Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

PLĂȚI APIA: Fermierii care vor subvenții, OBLIGAȚI SĂ SE ÎNSCRIE LA ANAF!

Subvenții numai pentru fermierii care sunt în scriși în Registrul contribuabililor/plătitorilor, organizat de Agenția Națională de Administrare Fiscală. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale modifică regulile de eligibilitate pentru accesarea subvențiilor APIA, iar una dintre schimbările importante vizează definiția fermierului activ.

Începând cu anul de cerere 2019, statutul de fermier activ se stabilește și prin verificarea înregistrării persoanelor fizice și juridice, și a formelor asociative de persoane fizice sau juridice, pentru activitățile lor agricole, în Registrul contribuabililor/plătitorilor, organizat de Agenția Națională de Administrare Fiscală, potrivit art. 91 din Codul de procedura fiscală, aprobat prin Legea nr. 207/2015, în sensul prevederilor art. 3, pct. 3 alin. (a) din Regulamentul (UE) 2017/2393 al Parlamentului European și al Consiliului din 13 decembrie 2017 de modificare a Regulamentelor (UE) nr. 1305/2013 privind sprijinul pentru dezvoltare rurală acordat din Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală (FEADR), (UE) nr. 1306/2013 privind finanțarea, gestionarea și monitorizarea politicii agricole comune, (UE) nr. 1307/ 2013 de stabilire a unor norme privind plățile directe acordate fermierilor prin scheme de sprijin în cadrul politicii agricole comune, (UE) nr. 1308/ 2013 de instituire a unei organizări comune a piețelor produselor agricole și (UE) nr. 652/2014 de stabilire a unor dispoziții pentru gestionarea cheltuielilor privind lanțul alimentar, sănătatea și bunăstarea animalelor, precum și sănătatea plantelor și materialul de reproducere a plantelor”, se arată în proiectul de act normativ publicat pe site-ul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Noua măsură va avea impact mai ales în sectorul de creștere a ovinelor unde o mare parte dintre beneficiarii de subvenții agricole nu sunt fiscalizați și, în prezent, fac dovada activităților agricole pe baza documentelor suplimentare impuse de definiția de fermier activ.

În afară de această schimbare, regulile pentru fermierul activ rămân valabile la fel ca și în anul de cerere 2017.

Atenție! Noua definiție a fermierului activ intră în vigoare din 2019!

Citiți și:

APIA – PLATA PE ÎNVERZIRE: Condițiile pe care fermierii TREBUIE SĂ LE RESPECTE ÎN ACEST AN!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


18 comentarii

 1. Erau impozitate si inainte persoanele care munceau peste 2ha de teren, iar Ion pare un postaci angajat care la fiecare articol nu pierde ocazia sa arunce cu noroi in cei care muncesc,ar vrea ca cel care este batut de soare toata vara pe camp, toamna cand vinde recolta si ramane cu ceva castig sa il doneze lui nu sa isi ia o masina sau un utilaj.

 2. „(3a) În plus față de alineatele (1), (2) și (3), statele membre pot decide că nu se acordă plăți directe
  fermierilor care nu sunt înregistrați, pentru activitățile lor agricole, într-un registru fiscal sau de securitate socială
  național.”;
  Ce spune Art. 3 ,pct. 3a ,din Regulamentul UE 2017/2393 ?
  Guvern de tot KKT-ul ,vor sa acopere gaurile din buget cu banii oferiti de UE ca ajutor.RUSINE !!!!!

 3. Sa fie foarte clar CE prin regulamentele mai sus invocate se initiatorii acestei taxe nu leaga acordarea subventiilor de plata taxelor catre autoritatile statului ( centrale, locale,…).
  Se vede din cosmos cit sunt de disperati dupa bani ,si recurg la minciuni de genul …” ne cere CE, UE,” miine poimiine vor inventa alti solicitanti desi ei rogumite se opun din rasputeri,; rusinica.

 4. Cum sa fie masura buna ma sunteti tampiti? Pai daca nu comercializez productia deloc ci o folosesc pentru mine, pentru a-mi hrani animalele din curte, nefiind vorba de valoare adaugata sau profit, pe ce dracu sa platesc impozit, ca pe teren deja platesc 50 de lei la hectar. Adica ce? Sa produc cereale cu destinatie personala pe propriul teren este un privilegiu? De ce pentru ca am cerut subventie ? Adica (exemplu) daca iau subventie pe doua hectare 1600 de lei, vine statu sa ceara CAS,CASS si impozit 10%? Este noroiul mintii ? Masura asta sa fie destina strict marilor fermieri straini(peste 500 Ha) care vin sa mulga subventii de 220 Euro la hectar, nu fermierilor mici care abea reusesc sa isi faca necesarul cerealier pentru gospodarie. Ca la noi la nimeni.

  1. Nimeni nu va ia impozit si CAS daca aveţi de exemplu 2 ha de porumb . Ce depăşeşte pragul de 2 ha cu porumb sunt supuse impozitării.

  2. Sa vedem mai întai ce este şi cu acest registru şi apoi mai discutăm. Ştiam că, acordarea subvenţiile din FEGA nu sunt condiţionate de plata sau neplata obligaţiilor fiscale.

 5. ciocoii astia care trag ptr ei cauta orice mijloc sa se eschiveze de la plata oricarui impozit. ciocoii astia care ne rad in nas si ne trimit la munca parca numai ei muncesc ceilalti stam si dormim .alo dlor ciocoi un om sarac se imprumuta 35 -40 ani in banca ptr o amarata de locuinta iar voi aveti miliarde in conturi dupa un an record ca asta. sa se ia la verificat fiecare fermier in parte decand au fost acordate subventiile si pusi sa plateasca impozite pe banii acordati si nefiscalizati. cu cine au lucrat ei terenurile daca nu au avut inregistrat niciun contract de munca. unii fermieri mai sunt su angajati ai statului si cumuleaza salariile babane de la stat cu subventiile . tineriu nostri termina scoli si nu au unde lucra iar daca gasesc ceva de lucru pe salarii mizerii si contrar pregatirii lor. sunt plecati peste 6 milioane de romani din tara . de ce ?

  1. Tu, cred ca esti un sarac lipit care locuiesti la periferie si ai tipologia invidiosului prost tipic. Tara ar fi mai buna daca ar fi mai putini ca tine pe aici. Pariez ca nu ai nici macar un Ar de teren. Iesi !

 6. Oameni buni e bine pentru ca sunt persoane fizice care lucrează mai mult teren decât unele firme lucrează cu sutele de hectare și alți cu 20-30 hectare au firme și plătesc trebuie sa plătim toți la fel

 7. sunt fermieri care lucreaza suprafete mari sub forma de pfa sai Intreprndere individuala (II) si nu platesc un leu impozit dar Apia le vireaza in conturi miliarde subventia este venit si ca orice venit trebuie impoxitat cu 16%. fermierii au limuzine stau in vile isi fac concefdii in afara si tot felul de capricii de pe spatele si de pe terenul taranilor vai de capul lor . Necorelarea anaf itm apia au dus la imbogatirea fermierulor si saracirea mediului rural.

  1. No vezi cat esti de cretin ?! te legi ca au aia limuzine, vile si merg in concedii. Pai da ma pentru ca aia au avut cap si au stiut sa il foloseasca nu ca tine care astepti sa iti ploua in gura. Te roade ca tu nu ai limuzina,vila si nu poti merge in concedii… Pai daca esti PROST ?!!

 8. asa si trebuie . cine incaseaza subventie sa fie trecut prin Anaf si Itm. bunicii mei au muncit terenurile o viata si nu au primit 1 leu subventie si nu s au plans la nimeni cu pensii de CAP nu au renuntat niciodata. acum fermierii primesc subventii bani nemeritat ajutoare sociale care nu ajung in agricultura. un exemplu clar un PFA cu peste 200 ha la Apia incaseaza subventii ajutoare de tot felul si nu au avut un angajat niciodata impozitele la primarii si le platesc oamenii el lucrea za la negru in campanii in zona e un adevarat miliardar mana in mana cu autoritatile . sunt exemple din astea in fiecare comuna din tara. satele au un aspect dezolant saracie crunta tinerii sunt peste hotare. sa plecam toti peste hotare sa ramana doar patronii si bugetarii.

 9. Multumim Dragnea si Tariceanu….intr-un an ati dus tara in lumea a a 3-a.Dati legile justitiei sa va scoateti penalii din puscarii , dar nu mai stiti de unde sa faceti rost de bani ca sa furati. AStia mai erau de fiscalizat, persoanele fizice cu un hectar, doua, trei….

 10. Astia sunt handicapati. Si fermierilor care isi lucreaza doua hectare de teren in scopul obtinerii de cereale pentru animalele din ograda… cu ei ce o sa fie? Cancer la conducerea statului. Statul iti da cu o mana si iti ia cu doua. Sa vezi atunci evaziune.

  1. Este o masura foarte buna ,sunt foarte multi fermieri care lucreaza xuprafete mari pe persoana fizica si nu platesc niciun impozit .

   Persoanele fizice sa pleteasca si ele impozit chiar daca au suprafete mici .

Scrie un comentariu