Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

DOCUMENT ÎN VIGOARE! TERMENELE APIA la care SE PLĂTESC SUBVENȚIILE!

Fermierii primesc garanții că vor avea banii din subvenții în conturi la timp. Un document oficial al Ministerului Agriculturii, semnat de ministrul Petre Daea, arată clar calendarul care trebuie respectat cu strictețe pentru Campania 2018 de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). 

Ministrul agriculturii vrea să respecte cu strictețe în Campania 2018 o serie de termene care să le aducă banii la timp în conturi fermierilor. Pe pagina oficială a Ministerului Agriculturii a fost publicat un document aprobat și semnat de șeful de la agricultură care arată care sunt datele la care APIA trebuie să primească cererea unică de plată, să efectueze controalele în teren, să plătească avansul din subvenții dar și să vireze sumele finale de plată.

Ordin nr. 15 din 17 ianuarie 2018 privind stabilirea modalității de coordonare a implementării schemelor de plăți directe și a ajutoarelor nationale tranzitorii care se aplică în agricultură, la nivelul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și al Agenției de Plăți și lntervenție pentru Agricultură prevede următoarele termene pentru subvenții:

Reamintim că ministrul agriculturii, Petre Daea, a declarat duminică, 14 ianuarie, la emisiunea Viața Satului că prioritatea în 2018 rămâne ”acordarea la timp a subvențiilor în agricultură”. Ministrul Daea a arătat că anul trecut s-a reușit ”plata la timp a subvențiilor pentru toți fermierii”. Iar cel mai important element l-a reprezentat depunderea cererilor la APIA în termenul stabilit inițial, până la 15 mai, fără nici o zi de prelungire.

Plata la timp a subvențiilor s-a făcut cu un ”efort formidabil, am construit prin act normativ modul în care putem implementa, disciplina în acțiune și susținută printr-un efort zilnic, chiar și în zilele de sărbătoare și de repaus să putem confirma prin fapte ce ne-am propus pentru a sprijini necondiționat fermierii”, a spus ministrul Petre Daea.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


10 comentarii

  1. Cand dati, ma nenorocitilor, banii celor pe care i-ati bagat in esantionunul de control? Na va rusine sa discriminati? De ce unii sa aiba banii la timp si altii sa se chinuie pe sec, sa stagneze in timp ce altii investesc banii din subventii? De ce creati concurenta neloiala, oameni fara caracter ce sunteti!

  2. In Maramures nu sa dat macar nici prima transa de banii, 0 lei in cont, sa va fie rusine! Va mai faceti planuri pentru anul acesta da nu ati fost in stare sa achitati pe anul 2017.

  3. nu maisunt raspunsuri, probabil alta intrebare. cand se vor da banii?avem datorii la furnizorii de seminte si ingrasaminte,este nevoie de aprovizionari in primavara,cum facem fata?

  4. nu santeti voi de vina care postati pe aici…(agrointeligenta)…petre daia ne minte ca pe oaia care nu vede graunta…am 5 vaci 4h teren am picat la teledetectie niciun leut pana la ora asta…anvart banii la pensionari si bugetari alta explicatie nu gasesc….cand or iesi 5mil de pensionari +1.5mil an strada atunci sa vezi frate…sa al stergeti si pe asta ==

  5. Buna seara domnule ministru eu sunt un mic fiermier din jud.Botosani si pana in prezent nu am primit nici un leu in cont spunadumi ca am de incasat mai mult de 1250 euro si de aceia nu am putut intra la plata pana acuma dar deacuma pot intra la plata si eu astept un raspuns de la cineva

  6. Buna ziua am si eu o întrebare cei care suntem la control pe teren ., teledetecție cind promim bani ? Specific faptul ca sunt o ferma din județul buzau si sunt la control pe teren de 4 ani consecutivi si de fiecare data am primit Bani in primăvara adică in jurul luni mai. Anul acesta e o situație destul de gravă pt ca avem destule datori acumulate din ani anteriori rate la bănci si leasinguri si deja am intirziat cu plata lor data scadentă fiind 17 dec anul 2017. Ce facem dom ministru Adeverințe nu am mai putut Lua , de unde ne plătim datoriile ????

Scrie un comentariu