Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

VESTE BUNĂ: O nouă SCHEMĂ DE AJUTOR PENTRU FERMIERI. Banii vor ajunge în conturile TUTUROR AGRICULTORILOR!

Un nou ajutor pentru fermierii români, prevăzut în 2018! Suma de 320.581.000 de lei este prevăzută ca din bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale să ajungă în conturilor agricultorilor care fac dovada că au folosit motorina la lucrările agricole.

Potrivit unei hotărâri aflate în dezbatere publică pe site-ul MADR, banii urmează să fie alocați pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, respectiv prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorinei, utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare, care se acordă sub formă de rambursare. 

Potrivit MADR, suma se asigură în limita prevederilor bugetare aprobate prin Legea nr.2/2018 a bugetului de stat, Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2018. Aplicarea schemei de ajutor de stat are în vedere prevederile Directivei 96/2003/CE – rata redusă a accizei exprimată ca echivalentul în lei/1000 litri a valorii de 21 euro/1000 litri, ale Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal – anexa nr.1 la titlul VIII “Accize şi alte taxe speciale”, precum și ale Ordonanței Guvernului nr.25/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Fermierii au avut termen data de  3 ianuarie 2018 inclusiv, să depună Cererile de acord pentru finanţare, ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, conform prevederilor OMADR nr. 1727/2015, cu completările şi modificările ulterioare. Cererile de acord pentru finanţare aferente anului 2018 au putut fi depuse la Centrele Judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură sau al Municipiului Bucureşti pe raza cărora sunt situate exploatațiile agricole pentru care s-a solicitat ajutorul de stat, sau unde au fost depuse cereri de plată
pentru schemele de plată pe suprafaţă.

Citiți și:

FERMIERI, NU UITAȚI! Miercuri, 3 IANUARIE – ULTIMA ZI pentru a depune CEREREA LA APIA!

APIA ANUNȚĂ: Se depun CERERI PENTRU AJUTORUL DE STAT ACORDAT FERMIERILOR. Termen-limită: 3 IANUARIE!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu