Creșterea animalelorŞtiri agricole

APLICAȚIA care calculează GREUTATEA TAURINELOR…DIN POZE!

O echipă de ITiști din Ungaria au lansat aplicația pentru cântărirea taurinelor...din poze (foto: https://www.agrarszektor.hu)

Cântărirea vitelor dă mari bătăi de cap crescătorilor de animale. O companie maghiară a lansat recent o aplicație performantă care permite fermierului să afle pe loc greutatea taurinelor sale aflate în fermă sau chiar pe pășune.

Această aplicație denumită Beefie se utilizează de fotografii pentru a calcula greutatea animalului aflat în adăpost sau chiar pe pășune.

Aplicația Beefie a fost dezvoltată de compania Agroninja și poate fi utilizată oriunde, fără a necesita existența unei conexiuni de internet. În plus, datele pot fi stocate și, când există internet, se pot transmite pe e-mail pentru introducerea lor în sistemul fermei de monitorizare a efectivului.

Pentru a afla greutatea unui animal, aplicația utilizează un sistem complex, dezvoltat pe un principiu similar cu cel al senzorilor de măsurare a distanțelor. Acuratețea datelor este dată de faptul că aplicația ia în calcul mai multe elemente precum rasa taurinei, sexul și vârsta acesteia.

O mare importanță o are calitatea imaginii, pentru realizarea acestora fiind recomandată o distanță de 4-6 metri față de bovină, dar și realizarea acesteia dintr-un unghi perpendicular. De precizat că Beefie poate analiza greutatea unui animal chiar și când acesta este în mișcare pe pașune.

Abia lansată, aplicația va putea fi utilizată pe telefoanele care funcționează cu sistemul Android. Beefie este considerată ca fiind una dintre aplicațiile start-up care vor avea un succes mare în rândul fermierilor pentru că îi scutește pe aceștia de bătăile de cap legate de cântărirea animalelor și urmărirea evoluției lor.

Mai multe detalii despre Beefie găsiți pe site-ul dezvoltatorului: www.agroninja.com, iar după completarea formularului de pe site, un reprezentant al companiei vă va contacta pentru a stabili restul detaliilor. De precizat că la acest moment, deși a fost lansată, aplicația este încă în căutarea unor distribuitori care să poată intermedia vânzarea softului în ferme.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu