Ştiri agricole

COLABORARE între FERMIERII ROMÂNI și cei SPANIOLI? Liderul PRO AGRO deschide CALEA NEGOCIERILOR!

Delegație a Federației Naționale PRO AGRO – vizită importantă în Spania! Președintele PRO AGRO, Emil Dumitru, alături de directorul executiv al Asociației HOLTEIN.RO, Ionuț Lupu, și de reprezentantul APCPR (Asociația Crescătorilor de Porci din Români), fostul deputat George Scarlat, au deschis calea negocierilor pentru o colaborare între fermierii români și cei din Spania.

Liderii PRO AGRO s-au întâlnit cu conducerea celei mai puternice organizații agricole din Spania, dar și cu Excelența Sa Gabriela Dancău, Ambasadoarea României în Spania, pentru a găsi împreună soluțiile ca și românii din Diaspora să acceseze fonduri europene pentru a-și înființa o afacere agricolă acasă, în România.

Delegația PRO AGRO s-a întalnit la Madrid cu Asociația agrară a tinerilor agricultori (ASAJA). ASAJA este cea mai mare și puternică organizație profesională agrară din Spania cu peste 250.000 de agricultori afiliați, care reprezintă peste 60% din producția agricolă a Spaniei”, arată conducerea PRO AGRO pe pagina de Facebook a organizației.

Liderii PRO AGRO au avut întâlniri și la Federația Asociațiilor producătorilor si exportatorilor de legume și fructe din Spania- FEPEX.  ”Tema principală a discuțiilor a fost poziția Federatiei reprezentative din Spania față de viitoarea PPolitică Agricolă Comună – PAC, precum și modul de organizare și funcționare a Organizațiilor profesionale din agricultură și industrie alimentară din Spania”, potrivit comunicării PRO AGRO.

Delegația organizației reprezentative din agricultura românească a avut și o întâlnire cu ES Gabriela Dancău, Ambasadoarea țării noastre în Spania, discuțiile cu diplomatul român având drept scop găsirea unor soluții de stimulare a reîntoarcerii conaționalilor noștri în România. ”În Spania există cea mai mare comunitate de români, iar Federația Națională PRO AGRO dorește să se implice în mod direct, ca cetățenii care au dobândit experiență în agricultură și industrie alimentară, să poata accesa fonduri europene prin Programul Național de Dezvoltare Rurală – PNDR, pentru a putea dezvolta propriile afaceri în România”, se mai arată în comunicarea PRO AGRO.

Delegația Federației Naționale PRO AGRO urmează ca, în cadrul vizitei în Spania, să mai aibă întâlniri și cu alte organizații profesionale din agricultura și industria alimentară din acesta vest-european.

Federația Națională PRO AGRO este preocupată de viitorul agricultorilor români și de subvențiile după anul 2020 și credem că astfel de întâlniri ne vor ajuta să înțelegem mai bine ce își doresc alte țări și să avem puncte comune de negociere pe viitor”, se încheie comunicarea organizației profesionale din agricultura românească.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu