Ştiri agricole

ULTIMA ORĂ! MINISTRUL PETRE DAEA ÎN CONTROL LA APIA!

Ministrul agriculturii, Petre Daea, în control în teritoriu, în birourile funcționarilor agenției de plăți APIA! Aflat în vizită pe teren pentru a vedea cum se prezintă starea culturilor din județul Bacău, șeful de la agricultură a profitat de ocazia pentru un control fulger la un centru local al agenției de plăți din județ. Petre Daea s-a declarat plăcut suprins să îi găsească pe funcționari ”în fața calculatoarelor, procesând drepturile cuvenite pentru fermieri”. 

Funcționarii din teritoriu au profitat de vizita șefului de la București pentru o poză de grup

”Am plecat pe teren astăzi pentru a vedea starea culturilor din Bacău. În drumul meu, m-am oprit la centrul local APIA Răcăciuni, unde au fost înregistrați până acum 1809 fermieri, din care au primit subvenții la zi un număr de 1602 beneficiari . În acest moment, din cei 6 specialiști ai centrului, 5 erau la muncă, unul fiind în concediu. Șefa centrului, doamna Iliana Iroftie, este de profesie agronom cu o vechime în muncă de 35 de ani, fiind în APIA încă de la înființare. Am avut surpriza plăcută să ii găsesc pe toți în fața calculatoarelor, procesând drepturile cuvenite pentru încă 100 de fermieri. Apreciez in mod deosebit devotamentul, munca si atitudinea acestor colegi fata de fermieri si vreau să ii asigur de toată prețuirea mea”, a arătat șeful de la agricultură într-o postare pe pagina proprie de Facebook. 

Înainte de a merge la APIA, Petre Daea a vizitat depozitul de stofe Buhuși SA din Bacău unde a urmărit cu atenție care este procesul de prelucrare a lânii până la forma finală cea a celebrei stofe. ”Mă aflu la fabrica de textile Buhuşi SA, care, prin grija domnului Ștefan Campan, un director excepțional, bun român, ce nu a abandonat meseria, este în plină reconstrucție. În cadrul fabricii se realizează stofe din lână, având chiar și o instalație de spălare a lânii. Aceasta reprezinta o şansă de valorificare a lânii pe plan intern. Aici lucrează 120 de muncitori pe o suprafață de 27 de hectare, din care 10 ha construcții”, a explicat ministrul.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


2 comentarii

Scrie un comentariu