Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

ȘEF APIA dezvăluie LISTA FERMIERILOR care intră ACUM LA PLATA SUBVENȚIILOR!

Plăți la foc continuu pentru fermieri. Producătorii agricoli încep să confirme că au primit banii în conturi și pentru cele mai noi scheme anunțate de agenția de plăți adică Ajutoarele Naționale Tranzitorii (ANT-uri) atât pentru vegetal dar și zootehnic. Șeful APIA Bistrița-Năsăud, Emil Scurtu, spune că nu crede că luna martie va prinde fermierii fără banii în conturi. 

Emil Scurtu a explicat că pe lista fermierilor pentru care se fac plăți la ora actuală se află fermierii care trebuie să primească Ajutorul Național Tranzitoriu (ANT) pentru culturile în câmp dar și banii pentru bovine și ovine/caprine.

”Deja sunt făcute vreo 10 liste de plată, cu 2.000 de fermieri iar zilele acestea îi finalizăm pe toți. S-au făcut foarte multe plăți până la ora actuală. Eu consder că 1 martie nu se va prinde cu fermieri neplătiți”, a arătat șeful APIA Bistrița-Năsăud pentru Timp Online.

Acesta a mai precizat că la nivel de centru județean s-au făcut plăți în conturile fermierilor de 40.000 de milioane euro, aferente Campaniei 2017. Potrivit șefului APIA Bistrița-Năsăud, cei mai mulți fermieri care au primit banii sunt agricolutori mici dar banii au fost virați și către 350 de producători agricoli din județ care lucrează suprafețe ce depășesc 50 de hectare.

Și la Mureș fermierii au primit banii

Aproximativ 80% dintre fermierii care au depus cereri în anul 2017 pentru schemele de plată pe suprafaţă şi în sectorul zootehnic şi-au primit banii, a anunţat marţi, directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Mureş, Ovidiu Săvâşcă.

„S-au efectuat plăţi pentru aproximativ 80% din fermierii care au depus cerere în campania 2017, vorbim aici de plata regulară, plăţi care încep la 1 decembrie şi care au ca termen de finalizare, conform regulamentelor europene, 30 iunie 2018. Noi ne străduim, dat fiind procentul destul de consistent din 100%, noi ne străduim ca, cel târziu până în data de 31 martie, aşa cum este stabilit la nivel naţional prin ordin al ministrului, să finalizăm plăţile”, a arătat Ovidiu Săvâşcă, potrivit www.zi-de-zi.ro.

Şeful APIA Mureş a precizat că diferenţa de 20% dintre fermierii care nu au primit încă banii este reprezentată de fermierii care au fost selectaţi la controlul prin teledetecţie, pentru care se aşteaptă rezultatele, însă există şi fermieri care au anumite erori blocate în sistem.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


12 comentarii

 1. Sunteti penibii! cum adica sa intre rezultatele in sistem?care sistem? sa venm noi femieriii sa la intrducem?Cei cu controlul nu au si ei niste termene clare ?parca am fi la gradinita!renuntati la ei si lucrati cu altii!Din 15 ianuarie tot asteptam intrarea rezultatelor in sistem rusina!

 2. De ce APIA nu ne spune oare care sunt criteriile de stabilire a ordinii de intrare la plata???? Are vreun interes sa nu stim? Faceti un sondaj sa vedeti citi fermieri cu mai mult de 1000 ha au primit subventiile si citi fermieri cu mai multe animale au primit subventiile. Pres. LAPAR il tot lauda pe ministru, oare de ce?

 3. În Mehedinti-Gorj cei ce au fost ,,La control” nici acum nu au primit nimic(nici avans, nici lichidare, nici vreo instiintare despre bruma de bani recalculata. 2017 este al doi-lea an ,, de control”consecutiv…Oare la anul va fi al trei-lea? Dar cu atâta lauda de sine…suntem foarte multi care înțelegem de ce.

 4. De ce au fermierii care au fost la control pe teren “cartonas galben”? Mi s-a spus de la Apia ca toti cei care au fost pe esantionul de control avem cartonas galben si inca nu se pune problema sa intram la plata. De ce??? Controalele s-au incheiat de mult… ni s-a platit avansul… si acum stam si asteptam pomana statului? De ce?

  1. Nici eu nu am primit nimic…nici macar avans.
   Cintroalele sut gata… dar apia central nu se tinchisesc sa ne dea drepturile.
   Nesimtiti si Mincinosi.

Scrie un comentariu