Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

PLĂȚI APIA 2018. Cine sunt FERMIERII care primesc SUBVENȚIILE ÎN ACEASTĂ LUNĂ!

Plăți pentru subvențiile APIA în 2018. Director din cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură face dezvăluiri importante despre fermierii care vor primi banii de subvenție în această lună.

Dacă în primă fază, la plata finală au putut fi autorizați agriculturii care nu depășeau o subvenție de 1.250 de euro pe exploatație, acum se achită a doua tranșă pentru acei fermieri care exploatează până în 250 de hectare, conform directorului executiv adjunct din cadrul APIA Dolj, Dumitru Stroe.

Dumitru Stroe, director executiv adjunct APIA Dolj (foto: gazetadesud.ro)

Inițial, au primit subvenții fermierii care au avut exploatații al căror cuantum era de până în 1.250 de euro. Din 21 decembrie s-au dat și pentru restul, deci ar trebui să își primească banii. Până în prezent, 20.000 de fermieri, adică 52,5%, au decizie de plată, deci automat trebuie să primească subvențiile. Cei care au luat avansul ar trebui să intre primii la autorizarea la plată, în funcţie de cum introduce APIA Central pragul de autorizare. Mai întâi au fost fermierii care trebuia să încaseze până în 1.250 de euro. Cei care au până în 250 de hectare primesc banii acum. Autorizarea la plată se va finaliza pe 30 iunie 2018. În total, avem 38.118 fermieri (din dolj – n.r.) care trebuie să primească subvenţii”, a dezvăluit șeful din cadrul APIA Dolj în cadrul unui interviu acordat publicației Gazeta de Sud.

Referitor la plățile integrale în zootehnie, Dumitru Stroe e declarat: ”Încă nu au început să se acorde subvențiile pentru zootehnie. Se lucrează și se vor face și acolo autorizările la plată”.

Dumitru Stroe e precizat și ce sume se achită la schemele per hectar: ”S-a făcut autorizarea la plată pentru SAPS, care este de 97,24 euro la hectar. Pentru plata redistributivă s-au dat 48,32 euro pe hectar, pentru suprafeţele cuprinse între 5 şi 30 de hectare, şi 5 euro pe hectar pentru suprafeţele cuprinse între 1 şi 5 ha. Plata pentru tinerii fermieri este de 24,31 euro/ha, iar pentru înverzire 57,17 euro”.

Citiși și:

PLATA APIA PE SUPRAFAȚĂ 2018: banii achitați pe hectar și ce DIFERENȚĂ A RĂMAS de virat FERMIERILOR!

Reamintim că avansurile din subvenții au început să fie acordate din 16 octombrie și s-au finalizat pe 1 decembrie. Din 4 decembrie a început autorizarea finală la plată. Avansul s-a dat numai fermierilor care nu au fost în eșantionul de control. Acum, la plata finală vor intra și cei care au fost la controlul clasic pe teren întrucât toate rapoartele de control au fost verificate și introduse în sistem”, a mai spus directorul adjunct al APIA Dolj.

Referitor la fermierii care au fost la controlul prin teledetecție, Dumitru Stroe a arătat că ultimele proceduri, respectiv cele ce țin de reinterpretarea rezultatelor, sunt în plan să fie finalizate la data de 15 ianuarie, dată după care pot intra la plată și beneficiarii cu exploatații verificate prin satelit.

Citiți și:

Subvenții APIA 2018: ORDINEA în care SE DEBLOCHEAZĂ NOILE SCHEME DE PLATĂ!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


9 comentarii

 1. Dupa caculul meu sa cam taiat di suventii,si de luat ia cine are noroc,asa e in romania cine poate oase roade cine nu nici carne moale.Trebuie sa iesim si sa le strigam in urechi,sa stim cine ne fura banii.HOTII.Nu va mai saturati furand

 2. Sunt anumite suventii in zootehnie ,ma refer la suventia de motorinapt. apicultori unde sunt sume foarte micide platac-am 200 euro pe fermier ,nici alea nu le-au dat intrgi doar 50% ,d-le Daea puneti bata pe apia ca sunt mafioti si dau preferential banii …

 3. Tot felul de “comentarii” contradictorii… Aceleasi neadevaruri, grosolane, servite de ani de zile de catre APIA si Ministerul Agriculturii fermierilor romani care muncesc din greu ,pe nimic… Nu exista niste date clare privind subventiile ,nici transparenta in modul de plata al acestora. Cred ca este intentionata mentinerea unei asemenea stari de fapt. Povestile cu “teledetectia, controlul,softul,”,etc.,pentru care nu raspunde nimeni,niciodata, sunt inventii deja expirate. Apropos, observ ca “softul” in prezent “functioneaza” dupa cum doresc functionarii !?!… Al naibii “soft”…

 4. Sunteti niste mincinosi . In Romania dati subventi pe ochi frumosi .Ati controlat firmele mari care au primit cea mai mare subventie ?Credeti ca au respectat ceva !Nu !Respecta prosti care sunt mintiti zilnic .Nu va auziti ce spuneti ,cat de penibili sunteti cu minciunile voastre.Nu va-ti saturat de cat mintiti !

 5. O să între banii cum au intrat și in Dec., adică doar in declarațiile unora. Chiar nu face nimeni o comparație între ce se spune și ce bani au intrat efectiv ?
  Nici măcar UN SINGUR crescător de BOVINE nu a primit NIMIC !!!
  Era greu de văzut cam ce s-a spus și ce s-a plătit ?
  Ca doar tot Dvs.(presa) ați tot repetat declarațiile (uneori mincinoase) ale unora.
  Este primul an in care nici măcar credit pt. ANT Bovine nu s-a putut face, că doar “dăm banii in Decembrie”.
  Dar nu mai contează, că tot suntem in perioada sărbătorilor : “lăudați, lăudați și va bucurați”, voi(presa), ca noi(fermierii) nu prea avem motive de bucurie !
  P.S. Să nu publicați comentariul că se supără “stăpânii”!!!

Scrie un comentariu