Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

EXCLUSIV! APIA a început PLATA ANT-urilor! Ce sume S-AU VIRAT ASTĂZI și când ajung BANII ÎN CONTURI!

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) s-a ținut de cuvânt! Plata subvențiilor pentru Ajutoarele Naționale Tranzitorii (ANT-uri) a început astăzi, 18 ianuarie, așa cum a anunțat directorul agenției de plăți, Adrian Pintea, dar și șeful de la agricultură, ministrul Petre Daea. Agrointeligența-www.agrointel.ro vă spune ce sumă a fost autorizată la plată în prima zi de achitarea a banilor! 

Directorul general al APIA, Adrian Pintea, a confirmat pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro că  au început plățile și pentru fermierii care așteaptă ANT-urile.

”Astazi 18 ianuarie am autorizat pentru plata finală 33.606 de fermieri cu suma de 51,95 milioane de euro. Vestea bună este că, așa cum am anunțat, ne-am ținut de cuvânt și am început plata și pentru ANT-uri. Astfel, din totalul de 51,95 milioane de euro ANT reprezinta 16,02 milioane de euro”, a explicat directorul agenției de plăți.

Pentru ANT-uri banii ajung efectiv în conturile fermierilor în termen de circa de trei zile.

APIA a recent că suma totală autorizată la plată reprezentând avans și plata regulară aferentă Campaniei 2017, este de 1,586 miliarde euro.

Campania 2017, APIA a autorizat la plată din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) și din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) următoarele scheme / măsuri:
-Schema de Plată Unică pe Suprafață (SAPS);
-Schema de Plată redistributivă;
-Schema de plată pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu;
-Schema simplificată pentru tinerii fermieri;
-Sprijinul cuplat în sectorul zootehnic;
-Măsura 10 – Agromediu și climă;
-Măsura 11 – Agricultură ecologică;
-Măsura 13 – Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri specifice;
-Măsura 214 – Plăți de agromediu.

Iar de astăzi de adaugă și ANT-urile pentru vegetal și zootehnie.

Plăţile finanțate din FEGA se efectuează la cursul de schimb de valutar stabilit de către Banca Centrală Europeană de 4,5993 lei pentru un euro, iar plăţile finanțate din FEADR la cursul de schimb valutar de 4,5390 lei pentru un euro.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


8 comentarii

  1. Sunt din Dolj si nu am primit decit avans la doua masuri unde sunt restul domnule ministru,de ce una se vorbeste si alta se face,si ANT anul trecut a fost 26euro iar acum spuneti 16.De ce va bateti joc de popor???

  2. APIA s-a tinut de cuvant, AFIR da cuvintul si AM PNDR cea care coordonneaza face curat. NImic nu spuneti de stimulentele platite din bugetul UE? Interesant cum d-nul Potor abordeaza lucrurile. Ca toate celelalte genii venite la putere din sfera AFIR. Concret stimulente ioc la APIA pentru ca au indraznit sa iasa-n strada, stimulente canci la AM PNDR pentru ca astia trebuie sa munceasca si uraaaa AFIR e cu banu deci trebuie sa ia si stimulentu.

Scrie un comentariu