Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

Subvenția pentru OIERI – RECALCULATĂ! Crescătorii vor lua MAI PUȚINI BANI!

Recalculare la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – APIA. Dacă inițial s-a anunțat că valoarea Ajutorului Național Tranzitoriu pentru ovine și caprine – ANT 9 a fost stabilită la 5,7568 euro/cap de animal, acum funcționarii APIA au revenit cu un nou cuantum, anunțat printr-un comunicat de presă.

Într-un comunicat de presă transmis astăzi redacției Agrointeligența – www.agrointel.ro, cuantumul pentru ANT 9 ovine/caprine este, de fapt, de 5,2407 euro/cap de animal! Adică o scădere de 0,5161 de euro, ceea ce, în lei, eroarea ajunge la 2,377 de lei pentru fiecare ovină sau caprină care beneficiază de acest sprijin de la bugetul de stat.

Scăderea cuantumului vine ca o nouă lovitură pentru crescătorii de ovine care se bucurau că și cei care nu au reușit să acceseze sprijinul cuplat, vor primi anul acesta un ANT mai mare. Acum, în loc ca sprijinul să depășească 26 de lei, funcționarii le vor vira în final numai 24,1325 lei/cap de animal!

Iată care sunt cuantumurile finale anunțate de APIA prin comunicat de presă, astăzi – marți – 16 ianuarie 2018!

Atenție! Chiar dacă valoarea subvențiilor anunțate de APIA este în euro, achitarea plăților se face în lei. Cursul care se aplică pentru ANT este de 4,5993 lei/euro, impus de Uniunea Europeană pentru plățile directe din anul de cerere 2017!

*Notă: Restul cuantumurilor anunțate inițial au rămas neschimbate. Singura modificare a valorii subvențiilor este cea la ANT ovine și caprine.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


2 comentarii

  1. daca iarna ar fi mai scurta domnilor conducatori,24 lei ar fi buni si astia dar sa tii 5 luni o oaie sau o capra pe stabulatie,nu ajung banii pe care ii produce toata vara chiar daca vinzi laptele si mielul,o sa spuneti sa ne luam animale de rasa,bine ar fi dar cu ce bani,sunt scumpe iar la finantari putini se baga.

  2. Mulțumim PSD, in anii ’60 partidul a confiscat munca (pamant, animale) unor țărani valoroşi, iar acum partidul este aproape de a distruge ultimele valori ancestrale ale mediului rural. Am incercat sa dau ingineria pentru a ma reîntoarce in satul meu, dar dupa primul cincinal regret ca am facut acest demers, insa ramân cu satisfacția sufletească ca am venit lângă munca străbunilor mei. Banatanu Ion

Scrie un comentariu