Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

LISTA APIA CU FERMIERII care au intrat LA PLATĂ ÎN FIECARE JUDEȚ!

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță oficial lista fermierilor care au intrat la plata subvențiilor!

Într-o comunicare remisă prin intermediul Agrointeligența-www.agrointel.ro, agenția de plăți a prezentat o situație la zi pe județe privind fermierii și schemele care au banii în conturi, atât pentru avans dar și pentru plata regulară. 

Potrivit agenției de plăți în conturile fermierilor a intrat suma de 1,529 miliarde euro reprezentând avans și plata regulară aferentă Campaniei 2017. Iată plățile pe județe prezentate oficial de APIA:

APIA precizează că pentru Campania 2017, APIA a autorizat la plată din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) și din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) următoarele scheme / măsuri:

 • Schema de Plată Unică pe Suprafață (SAPS);
 • Schema de Plată redistributivă;
 • Schema de plată pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu;
 • Schema simplificată pentru tinerii fermieri;
 • Sprijinul cuplat în sectorul zootehnic;
 • Măsura 10 – Agromediu și climă;
 • Măsura 11 – Agricultură ecologică;
 • Măsura 13 – Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri specifice;
 • Măsura 214 – Plăți de agromediu.

Plăţile finanțate din FEGA se efectuează la cursul de schimb de valutar stabilit de către Banca Centrală Europeană de 4,5993 lei pentru un euro, iar plăţile finanțate din FEADR la cursul de schimb valutar de 4,5390 lei pentru un euro.

Agenția de plăți reamintește că, în conformitate cu art.75, alin.1 din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013 al Parlamentului European și al Consiliului din 17 decembrie 2013 privind finanțarea, gestionarea și monitorizarea politicii agricole comune și de abrogare a Regulamentelor (CEE) nr. 352/78, (CE) nr. 165/94, (CE) nr. 2799/98, (CE) nr. 814/2000, (CE) nr. 1290/2005 și (CE) nr. 485/2008 ale Consiliului, plățile din cadrul schemelor de sprijin se fac în perioada 1 decembrie – 30 iunie a anului calendaristic următor.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


16 comentarii

 1. Mai ioane….dobitoc.. daca tot esti asa invidios pe agricultori si fermieri….nu te retine nimeni sa iti cumperi vreo 500 de oi si sa le ingrijesti…sa vezi si tu cum se munceste. …si apoi sa te vedem daca mai ai timp de scris comentarii prostesti toata ziua..

 2. Tare ne mai pricepem la rapoarte si cifre…ca pe timpul lui Ceausescu. Bani in cont 0 lei. Am 9 ha faneata, deci plata totala sub 1250 euro si 0 lei in cont pt transa a 2-a. Numai minciuni ordinare . Voi ne luati de prosti…

 3. Subventia e subventie,nu e venit.Si vine in ajutorul celor ce vor si practica o activitate subventionata nu a celor ce stau pe sant sa vada cine mai trece prin fata lor. Si apropo de capra vecinului…..Agricultura subventionata e urmarita periodic,pe fiacre sezon prin satelit…deci la fata locului.Numai cand nu bate poza cu mireasa se fac descinderi la vecinii cu capre.

 4. Ok,noi cei de la controlul teledetectie pe care lista suntem,ne_am saturat de asteptet ne bat bancile in poarta avem rate de platit de pe urma utilajelor,cind vin reinterpretarile,macar daca primeam avansul….rusine

 5. Nici în Olt nici o tranşă !Am fost pe 4 dec. la apia Slatina şi mi sa spus că m-au autorizat la plată şi intră banii în 2,3 zile!Se fac aproape 2 luni şi eu am în cont 0 lei.!Sunt nişte oameni de nimic !Te mint în fată .Nu au pic de demnitate !
  RUŞINE APIA OLT !

 6. Nici eu nu am primit niciun leu pana acum nici o transa nimiccc zero bani zero lei sunt din jud constanta ne tine cu vrajeala ca suntem la control pe foarte multi dintre noi ar trebui sa mergem sa protestam ca vad ca isi bat joc de noi rusineee jos cu voi nu su nu sunteti buni de nimic doar minciuni atat

 7. cum sa acorzi unor profitori care nu au niciun fel de treaba cu agricultura subventii. trebuie niste criterii clare de acordare a subventiilor. nu poti acorda subventii unor pensionari care pri orice fel de mijloace se eschiveaza de la plata tuturor impozitelor. agricultura este gaura neagra a bugetului. se pompeaza miliarde de euro fara sa creeze plus valoare locuri de munca viitori pensionari . nimeni nu stie exact cat se produce . evaziunea si munca la negru genereaza pierderi de miliarde de euro.

  1. Esti un dobitoc !Ferma poate fi pe numele pensionarului ,şi să muncescă copii care sunt mai multi şi să nu facă supărare o are pe numele lui . Nu are nici o legătură subventia cu pensia !!!

 8. 1,529 miliarde de euro reprezentand avansul ……
  Dumnezeule mare unde se duc acesti bani ? subventiile incurajeaza nemunca ca nu se pun conditii la acordarea lor. duci un brat de acte la apia si primesti subventii in teren e jale nimeni nu controleaza . controalele clasice din teren lipsesc cu desavarsire. subventiile nu ajung in agricultura . acesti bani nu dezvolta deloc meediile rurale. trebuie transformati in vauchere sau cupoane agricole. eu stiu ca orice venit din RO trebuie impozitat la fel si subventiile trebuiesc impozitate. agricultura este f ajutata dar saracia cea mai mare este in mediile rurale de ce ? daca tot se pompeaza miliarde de euro. cine primeste subventii sa aiba angajati cu caracter permanent in functie de suprafata daca nu sa nu mai primeasca nici un leu din partea statului. agrucultura se face numai cu oameni la negru. se plang fermierii ca nu gasesc forta de munca da nimeni nu spune ca vor zilieri pentru perioade f scurte de timp si zilierul ce sa faca in rest sa astepte sa se milogeasca de fermier. notiunea de zilier trebuue sa dispara ca acesti oameni vor si ei garantia locului stabil de munca vor un venit permanent la fel cum fermierii primesc tot felul de ajutoare facilitati din partea statului si subventii de tot felul cum ar fi ” Gasca cu gat rosu ” .

 9. Dupa ce am vazut si listele pe judete eu nu mai inteleg nimic,fiindca contul este gol,chiar daca spuneti ca sa platit la 78% in Olt.Ce se intampla si unde or fi banii eu nu stiu!

Scrie un comentariu