Ştiri agricole

ORAȘUL DIN ROMÂNIA în care VACILE MAIDANEZE MOR DE FOAME: „Le dăm pâine, dar ABIA MAI MERG”

Vaci abandonate care mănâncă de la ghenele de gunoi dintre blocuri. O imagine dezolantă într-un oraș din România unde mai multe taurine au rămas fără stăpân și se chinuie să supraviețuiască. Își caută singure de mâncare, mai primesc și de la oameni, însă starea lor de sănătate este precară, iar gerul din ultimele zile le-a afectat vizibil.

Scene dezolante în oraşul Lupeni, unde trăiesc vaci maidaneze. Conform jurnaliștilor de la Știrile Pro TV, bietele animale umblă libere printre blocuri, de ani de zile, însă acum, odată cu lăsarea gerului, se strâng la tomberoanele de gunoi, singura lor sursă de hrană.

Stăpânul le-a abandonat, iar amenzile pe care le-a primit nu l-au făcut să-şi schimbe atitudinea.

Vacile maidaneze au fost văzute pentru prima dată printre blocuri în urmă cu trei ierni. Erau doar câteva, dar între timp şeptelul a crescut. Cel mai greu le este iarna, când sunt minus 10 -15 grade. Când şi când unora li se face milă de ele.

Citiți întreg reportajul pe www.stirileprotv.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


13 comentarii

  1. Cu cine pot vorbi sant din Jud DB sint interesat pentru animale,nu am o ferma mare dar gasesc loc si pentru ele sa le pjn pe picioare si sa poata sta la adaposti cai pacat sa stea afara pe tinpul asta.Dragos0722724859

  2. Bună seara.sunt un fermier din județul Iași și as fi interesat de animalutele alea fără stapan și slăbite. Mă descurc cu transportul.rog seriozitate.

  3. Poate Dumnezeu o să facă să mi le dați mie nu aveți ce duce la abator sunt prea slabe și necăjite de aseară de cînd am văzut știrile nu pot sa dorm de mila lor cum pot fi uni oameni

  4. Sunt o femeie din Bistrița Năsăud și măr interesa daca nu le-ar da mie nu am transport dar am inima și ar fi foarte îngrijite as da lapte și la nevoiași am nutreț și grajd pentru ele nu le-aș lua pentru afaceri cum fac alți depinde de voi daca mi le dați mulțumesc Nr meu de tel este 0747479368

  5. Detin microferma in jud.Olt. Sunt interesat sa preiau vacutele. Am nutret destul pentru ele. Daca nu sunt alimentate bine si nu sunt adapate cu apa mai calduta, racesc si greu isi mai revin si cu costuri mari.

  6. Detin microferma in judetul olt. Sunt interesat de acele vaci. Va rog lasati-mi un mesaj, unde le gasesc. Este pacat de ele .Este foarte frig si daca nu sunt hranite si adapate cu apa mai calduta, racesc si v-a fi foarte greu sa le mai facem bine.

  7. am o micro ferma in loc Tamasi jud Bacau si anul acesta vroiam sa achizitionez o vacuta doua pt familie daca este poaibil m ar interesa sa preiau 2 dintre ele sau chiar in totalitate. va multumesc.

Scrie un comentariu