIA Baia din judetul Tulcea 600 de fermieri nu au intrat la plata pentru ca spune secretara,nu functioneaza minunatul soft.Eu personal nu am primit nici un leu pana in acest moment desi nu nu am avut nici o problema la dosarul de plata.Ce spuneti domnule Pintea?

 3. multumim pentu urari domnule pintea si sa ai parte de parte de tot ce neam dorit noi in prag de an nou .banii in conturi pe care te lauzi ca ni iai dat dar la noi nu au ajuns.nici macar pentru colaci la uratori…..

 4. NU va mai laudati degeaba …pe noi cei de la control ne-ati lasat fara nici un ban de sarbatori …nu inteleg de ce nu am primit pana acum nici macar avansul…Sa va fie rusine!

 5. In mesajul sau nu spune nimic de salariile angajatilor din teritoriu, care vor fi mult mai mici decat ale celor din APIA Central. Rusine domnul pintea!!!!! Ai coalizat cu ministerul ca sa ti pastrezi functia! Au mai fost directori si s au dus. Cum o sa te duci si dumneata, domnule pintea. Noi vom fi tot aici. Sa vedem cu ce ochi o sa ne privesti cand nu vei mai fi la butoane. Ca nimeni nu e batut in cuie. Nici macar adrian pintea.

  1. In județul Olt plățile întotdeauna s-au făcut la timp. Sunt ceva probleme cu fermierii selectați la teledetecție precum și cu cei de sub site-ul de teledetecție.

  2. Nu am primit nici-un leu si nu sunt nici la teledetectie nici alte probleme nu am ,decat ca nu am primit banii,am 10 ha declarate!

 6. Aveti dreptate,minte cu nerusinare,nu am auzit nici un fermier care sa fi primit plata finala,unul macar din aia 600000 cat se lauda dansul.Am fost la centrul judetean si mi sa zis ca din ianuarie in colo dar termenul este 30 iunie 2018,Care minte????

Scrie un comentariu