Ştiri agricole

PREMIERUL TUDOSE A DEMISIONAT! Ce se întâmplă cu GUVERNUL ROMÂNIEI!

Foto: www.adevarul.ro

În urma unei ședințe cu scântei la partid, Mihai Tudose a anunțat că demisionează din fotoliul de premier al României. Decizia acestui a venit după ce Comitetul Executiv al PSD a votat astăzi, luni – 15 ianuarie, retragerea sprijinului politic acordat Guvernului Tudose.

Primul care a ieșit din clădirea PSD a fost Ministrul Agriculturii Petre Daea. Acesta a confirmat votul de la partidul prezidat de Liviu Dragnea pentru schimbarea premierului Tudose. Astfel, la ieșire, Ministrul Agriculturii Petre Daea a declarat luni, după şedinţa Cex PSD, că s-a votat retragerea sprijinului politic acordat Guvernului Tudose.

S-a votat da. Este hotărârea structurii de partid. Eu intenţionez să merg acasă şi mâine dimineaţă să mă trezesc de noapte să merg la serviciu şi să văd”, a declarat ministrul Petre Daea, după şedinţa CEx.

Mihai Tudose: Merg la Guvern să îmi iau lucrurile. Acum relaţia cu Dragnea e bună

La scurt timp după ministrul Daea a ieșit și Mihai Tudose. Acesta a spus jurnaliștilor că pleacă cu fruntea sus din funcţia de premier şi spune că nu va asigura interimatul, după ce şedinţa CEx PSD a decis retragerea sprijinului politic. ”Plec cu fruntea sus. Colegiul a apreciat activitatea guvernamentale. Sunt vicepreşedinte şi nu am informaţii că se schimbă ceva”, a declarat Mihai Tudose, după ce şedinţa CEx PSD i-a retras sprijinul politic.

Numărul total de voturi exprimate a fost de 67, dintre care 59 pentru demitere, 4 pentru Mihai Tudose și 4 abțineri.

Întrebat care este acum relaţia cu Liviu Dragnea, Tudose a răspuns: ”Acum e bună, cea mai bună. Până acum tensionată, că asta e. Merge la Palatul Victoria să îmi iau lucrurile. Nu voi asigura interimatul”.

Liderii PSD se vor reuni marţi, 16 ianuarie, de la ora 11.00, pentru a stabili cine va fi propunerea pentru funcţia de premier în locul lui Tudose. Conform primelor informații, interimatul ar urma să fie asigurat de vicepremierul Paul Stănescu, senator PSD de Olt.

Sursă selectivă: www.mediafax.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu