Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

EXCLUSIV! SUBVENȚIA PENTRU OVINE va fi de aproximativ 22 DE LEI/ANIMAL. Când începe PLATA ANT-urilor!

Foto: flickr.com/Sorin Lazar

Cuantumurile pe cap de animal estimate pentru subvenția APIA la ovine și caprine, mai exact pentru Ajutorul Național Tranzitoriu (ANT)  achitat din bugetul național. Crescătorii de oi și de capre așteaptă să înceapă această plată în curând, iar Agrointeligența-www.agrointel.ro a aflat când ar putea începe viramentele bancare, dar și ce cuantum estimativ au transmis funcționarii agenției de plăți că va fi achitat în 2017!

Oierii au aflat în discuțiile care au avut loc recent și cu ministrul agriculturii, Petre Daea, dar și din dialogurile cu șeful de la MADR, că, din calculele efectuate până la acest moment, urmează să primească circa 22 de lei pe cap de animal pentru ANT.

”Din ce știu eu, undeva la 22 de lei pe cap de animal se va plăti. Am înțeles că începând cu data de 15 ianuarie vor începe plățile și pentru ANT-uri”, a declarat în exclusivitate pentru Agrointeligența -www.agrointel.ro, Ionică Nechifor, Secretar General al Federației Romovis.

De precizat că pentru Campania 2016 oierii și crescătorii de capre au primit 24,92 de lei ca și plată pentru ANT.

Atenție! Rețineți că acest cuantum nu este comunicat oficial de agenția de plăți!

Ce subvenții încasează oierii

Pe lângă ANT-uri, oierii și crescătorii de caprine mai primesc și Sprijinul Cuplat Zootehnic pentru Ovine/Caprine în cuantum de 25,02 euro/cap de animal adică 115,07 de lei/cap de animal. Oierii au primit un avans de 16 euro/cap de animal adică 73,5888 de lei/cap de animal. De precizat că suma inițială anunțată de APIA a fost de 22,857 euro/cap de animal;

Diferență de plată pe care o mai primesc crescătorii de oi la plățile regulare este de 30 la sută adică 41,48 lei/cap de animal.

Guvernul a aprobat plafoanele alocate ajutoarelor naționale tranzitorii în sectorul zootehnic și a stabilit cuantumul acestora pentru anul de plată 2017, astfel că pentru speciile ovine/caprine a fost alocată suma de 50,78 milioane euro.

Termenul-limită pentru plata subvențiilor este 30 iunie 2018!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


2 comentarii

  1. Indraznesc si va fac o mare intrebare de ce nu va extindeti si in Jud Dambovita ca sunt foarte multe lucruri de efectuat in domeniul agricol VA recomand com Visinesti unde este o zona de deal cresc oi si bovine iar pe dealuri se pot cultiva pomi fructiferi mai ales pruni meri vita de vie .Tuica din acesta zona este renumita .Sunt foarte multe terenuri ramase fara stapan mai ales in sat Sultanu Doresc sa i-au leg..prin telefon sa putem discuta mai multe 0729013415

Scrie un comentariu