Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

VESTE EXCELENTĂ! SUBVENȚIA care INTRĂ LA PLATĂ din ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ!

Directorul Agenţiei de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunță o nouă subvenție așteptată de foarte mulți producători agricoli, la plată începând din această săptămână.

Într-un interviu acordat pentru ZFLive, șeful agenției de plăți a declarat că începând din această săptămână fermierii primesc banii și pentru Ajutoarele Naționale Tranzitorii (ANT-uri), atât pentru vegetal cât și pentru zootehnie!

”Din plata finală s-au făcut deja plăți de 660 de milioane de euro. Iar din această săptămână se vor plăti subvențiile din Bugetul Național, până acum atât avansul cât și plățile regulare, s-au făcut din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA). Deci din bugetul național avem acel ANT 1 pentru culturile în teren arabil unde avem, pe lângă schemele de plăți directe, 16 euro pe hectar. Pentru In pentru fibră și Cânepă pentru fibră avem 6,66 euro pe hectar, ANT tutun avem  2.078,72 de euro pe hectar, ANT Hamei avem 423,11 euro pe hectar și ANT 6pentrun sfeclă de zahăr avem 72,69 de euro pe hectar. Mai departe avem avem și sumele care se acordă pentru sectorul zootehnie și anume ANT sectorul lapte unde acordăm 22,18 euro pe tonă de lapte. De asemenea, mai avem ajutorul național tranzitoriu pentru bovinele de carne care este 88,68 de euro pe cap de bovină, iar ajutorul național tranzitoriu pentru ovine și caprine care este de 5,75 euro pe cap de animal”,  a arătat Pintea.

Agrointeligența-www.agrointel.ro a publicat încă de ieri, duminică, 14 ianuarie, oficial aceste cuantumuri anunțate de ministrul agriculturii, Petre Daea, în exclusivitate pentru cititorii noștri.

Iată anunțul ministrului aici:

EXCLUSIV! SUBVENȚII APIA. Cuantumul ANT 1: 16 EURO/HA. Aflați și RESTUL SUMELOR pe SUPRAFAȚĂ!

ANUNȚ URIAȘ pentru TOȚI OIERII! S-a stabilit SUBVENȚIA PE CAP DE OAIE pe care o iau TOȚI CRESCĂTORII!

EXCLUSIV! ANT-urile pentru BOVINE 2018: Sumele de la APIA pe cap de VACĂ DE LAPTE ȘI VACĂ DE CARNE!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


7 comentarii

  1. Sint niste minciunosi Au facut plati doar la cei care au avut de incasat pina in 1250E Despre cei de la teledetectie nici nu mai vorbim Nu au primit nici bani nici lamuriri cind ar putea sa se intimple asta Doamna Roxana Dobre mai raspundea din cind in cind la comentariile noastre dar de un timp nu mai spune nimic Daca mergi la APIA si ceri informatii despre cei de la teledetectie toti ridica din umeri si se uita la tine ca la un parazit infestat cu nus ce boala Asteptam totusi un raspuns de la doamna Roxana Sintem multi fermieri care am fost la teledetectie si o parte din noi am contestat incercarea celor care s-au ocupat de gestionarea controlului Nu am mai primit nici un raspuns de nicaieri Exemplul la mine – din suprafata de 2 ha teren intabulat si declarat cu coordonate GPS CEI DE LA TELEDETECTIE AU GASIT DOAR 1,3ha CUM SE REZOLVA ASEMENEA SITUATII ???

    1. Nu ai in totalitate dreptate.Am 9 ha faneata , deci plata totala sub 1250 euro si transa a 2-a nu a intrat in cont. Acuma la minciunile lor ordinare gen …probleme soft , detectie si teledetectie , greva personal APIA…etc , pot baga si faptul ca nu are cine semna pt ca nu avem prim-ministru.Mi-e sila de astia. Asa se intampla cand faci afaceri cu statul. Am sa respect acest STAT exact asa cum ma respecta el.

  2. Pentru cei care au fos la control si teledetectie de ce nu spuneti nimic? Oare nu ar trebu sa stim si noi ceva despre cand ne vom primi banii? O sa-i vedem curand sau la sf.asteapta,pt c cei din 2016 care au avut control in iunie 2017 nu aveau banii in cont.

Scrie un comentariu