Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

PLĂȚILE LA ZI DIN SUBVENȚII. Șeful APIA anunță SUMELE CARE AU INTRAT ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

Plăți la zi în conturile producătorilor agricoli. Agenția de plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) transferă zilnic bani în conturile fermierilor iar șeful agenției de plăți, Adrian Pintea, a anunțat în exclusivitate pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro care sunt sumele la zi achitate pentru plățile finale care au început la 4 decembrie! 

”Ieri, vineri, 12 ianuarie am autorizat pentru plata finală 2.644 de fermieri cu suma de 12,65 milioane de euro. În total avem la plata finală 629.529 de fermieri cu suma de 552,37 milioane de euro”, a precizat Adrian Pintea pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro.

APIA a reuat plățile către fermieri încă de pe 8 ianuarie după mini-vacanța de sărbători, fiind autorizați la plată un număr de 16.148 fermieri cu suma totală de 43,6 milioane euro. Din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) s-au plătit 41,1 milioane euro, iar diferența de 2,5 milioane euro din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) și cofinanțare de la Bugetul Național.

Plăţile finanțate din FEGA se efectuează la cursul de schimb de valutar stabilit de către Banca Centrală Europeană de 4,5993 lei pentru un euro, iar plăţile finanțate din FEADR la cursul de schimb valutar de 4,5390 lei pentru un euro.

Potrivit datelor agenției de plăți, începând cu data de 16 octombrie și până în prezent, APIA a autorizat la plată pentru Campania 2017 suma totală de 1,438 miliarde euro, reprezentând avans și plată regulară.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


8 comentarii

  1. Bine ca au bani de ajutoare sociale .Copiii mei nu beneficiază de alocatia de sustinere pentru ca primim bani de la apia .Uite ca nu i-am primit incă nici acuma .Am animale ,o văcuta şi mai multi porci ,cultivam 1.5 ha teren porumb plus pasuni ,fanete ,legume .Ne chinuim la propriu să putem tine copiii la scoală şi sa putem creste animalele si lucra terenul .Mă intreb la noi care suntem in situatia asta se gandeste cineva? Sunt sigura ca sunt multe familii care se intrerin doar din agricultura de subzistență la propriu.

  2. Datele si cifrele remise de APIA sunt adevărate doar in parte. S au dat acești bani dar ce fac cei care sunt la teledetectie si nu au primit nici un ban, dintre aceștia din urma fac parte si eu. Nici pina acum nu s a făcut nici o verificare, aceasta pentru ca nu au bani, mint cu nerusinare, gasind scuza teledetectiei, unde pentru 2-3 ha cu dublu blochează o ferma de sute de hectare. Sa le fie Rusie.

Scrie un comentariu