Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

FERMIERII NOTIFICAȚI pentru SUBVENȚII! ANUNȚUL unui ȘEF APIA pentru PRODUCĂTORII AGRICOLI!

Fermierii care primesc subvenții de la agenția de plăți, notificați oficial. În acesta perioadă producătorii agricoli așteaptă banii în conturi, dar Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) mai are de clarificat unele declarații din cererea unică. 

Șeful Serviciu autorizare plăţi în cadrul APIA Maramureş,  ing. Mihai Matiaş, a declarat pentru o publicație locală că pentru plata finală fermierii vor primi o serie de notificări acasă, având în vedere unele neconformităţi, nereguli constatate în controlul administrativ.

„(…) Vreau să menţionez însă că la plăţile finale beneficiarii vor primi o serie de notificări acasă, având în vedere unele neconformităţi, nereguli constatate în controlul administrativ. Fermierii trebuie să dea curs acestor înştiinţări şi să meargă cu clarificări la colegii noştri din teritoriu, la responsabilii de dosar, ca să poată intra cât de repede pe listele de plată şi să primească banii cât de repede”, a arătat specialistul APIA pentru www.graiul.ro.

Acesta a atras atenția fermierilor că regulile pentru subvenții sunt restrictive toate deciziile luându-se la nivel de calculator. ”Totul se face din calculator, deci absolut toate luările de decizii se iau pe calculator, aşa că nu există nici un pic de subiectivism. Mulţi fermieri vin la responsabilii de dosar şi insistă ca să facă, să dreagă, să aducă de la medic nu ştiu ce adeverinţe, hârtii, dar aşa nu se mai poate. Într-adevăr acum este totul puţin mai restrictiv, ca dovadă fiind şi numărul de debite pe care le avem la ora actuală înregistrate la APIA”, a mai arătat ing. Mihai Matiaş.

Reamintim că APIA a început plata finală pe 4 decembrie, atât pentru fermierii care au luat avans din subvebții cât și pentru cei care nu au încasat niciun ban. Termenul limită pentru plata banilor europeni este 30 iunie 2018.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


4 comentarii

  1. Am fost de două ori la APIA Dolj și nu am probleme cu dosarul. Prima oară am fost în noiembrie anul trecut și mi-au zis că o să intre banii până în sărbători. Nu a intrat niciun leu. Acum o săptămână am fost din nou și mi-au zis că o să intre în februarie. Este o bătaie de joc. Nu am luat nimic până acum de când au început să intre banii adică din octombrie anul trecut.Și alții văd că vorbesc de a doua sau de a treia tranșă!!!!!!!!!!!!!sau alții au luat toti banii???????????? Rușine. Nu trăim toți în această țară? Sau unii sunt mai speciali și în agricultură? Și totuși am o nelămurire. Cine a creat problemele cu dosarele celor care au probleme? Eu cred că nu țăranul, tot ei le creează pe cârca noastră. Dar ei au luat banii tot pe cârca noastră. Țăranul prost mai poate aștepta că nu se prinde. Niște șarlatani!

  2. Sunt din dolj, am 40 ha si am primit doar 13000 lei,restul cando sa-i primesc???daca stie cineva sa mi spuna si mie,va rog frumos mentionez cainfiecare an sunt la control

    1. Mergeţi la sediul APIA unde aţi depus actele,la responsabilul de dosarul dvs.,iar acesta trebuie să ştie care e situaţia dosarului dvs.

Scrie un comentariu