Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

SUBVENȚII AGRICOLE 2018: Când începe DEPUNEREA CERERII UNICE LA APIA

Directorul general al Agenţiei de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură (APIA), anunț pentru fermierii care vor să ceară subvenții în Campania 2018! Adrian Pintea a fost prezent duminică, 14 ianuarie, la întâlnirea lunară organizată cu directorii Direcțiilor Agricole din toate județele României (DAJ) coordonată de ministrul agriculturii, Petre Daea și secretarul de stat, Daniel Botănoiu.

La ședința de lucru Adrian Pintea a făcut o scurtă prezentare a plăților efectuate în cadrul campaniei 2017. În același timp, Adrian Pintea a anunțat că la 1 martie va începe campania de depunere a cererilor de plată pentru anul acest an, campanie ce va fi finalizată la 15 mai, ca și în anul precedent, în acest sens apelând la sprijinul directorilor direcțiilor agricole să le transmită fermierilor să respecte programările făcute de specialiștii APIA din teritoriu.

La inițiativa ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, la ședință  a luat parte și Directorul General al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Radu Codruț Ștefănescu, care a prezentat pe scurt Programul Național de Cadastru și Carte Funciară și a făcut un apel la directorii DAJ să acorde sprijin specialiștilor ANCPI pentru a pune ordine în gestionarea terenurilor și a proprietăților situate în extravilanul României.

În continuare, au fost detaliate programele ce trebuie implementate în 2018, pentru a fi înțelese perfect de către toți reprezentanții din teritoriu ai MADR aflați în slujba fermierilor. Dintre acestea, menționăm programul de sprijin pentru lână, programul pentru tomate în spații protejate, care va continua și în 2018, programul pentru rasele Bazna și Mangalița etc.

În cadrul ședinței, o atenție deosebită a fost acordată Programului de sprijin pentru crescătorii de porci din rasele Bazna și Mangalița, recent aprobat în Ședință de Guvern, astfel încât toți cei prezenți să poată transmite detaliile implementării acestuia către fermierii interesați să se înscrie.

Totodată, au fost puse în discuție și restul măsurilor ce revin MADR din Programul de Guvernare pentru anul 2018 (pentru susținerea sectorului avicol, a raselor Bălțata Românească și Brună, a sectorului de creștere a bivolițelor, a sectorului acvaculturii, cel pentru încurajarea activităților din zona montană, cel pentru înființarea centrelor decolectare și procesare pentru legume/fructe/lână, cel pentru încurajarea agriculturii  ecologice etc.), astfel încât fiecare reprezentant din teritoriu să cunoască prioritățile avute în vedere și să contribuie la realizarea acestora.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


8 comentarii

  1. Fondurile UE pentru subventii le mutati dintrun cont in altul si va folositi de banii nostrii.Cei cu salariile asa de mari la trantorii de la stat degeaba mai ales cei din justitie care au nenorocit tara si care au salarii de 30.000 lei/luna,la fel si cei din procuratura?.Cei cu pensiile speciale date opresorilor care au furat si facut numai rele PCR CARE DEPASESC uneori 100.000 lei /luna.Cei cu atatia trantori la stat degeaba pe munca noastra iar noua care avem cheltuieli nu ne dati banii?.Domnule Daea daca nu esti lasat sa faci treaba dute onorabil ca si Tudose pe care la sacrificat partidul in locul lui Carmen Dan a lui Dragnea.De ce nu rezolvati odata cu porcii mistreti care distrug culturile la Sinca Noua si peste tot de este tara saraca?.De 6 ani si niciodata nu am primit despagubiri pentru pagubele facute de mistreti de ce????. Taranii care au muncit o viata intreaga vechime ,munca grea si folositoare ,zi lumina,au achitat datoriile de razboi la rusi,datoria externa a lui Ceausescu,au dat cote din toate ,au muncit rudimentar in satele necooperativizate de ce nu au 1 lei pensie macar????.Ce se facea tara daca acestia nu erau??.0785946491

  2. iar se aduna pe la portile Apia tot felul de masini bengoase cu oameni plini de aur cu brate de documente incomplete si vraiste. eu nu inteleg de ce nu se asociaza fermierii si sa angajeze un specialist sa le tina evidenta contabila si tot ce tina de documente iar fermierii sa isi vada de treaba lor in camp de tehnologii de animale etc .de avari ce sunt unii. miliardele de euro acordate cu titlu de subventii ajutoare ANTuri etc nu ajung in agricultura. mediile rurale sunt sarace nu sunt locuri de mynca. agricultura nu este motorul economiei sa ajute la dezvoltarea rurala. trebuie schimbate criteriile de acordare a subventiilor sa nu se mai acorde bani lichizi ci direct imputuri si utilaje. trebuie stimulata industria romaneasca de utilaje si de ce are nevoie agricultura de la ingrasaminte pana la seminte. acum tot ce se foloseste in agricultura este de import si banii merg afara in loc sa ramana aici sa creeze mii de locuri de munca sa vina inapoi toti cei plecati peste hotare.

  3. Vă lăudați ca ati dat subvenții, că a mers totul șnur și alții nu au luat niciun leu până acum. Si mai aveți un stil de a spune câte milioane de euro ați dat voi fermierilor, ce mă interesează pe mine ce sumă de bani ați luat voi de la UE unde sunt? eu n-am văzut nimic până acum în contul meu, i-ați luat voi pe toți și n-au mai ajuns și la noi?ce tot vă bateți cu pumnul în piept că faceți că dregeți sunteți mari șarlatani.

    1. Ce plati sa faca?dosarul meu inca e blocat…se dau bani la “fermierii” cu 2 hectare si se lauda ca nu stiu ce procent din fermieri au banii platiti.le duc animalele la guvern si le las acolo,sa le intretina ei…eu nu-mi mai permit

  4. Ba voi nici nu ati platit subventile la fermieri si vorbiti de depunerea cererilor parca dupa 15 ianuarie era vorba sa inceapa sa bage si la cei care au fost la control numai ziceti nimic nesimtitilor rusineee

Scrie un comentariu