Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

EXCLUSIV! ANT-urile pentru BOVINE 2018: Sumele de la APIA pe cap de VACĂ DE LAPTE ȘI VACĂ DE CARNE!

ANT pentru bovine, cuantumurile pe cap de animal ce vor fi achitate fermierilor! Subvențiile pentru crescătorii de vaci de lapte sau de carne, făcute publice de către ministrul agriculturii Petre Daea în exclusivitate pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro.

Dacă se cunoștea deja cuantumul sprijinului cuplat pentru bovinele de lapte și de carne, șeful de la Agricultură anunță, prin intermediul Agrointeligența – www.agrointel.ro, și ce bani vor primi crescătorii de bovine la Ajutorul Național Tranzitoriu. Atenție: vorbim despre ANT pentru lapte, dar și ANT pentru carne!

Iar noi, ca de fiecare dată, vă aducem informația în premieră, ca dumneavoastră, cititorii noștri fermieri să aflați primii, direct de la sursă, pe cale oficială, toate informațiile care au impact asupra activității dumneavoastră agricole!

Citiți și: 

ANUNȚ URIAȘ pentru TOȚI OIERII! S-a stabilit SUBVENȚIA PE CAP DE OAIE pe care o iau TOȚI CRESCĂTORII!

Subvenția pentru bovine pe care o va încasa un fermier în 2018 este cea aferentă anului de cerere 2017. Banii sunt plătiți de APIA din fonduri europene – sprijinul cuplat, sau de la bugetul de stat – ANT lapte și ANT carne. Pentru aceste scheme, cuantumurile au fost anunțate în euro, iar cursul de schimb este același – cel de referință impus de Uniunea Europeană, cursul Băncii Centrale Europene din 30 septembrie 2017, de 4,5993 lei pentru un euro.

SUBVENȚIILE APIA PENTRU BOVINE, LISTA FINALĂ

VACA DE LAPTE

Sprijin cuplat (SCZ): 442,0754 euro/cap de animal

Ajutorul Național Tranzitoriu ANT 7 lapte: 22,1885 euro/tonă de lapte livrat

Ajutorul Național Tranzitoriu ANT 8  carne: 88,6852 euro/cap de animal

VACA DE CARNE ȘI METIȘI

Sprijin cuplat (SCZ): 519, 9658 euro/cap de animal

Ajutorul Național Tranzitoriu ANT 8 carne: 88,6852 euro/cap de animal

Atenție! ANT carne și lapte se achită tuturor crescătorilor, indiferent de numărul de animale deținute, dar respectând data de referință din 2013. În cazul sprijinului cuplat, banii se achită numai pentru animalele din registrul genealogic, eligibile conform legislației naționale

Citiți și:

EXCLUSIV! SUBVENȚII APIA. Cuantumul ANT 1: 16 EURO/HA. Aflați și RESTUL SUMELOR pe SUPRAFAȚĂ!

În afară de sumele achitate pentru zootehnie, fermierii care cresc bovine primesc și subvențiile pentru suprafețele agricole lucrate sau pentru pășuni și pajiști permanente, conform celor declarate în cererea depusă la APIA în 2017.

După ce au fost aprobate de Guvernul României, plafoanele pentru ANT/cuantumurile ANTZ vor fi publicate și în Monitorul Oficial, dată după care APIA poate începe autorizarea la plată a fermierilor și pentru aceste scheme aferente anului de cerere 2017. Termenul limită pentru achitarea plăților directe este 30 iunie 2018.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


9 comentarii

  1. Daca nu mai detin numarul de bovine din anul 2015 se mai poate sa fac subventia,ca nu inteleg cum ca sunt bovine purtatoare de subventie chiar daca sunt vandute si mai detin doar o singura vaca?

Scrie un comentariu